Nyheter

Bakslag för spelarna i avtalsröran

Spelarnas ombud DeMaurice Smith, som var ordförande för spelarfacket NFLPA innan det upplöstes.

Den lockout som NFL befinner sig i kommer att fortsätta. Det beslutade en domstol i måndags. Det är ett bakslag för spelarna som kan ge ägarna mer styrka i förhandlingarna. Tyvärr kan det nog ha krossat förhoppningarna om en snar lösning.

I måndags beslutade 8th U.S. Circuit Court of Appeals att den lockout som NFL har utlyst ska fortsätta tills domstolen har behandlat ägarnas överklagan. Det beslutet väntas komma den 3 juni. Det är en stor seger för ägarna. Dessutom ger det en indikation på att deras överklagan kan komma att gå igenom. Språket i domen lutar tydligt åt ägarnas håll och kritiserar det tidigare beslutet från Susan Nelson om att lyfta NFL:s lockout. Domarna i ”8th Circuit…” ses allmänt som mer konservativa, utsedda av republikanerna och det bör gynna ägarna.

Samtidigt inleddes under tisdagen två dagar av förhandlingar som domstolen har tvingat fram. Många kallar förhandlingarna för meningslösa. Det är mycket liten chans att någon av parterna kommer att vika sig innan beslut har kommit den 3 juni kring vare sig den lockout som ligan befinner sig är laglig eller inte. Trots det verkar ett nytt avtal ha kommit från ägarna till spelarna men det återstår att se huruvida spelarna anser att det är något de kan acceptera.

Båda sidor anklagar fortsättningsvis varandra för att riskera den kommande säsongen. Den riktiga sanningen är nog att båda sidor är precis lika envisa och att det som många fruktade har blivit sanning. Saken har hamnat i händerna på advokater och juridiska experter.

Den kommande säsongen påverkas redan

Redan har avtalskrisen påverkat den kommande säsongen. Nya spelare har inte haft möjlighet att träffa sina tränare vilket kommer att göra det otroligt mycket svårare för dem att konkurrera om platserna. Särskilt de som draftats längre ned.

Bråket om avtalet har skapat en obalans i ligan. De lag som hamnade längst ned förra säsongen och som har haft en bra draftposition har inte haft möjlighet att utnyttja det till max. Särskilt svårt blir det för de lag som har värvat nya quarterbacks och receivers. Lag som inte har något annat val än att starta sina nya värvningar, ett lag som Panthers till exempel, med Newton.

De som tjänar på en lockout är de redan etablerade lagen och de veteraner som letar efter ett nytt jobb. Vilket känns väldigt trist inför en säsong som såg att ut bli en av de mest spännande på länge.

Vilka är dina tankar kring avtalsröran?

Läs också:

Domstolsbeslut – NFL:s lockout lyfts

Samtalen om nya avtalet avbryts – igen

Ägare och spelare inte överens om nytt avtal

Nyheter

To Top