Nyheter

Vikingsagan om MoBo är över

Så var då den tyska sagan till ända för den här gången. Sensationsmannen Moritz Böhringer från Stuttgart har inte lyckats övertyga Vikings om att han förtjänar en plats i 53-mannatruppen.

Just nu krossas spelares drömmar om ett liv i NFL på bred front i hög fart. För draftens kanske mest överraskade spelarhistoria tog det slut på lördagen. Snart 23-årige Moritz Böhringer, eller MoBo, som han snabbt döptes till, hade bara sett Adrian Petersons highlightklipp på YouTube när han 2010 bestämde sig för att testa spelet.

Böhringer började spela wide receiver och inte running back som sin online-idol Peterson, och visade sig vara en naturbegåvning. Hans siffror med laget Schwäbisch Hall Unicorns den senaste säsongen i den tyska ligan, vars kvalitet undertecknad vet exakt noll om, var 13 touchdowns på 16 matcher och 59 mottagningar för 1 232 yards.

Under draften hamnade han i hetluften när NFL Network valde att plocka upp hans annorlunda bakgrund. Draftanalytikern Mike Mayock tog det som sin uppgift att finna en plats för Böhringer och ansåg att Vikings vore perfekt för den reslige tysken. Sagt och gjort ringde han upp head coach Mike Zimmer i direktsändning och presenterade sin prospect med noll erfarenhet av spel på Collegenivå.

Stämning var på topp i studion när mycket riktigt Vikings valde att drafta MoBo i den sjätte rundan som nummer 180 totalt. Nu skulle Böhringer som den första europeiska spelaren som draftats utan att ha spelat på College få bli lagkamrat med Adrian Peterson. En dröm som slog in, Vikings är naturligtvis även laget som Böhringer hejar på.

Men allting har ett slut, för nummer 81 Böhringer stannade den här sagan utan en start i NFL. Sina fysiska fördelar till tros hade han svårt att anpassa sig till det snabba spelet och fick inte så värst mycket snaps under training camp. Återstår att se om han hamnar i träningstruppen, om något annat lag plockar upp honom, eller om han får boka en flygbiljett hem till Tyskland.

 

Nyheter

To Top