Nyheter

Dyr prislapp på Kevin Kolb

Draften lämnade flera lag fortfarande i behov av en quarterback. Philadephia Eagles andreman Kevin Kolb är den bästa av de som är tillgängliga. Men efterfrågan styr priset och det kommer att bli en dyr affär.

Åtminstone åtta lag i NFL är i behov av en quarterback och Kevin Kolb har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Eagles. Den kombinationen gör det väldigt troligt att han kommer att flytta till nästa säsong.

För Eagles och Kolb vore det kanske bäst om han stannade i organisationen. Michael Vick är tuff. Men han är 31 år gammal och tar väldigt mycket stryk. De som såg Eagles matcher förra säsongen vet vad jag menar. Efter att motståndarna började använda taktiken att smälla på honom så fort de fick chansen för att störa hans spel började han allt oftare halta runt på planen. Mest troligt känns det dock att de byter bort Kolb nu när de kan få bra betalt och plockar en rookie i draften framöver.

Varför vill alla ha Kolb?

Kolb är den bästa tillgängliga quarterbacken just nu, som inte är en starter. Han är stabil och har erfarenhet av spel i ligan. En annan otroligt viktig faktor är att han är ung. Det betyder att man kan slänga in honom direkt och att han kan vara lagets första quarterback en lång tid framåt. Hans bästa tid är troligtvis fortfarande framför honom.

I sina två första matcher som starter kastade Kolb för över 300 yards i båda matcherna. Den bedriften är han ensam om. Sedan dess har hans siffror dalat något men det är inte lätt att vara inhoppare i NFL.

Tanken inför förra säsongen var att Kolb skulle starta i Eagles men han drabbades av en hjärnskakning i första matchen mot Packers. Den bjöd Clay Matthews på. Då klev Vick in och snodde hans plats.

Vem har störst chans att få honom?

Den som har störst chans att få honom är självklart den som hostar upp det fetaste budet. Den som har det största behovet borde rimligtvis vara villig att satsa mest. De hetaste kandidaterna är i dagsläget Cardinals och Seahawks.

Arizona Cardinals ses som den mest troliga adressen för Kolb. Ett rätt hyffsat lag som saknar en quarterback. Somliga experter tror att ett köp av Kolb kan locka Larry Fitzgerald att stanna kvar i klubben då han bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Fitzgerald är en av ligans bästa wide receivers.

Seattle Seahawks är ett annat lag där Kolb kan landa. De tog sig till slutspel förra säsongen trots problem på quarterback positionen. Kanske hostar de upp ett bra avtal till Eagles.

Cleveleland Browns skulle vilja ta Kolb för att avlasta Colt McCoy. Med alla sina val de fick efter bytet med Falcons i draften har de mycket ammunition i en eventuell förhandling.

Miami Dolphins litar kanske inte på den ojämne Chad Henne och vill plocka in Kolb för att ersätta honom. Det verkar inte helt troligt då Dolphins har visat indikationer på att de vill fortsätta att satsa på Henne.

En annan bubblare är 49ers.

Vad tror/hoppas du?

Nyheter

To Top