Nyheter

32 på 32: Miami Dolphins

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Miami Dolphins.

Lag: Miami Dolphins

I korthet: Dolphins var kanske uppehållets mest aggressiva lag. De gick ut och spenderade stora summor pengar på free agents med ambitionen att snabbt bli ett konkurrenskraftigt lag. Vi tror att det framförallt finns två anledningar till det. Den ena är att Dolphins har svårt att locka publik i ett soligt Florida som lockar med mycket annat. Miami har till exempel landets bästa basketlag fullspäckat med stjärnor. Dolphins behövde bli sexigare. Den andra anledningen är att man tror på Ryan Tannehill. Dolphins vill ge honom en chans att utvecklas och ser en god möjlighet till att kunna konkurrera de närmaste åren, då Tannehill fortfarande spelar under sitt relativt billiga rookie-kontrakt.

Det är upp till var och en vad man tycker om Dolphins prioriteringar. Det går absolut att diskutera några av investeringarna. Det största draget var att säkra Mike Wallace, den vindsnabba receivern från Steelers. Det kommer att öppna för andra spelare på undersidan. Tyvärr släppte man några spelare som är riktigt bra på de ytorna, flytta kedjor-maskinen Davone Bess och Reggie Bush till exempel. Men det är sant att Dolphins största problem förra säsongen var deras offensiv. Försvaret var dugligt med en tung linje och hade kunnat räcka till om laget hade producerat poäng. Det var synd att nyförvärvet Dustin Keller slet sönder sitt knä under försäsongen men även utan honom har Dolphins ändå blivit mer explosiva.

Styrkor: Den centrala delen av den offensiva linjen är tung. Mike Pouncey, center, och Richie Incognito, guard, är en elak duo. Även nyförvärvet Tyson Clabo, right tackle från Falcons, är grym i springspelet. Den defensiva linjen är en härlig grupp. Cameron Wake, defensive end, är en av ligans bästa försvarsspelare. I mitten har man de stora grabbarna Randy Starks och Paul Soliai. Det finns också mycket att gilla i Dolphins secondary. Brent Grimes är an av NFL:s tio bästa cornerbacks och Miamis strong safety, Reshad Jones, är en blivande superstjärna.

dolphins_2013

Svagheter: Jonathan Martin är listad som left tackle för Dolphins den här säsongen. Det känns oerhört skakigt. Martin är ung, han draftades förra året, och visst har han tid att utvecklas. Men förra året var han förskräcklig. Har han verkligen utvecklats så fort? Linebacker-gruppen i Dolphins är ny. Wheeler kom från Raiders i år och Ellerbe från Ravens. Sen undrar man över Dolphins andra cornerback, just nu är det Dimitri Patterson. Kanske kan man hjälpa honom med en safety.

Filosofi: Dolphins har sagt att de vill spela i ett högt tempo med mycket ”no huddle”. De vill sprida ut försvaret, kasta ”bubble screens” och ”swing”-passar ut mot sidlinjerna och sedan överraska med den explosiva Lamar Miller, running back. Det kan nog passa Tannehill. I försvaret ska Dolphins helt genomföra bytet till en ”4-3”:a, med fyra linjespelare och tre linebackers. Men det har sett lite skakigt ut och försvaret måste vänja sig vid det nya systemet. Då kan de spela fort utan att behöva tänka.

Så blir 2013: Miami kommer att ta ett kliv framåt men de är inte redo att kunna utmana New England Patriots. Kampen om andraplatsen i divisionen blir hård mellan Dolphins och Bills och det kommer att bli svårt att nå slutspel redan i år.

Offensiva stjärnor: Mike Pouncey, center. Mike Wallace, wide receiver. Tyson Clabo, right tackle.

Defensiva stjärnor: Cameron Wake, defensive end. Brent Grimes, cornerback.

Framtidsnamn: Lamar Miller, running back. Ryan Tannehill, quarterback. Koa Misi, linebacker.

Nya spelare: Mike Wallace, WR. Brandon Gibson, WR. Dustin Keller, TE. Tyson Clabo, OT. Lance Louis, G. Vaughn Martin, DT. Philip Wheeler, OLB. Dannell Ellerbe, ILB.

Tappade starters: Reggie Bush, RB. Davone Bess, WR. Marlon Moore, WR. Anthony Fasano, TE. Jake Long, OT. Tony McDaniel, DT. Kevin Burnett, OLB. Karlos Dansby, ILB. Sean Smith, CB. Jonathan Amaya, S. Nate Kaeding, K.

Draften: Dion Jordan, DE/OLB. Jamar Taylor, CB. Dallas Thomas, OL. Will Davis, CB. Jelani Jenkins, OLB. Dion Sims, TE. Mike Gillislee, RB. Caleb Sturgis, K.

Nycklar till framgång: Låt oss säga att en wild card-plats skulle innebära framgång för Miami Dolphins. Om det ska hända måste Tannehill ta ett stort steg framåt och de nya spelarna smälta in fort. Särskilt i försvaret. Unga Lamar Miller måste slå igenom stort i år.

 

Vad tror DU om Dolphins i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top