Nyheter

Boldin i fokus under söndagen

Vi borde vara vana. Matcherna i NFL har en tendens att bli jämna och fulla av nerv. Årets första söndag med fotboll gjorde ingen besviken. Det var jämnt på många håll.

Vår första fotbollsspäckade söndag blev en spännande sådan. Flera matcher avgjordes med bara sekunder kvar. I New York kunde Jets avgöra med ett field goal efter en dum förseelse. I New Orleans tog hemmalaget hem bataljen när de upprepade gånger hade stoppat Falcons precis på gränsen till målområdet. St. Louis Rams kunde avgöra med ett långt field goal av Greg ”the leg” Zuerlein.

Det var nyförvärvens kväll

Anquan Boldin fångade passningar för över 200 yards i sin första match för San Francisco 49ers. Packers satsade allt krut på att stoppa Frank Gore och springspelet samtidigt som de dubblade 49ers tight end Vernon Davis. Det skapade ytor för Colin Kaepernick att gång på gång hitta veteranen Boldin mellan zonerna i försvaret. De två verkar redan ha hittat en fin kemi och bärgade en stor seger för San Francisco.

Även Reggie Bush hade en fantastisk dag i sin första match för Detroit Lions. Även han samlade på sig nästan 200 yards totalt, 90 yards på marken och 101 yards i mottagna passningar. Han gjorde det dessutom med en tumme som var ur led och en sträckning i ljumsken. Kanske kan Lions återigen hitta tillbaka till den offensiv de var med Jahvid Best.

Jared Cook, en tight end som springer som en receiver, kom från Titans till Rams i år. Han hade en snöplig start på matchen med en fumble när han helt ensam var på väg in i målområdet. Men han tog igen det och avslutade matchen med 141 yards och två touchdowns.

LaRon Landry, free safety, gick från Jets till Colts i år. Han tackade för det nya kontraktet med 15 tacklingar mot Raiders.

Sophomore slump? Fnys.

Inte bara nyförvärven imponerade. Det hade talats om en ”sophomore slump”, ett steg tillbaka efter ett lyckat rookie-år, för fjolårets imponerande quarterbacks. Vi kan väl helt enkelt konstatera att det inte kom. De här killarna är på riktigt. Andrew Luck, Russell Wilson och Colin Kaepernick spelade inte bara väldigt bra. De vann dessutom sina matcher. Alla hade en passer rating över 115.

Tuffare var det för den kritiserade gruppen av quarterbacks från 2011 års draft. Brandon Weeden i Browns hade lite otur till och från men övertygade knappast och avslutade dagen med tre interceptions och en förlust. Blaine Gabbert i Jaguars skadade handen i en brakförlust mot Chiefs där han skrapade ihop en quarterback rating på dryga 30, vilket är uselt.

Jake Locker var ineffektiv och fick gå hem utan touchdowns. Dock vann hans Titans mot Steelers. Undantaget var Cam Newton, som gjorde en relativt bra match mot Seahawks. Men Carolina lyckades inte avsluta sina serier, det fanns väldigt lite att kasta på och de förlorade i slutändan.

Rookies som inte gjorde bort sig

Vi fick också se två rookie-quarterbacks göra sin debut och spela relativt bra. E.J Manuel och Geno Smith gjorde alla sina misstag men i slutändan var det ändå en hyfsad första match för dem båda där deras lag hade chans att vinna. Geno Smith och hans Jets besegrade faktiskt Buccaneers.

Men det var en helg där springspelet gick trögt för de flesta lag och den spelare som har sprungit för flest yards hittills är faktiskt quarterbacken i Oakland Raiders, Terrelle Pryor, som gjorde sin andra start i NFL mot Colts.

Andra som stod ut

Justin Houston, Chiefs, och Robert Quinn, Rams, hade båda tre sacks i årets första match.

Victor Cruz, Giants receiver, hade tre touchdowns i matchen mot Cowboys. Två av dem var riktigt svettiga.

Adrian Peterson, Vikings running back, var fantastisk förra året. Han började den här säsongen med tre touchdowns.

Larry Fitzgerald är nog glad att Carson Palmer kommit till Arizona. Två touchdowns direkt.

Den flexibla Shane Vereen, running back i Patriots, sprang för 101 yards på 14 försök och fångade passningar för 58 yards till.

Nyheter

To Top