Eagles

Bradford ersätter Bridgewater i Vikings

Minnesota Vikings fyller QB-tomrummet efter Teddy Bridgewater med Philadelphia Eagles Sam Bradford. I affären, som blev klar lördag förmiddag amerikansk tid, ingår Vikings förstaval i draften 2017 och ett villkorat fjärdeval i 2018 års draft.

Bradford kostar också Vikings 20 miljoner dollar i baslön och fyra miljoner i så kallad roster bonus i mars 2017. Det är bara ett halvår sedan Bradford, efter att ha tjurat ett tag över Eagles drag att välja Carson Wentz som nummer två i draften, skrev ett nytt tvåårskontrakt med Eagles värt 35 miljoner varav 22 garanterade.

Draftvalen är välkomna för Eagles som gav upp sitt förstaval 2017 när de i år bytte plats med Browns i draften för att förvärva vad de hoppas blir en framtida franschise-QB i Carson Wentz.

Vikings var i desperat behov av en ny ”redo att spela direkt-QB” efter först Bridgewaters säsongslånga bortfall efter en knäskada och sedan roookien Joel Stave skadat sig i torsdagens sista försäsongsmatch. Eftersom det redan står klart att Brad Sorenson kommer att tappa sin plats i truppen och andraårsspelaren  Taylor Heinicke också är på skadelistan hade Vikings varit nere till en QB, Sahun Hill, om de inte signat en ny QB omgående.

 

Nyheter

To Top