Nyheter

C.J Mosley, LB, Alabama

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: C.J Mosley.

Namn: C.J Mosley
Position: Middle linebackers
Skola: University of Alabama
Längd: 1.88 m
Vikt: 106 kilo

CJmosley_headC.J Mosley är en av draftens mest hyllade spelare. Trots att han spelar en position som ofta glöms bort lite den här delen av året väntas han gå väldigt högt. Då pratar vi oftast om en rätt speciell spelare. Många tror att Mosley kommer att ta sina talanger till NFL och fortsätta dominera.

Mosley kan spela på alla downs och gör det mesta väldigt bra. Han är mycket stabil mot springspelet och gör absolut inte bort sig i passförsvaret heller. Han är en instinktiv spelare som reagerar på vad offensiven gör, attackerar och tacklar säkert. Han är stark vid kollisionerna och kan ta sig an större motståndare utan problem.

Ibland kan han ha en tendens att bli lite för aggressiv och hamna utanför spelet, men det är sällan. I Alabama har Mosley hyllats som en bra ledare och det lag som draftar honom hoppas nog på att få samma effekt som Luke Kuechly hade på Panthers försvar. En spelare som är ett föredöme på planen samt motiverar sina medspelare på sidlinjen och på träning.

Personligen gillar jag Mosley väldigt mycket men saknar nog lite stora spel när jag tittar på hans film. Fumbles, interceptions och tacklingar bakom linjen stoppar serier och vänder matcher. Kan vi kalla det killer instinct? Att ha närvaron att attackera bollen när motståndaren är ur balans. Med tanke på att jag inte riktigt sett den sidan av Mosley tycker jag att han hör hemma mellan val 15 och 30 i den här draften, snarare än högst upp i toppen.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top