Browns

Steelers chansar på Gilbert

Cleveland Browns nya ledning fortsätter göra rent hus efter den förra regimen. Cornerbacken Justin Gilbert blev näste man till rakning då han byttes bort till divisionsrivalen Pittsburgh Steelers.

I och med trejden så har Browns samtliga sex förstarundesval från åren 2011 till 2014 lämnat laget, vilket såklart är en förklaring till att det gått som det gått för Cleveland. Höga draftval som inte håller måttet brukar inte innebära att laget presterar speciellt bra. Phil Taylor,Trent Richardson, Brandon Weeden och Johnny Manziel har varit väck sedan tidigare medan Barkevious Mingo (Patriots) och Justin Gilbert bägge byttes bort under den senaste veckan. Tydligt att Sashi Brown och Hue Jackson inte har samma smak som sina företrädare.

Det är lite oväntat att Browns väljer att byta bort honom till ett lag i den egna divisionen, men han har verkligen inte fungerat. Kanske ser Browns sina chanser att vinna mot Steelers som större om de får möta Justin Gilbert.

Gilbert plockades som nummer åtta totalt i draften 2014 men fick det aldrig att stämma i Cleveland varken på planen eller med lagkamraterna. Han startade endast tre matcher under sina två säsonger och när han var på planen var det ofta där motståndarna satte in stöten. Han har beskrivits som en spelare som höll sig för sig själv vilket en del lagkamrater stört sig på och det har funnits de inom organisationen som ansett att han inte brytt sig om fotbollen. Han har setts lite som en gåta som ingen riktigt förstått sig på.

För Justin Gilbert är miljöbytet välkommet och kanske en sista chans att få fart på karriären. Steelers betalar ett sjätterundesval i 2018 års draft för den talangfulle gåtan och det känns som en bra chansning, kostar egentligen  inget och han kanske blommar ut i den ny miljön. När Gilbert draftades så sågs han som en potentiell superstjärna med sin storlek, snabbhet och rörlighet, kanske får Pittsburgh ut det ur honom. Det skulle Steelers secondary må väldigt bra av.

Nyheter

To Top