Matchrapporter

The Reach

Förväntningarna på Juldagsmötet mellan Pittsburgh Steelers och Baltimore Ravens var skyhöga, en match mellan två bittra rivaler där allt stod på spel. De två kombattanterna gjorde ingen besviken och denna nervkittlande match är en som inte kommer glömmas bort i första taget. 

Det var en match med fler olika ansikten. En förstahalvlek som var tillknäppt poängmässigt och en andra halvleken där allt hände och pendeln svängde konstant. Det fanns en ständig intensitet, puls och många olika sekvenser att peka på som avgörande. Som vanligt när dessa två möts.

I slutändan var det hemmalaget Pittsburgh som kom ut på toppen efter en spektakulär touchdown med endast nio sekunder kvar. Ravens hade tagit ledningen med 27-24 efter en Kyle Juszczyk touchdown och endast 1:18 kvar på klockan. Det visade sig vara allt för lång tid att lämna till Ben Roethlisbergers förfogande. Efter att ha fört sitt lag över planen på ett imponerande sätt så hamnade Roethlisberger och Steelers i ett läge där matchen skulle avgöras i ett enda spel.

Utan timeouts, underläge med tre poäng och med 14 sekunder kvar av matchen och bollen 4 yards från Ravens end zone väljer Pittsburgh att gå för det, för att vinna matchen. Big Bens passning är lite bakom Antonio Brown och Ravens ser ut att stoppa honom och vinna matchen (utan time outs hade inte Steelers kunnat stoppa klockan och det hade varit tight att hinna ställa upp och spika bollen innan tiden runnit ut). Men Brown lyckas med tre spelare i ryggen luta sig bakåt och sträcka bollen över linjen. Spelet, som döpts till The Reach, tar Steelers till slutspel och är redan en klassiker i Pittsburgh. Slutresultatet skrivs till 31-27 och Pittsburgh Steelers får titulera sig värdiga kungar av AFC North.

Den stora skillnaden på de två lagen är skill-positionerna där Steelers med Le´Veon Bell och Antonio Brown har två av ligans allra bästa spelare. Det var också de två som såg till att vinna matchen åt Steelers medan avsaknaden av den typen av kvalitet återigen fällde Ravens.

Running backen Bell var planens bästa spelare och det kändes som att han kunde plocka fram en 15-yards rush närhelst han ville. I slutändan landade han på 122 yards på 20 försök och en touchdown vardera efter spring- och passpel. Steelers med Bell på planen är nästan omöjliga att stoppa.

När det gäller Antonio Brown så höll Ravens honom i schack under den första halvleken. Endast en mottagen passning för 7 yards. En stor anledning var att han ofta höll till på högersidan där Ravens rookie CB Tavon Young höll till. Young är en småväxt men snabb spelare som, med hjälp av sina safetys, kunde hålla Brown osynlig. I den andra halvleken flyttade Brown över på vänstersidan i högre utsträckning, där Ravens i avsaknad av Jimmy Smith spelade med Shareece Wright. Back upen Wright var inte lika lyckosam och under den andra halvleken stod Brown för 9 mottagningar, 89 yards och en väldigt avgörande touchdown. Ett lyckat taktiskt drag av Steelers.

Pittsburgh går nu in i slutspelet som en riktig dark horse som ingen vill möta. Med de tre B:na, Ben, Bell och Brown, kan Steelers hota precis vilket lag som helst och det finns potential för detta lag att gå hela vägen mot en sjunde Super Bowl.

För Baltimores del är säsongen nu över och slutspel missas för tredje gången på fyra år. Säsongen avgjordes visserligen i praktiken denna kväll i Pittsburgh, men i själva verket skulle jag säga att det hela avgjordes när laget förlorade i fyra raka matcher (Redskins, Raiders, Jets och Giants) i höstas. I samtliga matcher tappades ledningar i den fjärde kvarten. Nu kommer förändringar ske i truppen, men det har vi sju månader på oss att prata om.

Nyheter

To Top