Analyser

Löpstyrka första prioritet för Vikings

Exakt hur mycket Teddy Bridgewaters frånvaro kommer skada Vikings är ännu oklart. Laget är fortfarande starkt men slutspelsoddsen höjdes en hel del i samma ögonblick som Bridgewaters knä small av. Här är sista rundan med spåkulan in i NFC North.

Ganska omgående efter det stod klart att Bridgewaters skada var säsongslång värvades Sam Bradford in från Philadelphia Eagles. På köpet fick Eagles också Vikings förstaval i draften nästa år och ett villkorat fjärdeval året därefter. För mycket anser många då Bradford inte direkt är en stjärna. Han är däremot en stabil QB som ville och behövde ett miljöombyte och Vikings behövde en snabb ettårslösning. Beroende på hur snabbt Bradford kan lära sig spelboken behöver det hastiga bytet inte innebära en gigantisk skillnad, Vikings kommer fortfarande ligga efter Packers i divisionen men hålla Bears och Lions bakom sig.

Frågan är om Adrian Peterson som ligans bästa running back 2015 kommer att behöva kuta ännu mer nu. Antagligen inte då han redan låg på väldigt höga siffror, men 31-åringens roll i omklädningsrummet kommer att behövas ännu mer nu. Och självklart på plan. För övrigt sägs det att en running back är som bäst vid 27, tur ingen sagt det till A.P.

En annan anledning till att Peterson tillsammans med Matt Asiata och Jerick McKinnon kommer användas mycket är Viking stora brist i receiverkåren. Draftvalet nummer 23 totalt WR Laquon Treadwell är spännande men inget svar på passningsspelets lycka, inte heller Stefon Diggs. Med en ny QB i laget kommer Vikings fortsätta vara ett run first offense.

CHICAGO, IL - APRIL 28: Laquon Treadwell of Ole Miss holds up a jersey with his daughter Madison after being picked #23 overall by the Minnesota Vikings during the first round of the 2016 NFL Draft at the Auditorium Theatre of Roosevelt University on April 28, 2016 in Chicago, Illinois. (Photo by Jon Durr/Getty Images)

Laquon Treadwell från Ole Miss draftades som nummer 23 overall. Foto: Jon Durr/Getty Images

Bradford kommer åtminstone ha en bra offensiv linje att spela med. Vikings var på tårna i free agency och signade guarden Alex Boone från 49ers på ett fyraårskontrakt och tackle Andre Smith för ett år från Bengals. De blir ett bra tillskott till center Joe Berger och tackle Matt Kalil där den sistnämnda kommer tillbaka från skada.

Head coach Mike Zimmer är en försvarskille och Vikings står bra rustat på den sidan av bollen. Att viktiga middle linebacker Eric Kendricks rapporteras vara fri från en lättare skada i lårets baksida är en viktigt pusselbit i bygget. Kendricks som under sitt rookie år ifjor blev den första rookien sedan 60-talet att leda Vikings interna tacklingsliga med 105 stycken. Och då missade han ändå två matcher och började på bänken i ytterligare fem.

Vikings möter Titans borta på söndag och även om Tennesse inte räknas bland de starkaste lagen i ligan är de en ”sleeper”, ett lag som kan överraska och vara värt att hålla koll på. Främst har de spännande springspel som dock Vikings är bra rustade mot så matchen lär bli jämn och ett bra första kraftprov för Vikings.

Tipset

Divisionsplacering: 2

Resultatrad: 9 – 7

Läs mer om Vikings divisionsrivaler genom att klicka på namnen: Green Bay Packers, Chicago Bears eller Detroit Lions.

 

Nyheter

To Top