Giants

Giants salsakung redo för comeback

I natt spelas Snoopy Bowl VI, försäsongsmatchen mellan New York Jets och New York Giants och det ser ut som vi äntligen får se den salsadansande receivern Victor Cruz på planen igen.

Cruz plockades odraftad upp av Giants 2010 och det var i försäsongsmatchen mot just Jets som han för första gången på riktigt presenterade sig för New York publiken med 145 yards och 3 TD’s på 6 försök.

Redan under sitt första år stod dock skadorna i vägen och det blev bara tre matcher. Men säsongen efter, 2011, gick det snabbt från fjärde receiver till stjärnreceiver, 1536 yards och 9 TD’s följdes upp av 1092 yards och 10 TD’s 2012. Sammarbetet mellan Eli Manning och Victor Cruz var en av de största anledningarna till att Giants krönte säsongen med ytterligare en Super Bowl ring. Trots en mindre skada följde han upp med en solid säsong 2013 med runt 1000 yards.

I oktober 2014 mot Eagles skadade Cruz en sena i knäskålen (Patella Tendonitis) vilket ledde till en inflammation som i sin tur ledde till att han missade hela säsongen. Efter en lång rehabperiod så var det 2015 vaden på Cruz som krånglade, operation var nödvändigt och således var hela 2015 borta för spel.

Victor Cruz har nu missat 32 raka matcher och fram till nu har väl egentligen ingen räknat med honom.

Enligt lagets offensiva koordinator Mike Sullivan har Cruz sett bra ut på träning men det är såklart väldigt svårt att veta var han står efter ett så långt uppehåll.

”He has had two strong days, got a lot of balls thrown to him, getting him back into the mix of things. I’m excited about where he is at, and hopefully he will have his opportunity against the Jets.”

Skulle Cruz hålla sig frisk och hitta tillbaka till gammal god form har Eli en riktigt fin uppsättning receivers att bomba bollar till med Odell Beckham Jr, rookien Sterling Shepard och Victor Cruz.

Matchen börjar 01:30 svensk tid natten mellan lördag och söndag.

Nyheter

To Top