Nyheter

Är Joe Cool?

Efter nio månaders väntan får Baltimore Ravens se sin quarterback Joe Flacco i spel på nytt. I lördagsnattens möte med Detroit Lions kommer Flacco göra sin första match sedan den allvarliga knäskadan han ådrog sig förra hösten. Nu är alla spända på att se hur han klarar sig.

Träningslägret har flutit på bra för Joe och det har inte märkts av att han slet av både sin ACL och MCL för nio månader sedan. Han har sett lugn och rörlig ut och vågat använda benen. Men träning är träning och match är match. Turerna har gått fram och tillbaks angående Flaccos medverkan under försäsongsmatcherna, det har inte varit värt risken har det hetat. Men någonstans har coacherna, och Joe själv, ändå kommit fram till att det nog är bra att prova knät i skarpt läge innan NFL-premiären mot Buffalo Bills om två veckor.

En orsak är att han vill känna på känslan av att bli jagad på riktigt, att motståndaren som kommer mot honom faktiskt vill träffa. Det har skämtats under träningslägret att den som tacklar Joe skulle bli sparkad på direkten. Att komma tillbaks från en skada kan medföra vissa mentala hinder, dem vill Flacco upptäcka innan det är riktiga segrar på spel. Vågar han stå kvar och leverera bollen när kraftpaketen från det andra laget stormar fram? Kan han behålla lugnet och visa varför han en gång fått smeknamnet Joe Cool? Det återstår att se.

”And then, yeah, I need to get over that last hurdle, which is going out there and being a live target for guys to hit and see how I react to it.” – Joe Flacco

Det finns andra aspekter som gör att Ravens vill ha sin QB i spel. Det är många nya ansikten för Flacco att spela in sig med och det är bra att han får lite extra tid på banan för att bekanta sig med dem, påbörja något som liknar kemi. Exempelvis så ser både TE Ben Watson och WR Mike Wallace ut att få stora roller, dem har Joe aldrig spelat match med. Detsamma gäller för de två running backsen, Terrance West och Kenneth Dixon, som bägge kommer vara med i RB-rotationen.

En intressant, och kanske lite skrämmande, detalj är att Joe kommer ha en orutinerad vänstersida på den offensiva linjen där två rookies huserar. Förstarundesvalet Ronnie Stanley har hand om left tackle medan fjärderundesvalet Alex Lewis spelar left guard. Stanley har varit väldigt bra i de två första matcherna och verkligen visat att han är redo för denna utmaning. Under de två första matcherna har Stanley spelat i 28 passpel och har fortfarande 0 i kolumnerna för sacks, hits och hurries. Kortfattat, han har skapat en bra arbetsmiljö för QB:n. Stanleys insatser har gjort så att vissa experter börjat se honom som en joker när det gäller årets offensiva rookie i ligan. När han nu har Ravens franchise-QB att skydda vill det till att han fortsätter i den stilen.

Matchen mot Detroit kickar igång i natt, lördag, klockan 01:00.  

Nyheter

To Top