Nyheter

Rookien avgjorde för Vikings

Till en början såg det inte vackert ut, men det blev en spännande avslutning mellan Buccaneers och Vikings. Rookien Anthony Barr avgjorde tillställningen med en forcerad fumble på övertid.

Det började inte vackert. Inget av lagen fick igång något anfallsspel och det stod 3-0 till Minnesota när halva matchen var spelad. Båda lagens defensiv fortsatte att spela bra även i den andra halvleken, men matchen i matchen mellan defensiva linjerna vanns av Vikings. Buccaneers hade en bit in i tredje quartern fler penalties än first downs. Det säger en hel om kvaliten på Bucs anfallsspel för dagen.

I den tredje quarten skulle matchen första touchdown komma och den var signerad Teddy Bridgewater och Greg Jennings. Trots att Teddy sattes under hård press lyckades han slänga iväg ett perfekt kast som Jennings sög ner och Vikings gick upp i ledning med 10-0.

Det var sen i fjärde quartern som den här matchen gick från medioker till minst sagt underhållande. Först lyckades Bucs flytta upp trupperna och få upp lite poäng på tavlan via ett field goal och anfallsspelet började sakta men säkert komma igång. Glennon började bli varm i kläderna och med två minuter kvar av matchen kastade han en touchdownpassning till rookie tight enden Austin Seferian-Jenkins.

Austin Seferian-Jenkins såg med sin touchdown ut att bli hjälte för Bucs men Vikings ville annat.

Pressen hamnade nu på Bridgewater och Vikings offensiv. Underläge 13-10 och lite mindre än två minuter att jobba på. Men Bridgewater och offensiven, med Cordarrelle Pattersson som gjorde två fantastiska catches i viktiga lägen, jobbade sig metodiskt upp i banan och gav Blair Walsh ett ganska angenämnt läge att sparka in ett field goal som skulle kvittera matchen. Walsh gjorde inget misstag och matchen gick till overtime.

Bucs vann slantsinglingen och fick börja med bollen men på drivesen allra första spel hände det som inte fick hända. Glennon letade återigen efter Seferian-Jenkins som tog emot bollen men vart pressade av Anthony Barr i Vikings och Barr lyckades få ur bollen ur Seferian-Jenkins händer. Och inte nog med det, Barr plockade sedan enkelt upp bollen och sprang in en touchdown som gav Vikings segern.

För Vikings var det en oerhört skön seger med tanke på den tunga förlusten senaste när Bills Kyle Orton kastade en touchdown med en sekund kvar att spela. Vikings defensiva linje såg bättre ut och Everson Griffen gjorde en jättematch. Tilläggas bör väl att Bucs offensiva linje var under all kritik så motståndet var inte det tuffaste.

Bucs är nu 1-6 och med tanke på hur deras offensiv spelade mot Vikings så är nog Bucs inget lag som rosar marknaden framöver. Som sagt en bit in på tredje quarten hade de fler penalties än first downs och offensiven skrapade ihop totalt 225 yards på hemmaplan mot ett Vikings försvar som inte har övertygat tidigare.