Nyheter

Sammanfattning av vecka 1

Vad hände vecka 1 egentligen? Vi analyserar och hämtar så mycket lärdom vi kan. Oavsett om du firar med champagne eller om du helst av allt vill lägga av med fantasy football är det värt att läsa.

  • Running backs

Ja, Adrian Peterson är bland de bästa fantasy har sett och troligtvis avslutar han sin karriär som legend i både football & fantasy football. 28 fantasypoäng är kanske inte att förvänta sig varje vecka men sättet han sprang på fick en att drömma om ett visst rekord. Bakom ’All Day’ hittar vi tre andra RB’s med 20+ poäng: Reggie Bush (25), LeSean McCoy (24) & Joique Bell (20). Bell överraskar, egentligen överraskar det att två RB’s i topp 4 är från samma lag. Som RB2 bakom Reggie Bush var han såklart inte en given start men lyckades i ett stekhett Detroit offensiv hitta chanser.

Utöver ovan nämnda guldkorn, och ett par som följer efter (Gore, Rice m.fl.), var överlag running back en besvikelse för många. Vem trodde t.ex. att Ryan Matthews, SD, skulle ha 8 poäng mer än C.J Spiller, BUF, eller att du lika gärna kunde startat La’Rod Stephen-Howlings, PIT, som Stevan Ridley, NE. Svaret är enkelt, ingen hade kunnat förutsäga det (de som förutsåg det, vill vi ändå inte lita på). Tyvärr är den enda kuren den att hoppas på att lyckan vänder. Stevan Ridley, som efter sin andra fumble aldrig såg en offensiv snap igen, rekommenderar jag inte att du ska försöka tradea/släppa. Shane Vereen som kom att ersätta honom, och som många är glada att dom reachade efter, fick lämna för skada.

Arian Foster hade heller ingen toppenkväll, men han gick å andra sidan inte minus. Hur kan man gå minus? Man noterar två fumbles och springer bara för 19 yards. Sen sitter man i skamvrån för att Tom Coughlin sagt det. Möt David Wilson, RB NYG.

Namn att lägga på minnet till veckans waiver:

Om Fred Jackson, BUF, inte är tagen i din liga (vilket han är i väldigt många) så bör du tänka på att lägga till honom. I och med Spiller’s medelmåttiga stats kan han få en chans, finns till och med en del rapporter om hur han kan komma att ta snaps från Spiller i vecka 2. Joique Bell, DET, är en given addition till det lag som även om hans produktion bör minska ändå visat att han vunnit tränarnas förtroende. Även Knowshon Moreno, DEN, är värd att lägga till då vi i torsdags såg att han fick en hel del chanser. Om du känner dig extra modig/impulsiv och inte tror på att Wilson kommer kunna vinna tillbaka Coughlin’s förtroende kan du lägga till Da’Rel Scott, NYG.

  • Quarterbacks

Peyton Manning satte ribban högt i torsdags med 46, efter honom landar Colin Kaepernick på 30 poäng. Sen kan man säga vad man vill om Eli Manning i ’football’, men i ’fantasy football’ var han strålande. Michael Vick visade att han blivit polare med Chip Kelly, men mest av allt överraskade Terrell Pryor, OAK.

Hos quarterbacks finns inte samma skräckhistorier som running backs. Besviken kan man trots det vara på spelare som Tom Brady (15 poäng) som jag förväntade mig ha en bättre dag mot divisionsrivalen Buffalo Bills.

Jag har svårt att se någon ersätta sin högst draftade QB efter vecka 1, de som spelade medelmåttigt är ändå värda att behålla. Skulle du mot förmodan känna att du kan fria en plats åt ytterligare en QB på bänken är här några namn att lägga på minnet. Terrelle Pryor, OAK, är populär och kan vara bra att ha i bakfickan om hans utveckling fortsätter framåt, perrsonligen tror jag dock att lag lär sig av Colts. Har ingen redan tagit Jay Cutler, CHI, kan han ha ett visst värde då Trestman verkar ge honom chansen att kastsa en hel del.

  • Wide Recievers & TE’s

Jag sa ju faktiskt till er att inte drafta Megatron, även om jag såklart inte förväntade mig söndagens låga fantasy-poäng (3). Tillsammans med Dez Bryant (2 poäng) stod de för positionens huvudvärk.  I toppen hittar vi istället andra kända namn: Victor Cruz (29 poäng), A.J Green (28 poäng), Demaryius Thomas (28 poäng). Efter Thomas landar första halvskräll, Anquan Boldin med 26 poäng. Tidigare under eftermiddagen i omtalade Patriots offense visade sig Julian Edelmann (19 poäng) vara den som Brady vänder sig till. Danny Amendola drog på sig en skada men rackade ändå upp hyggliga 10 poäng, enligt reportrar är hans deltagande i vecka 2 osäkert.

WR’s är en populär position att fylla bänken med. Här rekommenderar jag ovan nämnda Julian Edelmann, PAT, som bör bli sedd av Tom Brady även vecka 2 då Amendola verkar oklar för spel. Brian Hartline, MIA, kan också vara värd att slänga ett öga på, i söndags såg det inte som Mike Wallace kommit överens med tränarna eller Tannehill ordentligt.

Bland Tight End’s går det inte att bortse Julius Thomas, DEN,  & Jared Cook’s, STL, monsterprestation på torsdagen (24 resp. 24 poäng). Efter följer en del kända namn som Vernon Davis (21 poäng), Jason Witten (19 poäng) & Owen Daniels (18 poäng). Det är lätt att fastna för dessa spelare men var inte rädd för att vecka 2 ser likadan ut, tight end’s är alltid svajiga.

Har ingen i din liga draftat Jordan Cameron, CLE, beordrar jag dig att plocka honom snabbt. Han levde upp till sin ’sleeper-potential’ och Weeden kastade till honom 13 gånger (exempelvis Davis & Graham båda under 10 targets). Coby Fleener, IND, hade enbart en (1) reception men såg i alla fall frisk ut, om hans konkurrent Dwayne Allen’s skada är allvarlig bör han se mer av Luck nästa vecka (vänta tills exempelvis torsdag för att kolla läget).

Gör inga förhastade förändringar i din roster, lita på dina höga picks. Har man David Wilson, som jag har, i en liga är det smart att hålla koll på vad Coughlin och reportrar säger under veckans träning. Jag försöker att hålla mig borta från trades fram till vecka 3 eller 4 om ingen erbjuder något allt för lockande.

Innan nästa söndag försöker vi smita in ett inlägg till om lite fördelaktiga matchups och nyheter som trillar in i veckan.

Håll utkik!

 

Nyheter

To Top