Nyheter

Tidig match i London blev succé

I söndags spelades den andra av årets tre matcher på Wembley i London. Det var avspark redan halv tre, svensk tid. Överraskande nog hyllades den tidiga matchen även av amerikanska tittare.

Som ett svenska NFL-fan var det en underlig känsla att kunna bänka sig i soffan redan efter lunch i söndags. Matchen mellan Atlanta Falcons och Detroit Lions drog igång redan vid halv tre under parollen ”Rise up for London”. Det var ett ganska säkert vad att den ovanliga tiden skulle gå hem här i Europa. Förvånande nog blev det även en succé i USA.

På den amerikanska västkusten ringde väckarklockan tidigt i söndags. Halv sju på morgonen drog den första matchen igång. På östkusten var det lagom till morgonkaffet vid halv tio. Trots det fick den tidiga matchen mer än godkända tittarsiffror och eftersom NFL som bekant har siktet inställt på världsherravälde blev ledningen nog nöjd med att de i stort sett tog över hela dagen.

Det varma mottagandet i USA ökade med största säkerhet motivationen för NFL att intensifiera arbetet för ett lag baserat i London. För vi ska inte lura oss själva här, ligan kollar på affärsmöjligheter. De som tror att en internationell expansion både skulle ge en NFL en helt ny marknad kombinerat med en större del av tv-tablån på hemmaplan fick vatten på sin kvarn.

Det går inte att göra alla nöjda och det finns gott om kritik mot ligans flirt med Europa. Men på det stora hela har årets experiment varit oerhört lyckat.

Wembley fick dessutom en spännande match den här gången. Lions kunde vinna matchen med ett field goal i slutsekunderna efter en rad misstag från Falcons. Det var en match med två ansikten. I första halvlek dominerade Atlanta och i den andra var det tvärtom. Som så många gånger tidigare i år var det nyförvärvet Golden Tate och den defensiva linjen som var hjältar.

Mike Smith och Falcons förtjänar en hel del kritik för hur de hanterade slutet av matchen. De drog på sig flaggor, kastade bollen istället för att springa den och lämnade för mycket tid kvar på klockan.

[divider]

[divider]

Nyheter

To Top