Nyheter

Rivalen stoppade Chiefs drömmar

Sent i söndags natt fick det sista obesegrade laget i NFL smaka på förlustens bittra smak. Kansas City Chiefs drömmar om en obesegrad säsong stoppades av divisionsrivalen Denver Broncos.

Denver Broncos supportrar skrek sig hesa, de trampade fötter så matchkameror skakade och de hejade fram sitt lag i en viktig match. Hemmalaget Broncos kom in i matchen med ligans bästa anfall. På andra sidan bollen stod obesegrade Chiefs, med ligans bästa försvar. När domaren väl blåste av matchen fick Broncos fira efter en relativt trygg vinst.

Ligans bästa pass-rush och försvar i Chiefs fick inte resultat. De lyckades inte med en enda sack och nådde bara Manning två gånger. Det är ett resultat av tre saker. Först är det Peyton Mannings förmåga att identifiera det defensiva spelet, bra spel av den offensiva linjen och snabba offensiva spel. Manning fick bollen ur händerna väldigt fort. Då är det svårt att hinna nå honom.

Chiefs spelade i försvaret mycket man-man-försvar, vilket de också gjorde bra. Broncos anfall är däremot ett konstant hot och extremt bra på att utnyttja luckor i försvaret. Några få stora spel tillät dem ett tidigt övertag. Genom att hålla sig trogna sin game-plan och lita på anfallet, spelade Broncos med ett lugn matchen ut.

Chiefs är inte var vana vid att ligga under med mycket poäng. De är inte ett explosivt anfall som kan jaga in stora underlägen. Broncos begränsade rollen för Jamaal Charles, Chiefs running back och mest explosiva spelare. Det satte press på Alex Smith och hans övriga receivers att kliva fram. Även om Smith faktiskt hade en bra match, så fanns det inte tillräckligt med glöd. Broncos försvar spelade väldigt bra, det är tydlig vilken effekt som ankaret Von Miller har.

I och med denna vinst har både Chiefs och Broncos ett record på 9-1. Om bara två veckor möts de igen, då i Kansas City. Den matchen kommer spela en avgörande roll vem som vinner divisionen och därmed hur respektive lags slutspelsresa kommer se ut. Då får vi veta om Broncos är det bättre laget eller om hemmapubliken avgjorde i söndags. Än så länge får Broncos skryta i åtminstone ett par veckor framöver.

Noterat:

Broncos sprang bollen hela 35 gånger, vilket är 10 fler springspel än de brukar göra. Det är ett testamente för hur bra och skrämmande Chiefs pass-rush är.

Förstavalet i årets draft Eric Fisher, hade sin bästa match. Fick den tunga uppgiften att stoppa Von Miller och gjorde det väldigt bra.

Peyton Manning spelade skadad, med båda fotlederna hårt lindade. Det syntes stundtals i hans mekanik. Han är troligen hel inför revanschmötet om två veckor.

Chiefs är fortfarande ett bra lag. Flera misstag, såsom tappade passningar, stjälpte dem.

De senaste två matcerna har Chiefs bara lyckats med två sacks. De får inte slappna av i säsongens andra halva.

Nyheter

To Top