Bills

Rex Ryan får sparken av Bills

Med endast en match kvar på säsongen får Rex Ryan sparken av Buffalo Bills. Han blir därmed den andre coachen som får sparken från Buffalo denna säsongen. Lika många gånger har Anthony Lynn fått ersätta den sparkade coachen. Han har därmed gått från running backs coach till head coach på 14 veckor.

En säsong som kantats av defensiva besvikelser har lett till att Buffalo Bills missat slutspelet för den 17:e raka säsongen. Sämst i NFL. Trots ett stundtals underhållande anfallsspel har Rex Ryan inte kunnat dra nytta av sina färdigheter som defensiv taktiker vilket lett till att Bills tappat segrar vid flera tillfällen under säsongen. Flera av dessa har kommit mot divisionsrivalerna. Matchen mot Miami Dolphins i lördags var ett klockrent exempel på detta; trots ett franchise-rekord med 589 offensiva yards förlorade man matchen när Bills vid två avgörande lägen i slutet av matchen misslyckades med att stoppa Miami och deras reserv-quarterback Matt Moore.

Det är inte svårt att se varför lagets ägare Kim Pegula väljer att göra sig av med Rex Ryan. Han har inte levererat det han lovat. Han sätter sig själv regelbundet i knipa genom att lova för mycket. Man skulle kunna argumentera för att han behöver mer tid, men det är nog två faktorer som ledde till att det var tvunget att ske nu.

Även Rex bror Rob har fått sparken.

1. Andra lag rycker i Anthony Lynn. Lynn har uppmärksammats alltmer under säsongen för hur han revitaliserat en offensiv som kändes trög som sirap under Greg Romans ledning. Bills leder ligan i rushing och är tredje bäst i gjorda poäng. Troligtvis vill inte Bills ägare riskera att bli av med en coach som kan vara en sån boost för lagets biljettförsäljning och prestation på planen.

2. Rex vilja att starta Tyrod. Bills har ett tufft beslut att fatta: Är Tyrod Taylor lagets starter på QB-positionen de kommande tre åren? Eftersom Tyrods nuvarande kontrakt är garanterat för skador så innebär en allvarlig skada (likt Derek Carr och Marcus Mariota) sista veckan att Bills garanterat måste betala honom 30 miljoner dollar och då blir han ofrånkomligen en del av laget de kommande tre åren. Det är ett beslut som man inte vill tvingas fatta på grund av en skada i en betydelselös match i slutet av året.

Anthony Lynn leder laget i den avslutande matchen mot Jets på söndag. EJ Manuel kommer att starta som quarterback. Därefter kommer lagets jakt efter ny head coach
att påbörjas. Det är mycket troligt att Lynn är huvudperson även i den processen.

Bills kommer även att leta efter en ny defensiv koordinator och möjligen fler i den defensiva staben. Gus Bradley har nämnts som en av kandidaterna för koordinator – jobbet.

Nyheter

To Top