Broncos

Säsongen inleddes med dunder och brak

Det blev en fantastisk öppningsmatch när Denver Broncos och Carolina Panthers gjorde upp igen. Otroliga spel, slarv och stor dramatik kännetecknade matchen – som avgjordes i slutsekunderna.

Nattens match var underhållande från första sekund till dess att domarna blåste i visselpipan för sista gången. Många tror att Panthers och Broncos kommer ta några steg tillbaka i år men så såg det åtminstone inte ut i öppningsmatchen.

Denver var stärkta av hemmafansen och var det bättre laget sett över hela matchen. Slarv och turnovers gjorde dock att Panthers kunde hänga med och dessutom hade chansen att vinna matchen med ett 50 yards field goal med bara sekunder kvar. Graham Gano skruvade bollen till vänster om målstolpen och det blev således ingen revansch för Carolina den här gången.

Broncos försvar pressade Cam Newton hela matchen och stängde ned springspelet hyfsat i andra halvlek. Precis som i Super Bowl var det på den högra sidan av linjen, med RT Mike Remmers, Panthers hade störst problem. Von Miller och Shaquille Barrett tog sig fram till Newton gång på gång. Även Demarcus Ware hade en bra dag på andra sidan.

Offensivt såg Broncos bättre ut än förra säsongen. Trots att statistiken kanske inte vittnar om det spelade oerfarna quarterbacken Trevor Siemian bra i sin första match. Han var lugn, träffsäker och tog för det mesta bra beslut. Den stora förändringen såg vi dock i springspelet med CJ Anderson och Denvers uppfräschade offensiva linje, som spelade mycket bra.

Jag vill påstå att Broncos anfall, med Trevor Siemian istället för Peyton Manning, ser betydligt bättre ut än i fjol.

Carolina Panthers har inget att skämmas över att de förlorade mot de regerande mästarna på bortaplan. Mer oroväckande var att Cam Newton tog gott om stryk, däribland säkert tre till fyra rejäla tacklingar mot huvudet. Newton gjorde dock en hjälteinsats, bar laget på sina axlar och gav dem en chans att vinna i slutet. Hans kast till Funchess längs med sidlinjen? Wow.

Känslan var att var att det var två slutspelslag som möttes i Denver denna natt – och jäklar vad underhållande det var.

Tio snabba från matchen

Stopp, stopp, stopp
Båda lagen tog timeouts som att det inte fanns någon morgondag. Det syntes att det här var säsongens första match. Panthers kunde också ha skött klockan bättre i slutet och räddades egentligen av misstag från försvaret.

Säsongen är lång
Det här var en viktig match för Carolina Panthers och Cam Newton, det syntes tydligt. Det finns inte många lag med en pass rush som Broncos men så här mycket stryk kan inte Newton ta särskilt ofta. Då blir säsongen kort.

Up and away
Vi hade lite roligt åt det höga pris som Panthers betalade för att värva puntern Andy Lee från Browns. Om han ska fortsätta spela som i den här matchen får vi nog kväva skratten och visa lite respekt för NFL:s bästa general manager de senaste åren, Dave Gettleman. 63 yards snitt på fyra punts…

Välkommen till NFL
RB Devontae Booker i Broncos första spel i karriären resulterade i en fumble och en touchdown för Panthers på efterföljande serie. Ingen är nog gladare än Booker att Denver vann.

Ett ödesdigert misstag?
Vad är det sista man får göra som försvarare när anfallet befinner sig i en hopplös situation? Begå ett regelbrott och på så sätt hjälpa dem upp ur hålet. Chris Harris gjorde en fantastisk match men en ”hands to the face”-flagga på fjärde down och 21 yards med två minuter kvar höll på att kosta Broncos matchen. Harris kanske är ännu gladare än Booker.

Ensam är stark
Broncos skickade gott om press på Newton i andra halvlek. Det lämnade lagets secondary, med Aqib Talib, Chris Harris och T.J Ward, ensamma i passförsvar rätt ofta. De stod upp bra.

Han är tillbaka
Alla undrade hur WR Kelvin Benjamin skulle se ut efter korsbandsskadan. Rätt jäkla bra var svaret, han stod för 91 yards och en touchdown.

En ny dimension
Trevor Siemian imponerade och Broncos startade matchen med fem raka passningar. Han kanske inte är den vågade typen som sätter de långa bollarna, men det är inte vad Broncos behöver. Det känns som att Denver kommer låta Paxton Lynch sitta på bänken ett bra tag till.

Bredd som ingen annan
Von Miller, Demarcus Ware, Shaquille Barrett och Shane Rey gjorde alla stora spel i den här matchen. Broncos har en uppsjö av pass rushers som kommer plåga motståndare hela året.

Kraftfullt värre
Vi har ju förutspått att power fotbollen kommer återvända till NFL i år. Det var ingen nyhet med Panthers, som spelade så även i fjol. Nu fick vi se ett Broncos med mindre Manning-inslag som sprang bollen hårt med en kraftigt förbättrad offensiv linje och den tunga duon Anderson/Booker. De två lagen sprang sammanlagt för 305 yards i matchen.


Vad är DINA intryck från matchen?


Nyheter

To Top