Nyheter

Rich Eisens kämpar för spänningen

Programledaren Rich Eisen bedriver en egen kampanj. Han vill förändra upplägget på draften så att lagens val inte avslöjas före kommissionären meddelar spelarens namn från scenen. Kanske kommer han att lyckas.

Som draften är upplagd nu väljer lagen sin spelare när det är deras tur och sedan ringer de upp honom. Kamerorna filmar honom när han tar emot samtalet för att inte missa spelarens reaktion när han får reda på att han har blivit utvald. Det skapar en situation där tittarna får reda på vilken spelare som väljs innan kommissionären gör det officiellt. Det tar bort mycket av spänningen i draften.

Någon som verkligen är irriterad är NFL-nätverkets programledare och expert Rich Eisen. Han anser att samtalet som lagen gör till spelaren är onödigt och oftast följer samma mönster. ”Are you happy, son?” – ”yes, coach” – Are you ready to go to work, son? – ”Yes, coach” – Klick. Därför har han klurat ut en lösning och nu försöker han värva anhängare för det alternativa upplägget.

Hans förslag går ut på att lagen förbjuds att ringa några samtal medan de är ”på klockan”, när det är deras tur. Enligt Eisen bör man alltså ändra ordningen. Först får laget meddela kommissionären som sedan får meddela lagets val från scenen. När spelaren har hört sitt namn kan laget ringa upp honom för det korta samtalet.

Rich Eisen har sin podcast, som verkligen är att rekommendera, och är ständigt med på NFL Total Access och frågar alla han kan vad de tycker om hans förslag. Hittills har han knappt fått något mothugg, förutom de som tror att han kan få svårt att övertyga tränare och ägare. För bara någon dag sen frågade han Cardinals head coach och han var helt för en förändring.

Tror du att han kommer att lyckas? Vad tycker du om förslaget?

Nyheter

To Top