Nyheter

Regelförändringar i NFL säsongen 2018

Gene Steratore kollar repriser igen. Foto: Mike Ehrmann/Getty Images.

Det är mycket aktivitet i ligan just nu. Mycket kretsar kring alla spelare som byter lag och de spelare som kommer att draftas i slutet av april.

Men det som kan ha störst inverkan på den fotboll vi ser till hösten kan ha skett på ägarmötet i Orlando som just gått av stapeln. Ett flertal regler har röstats igenom. Flera av dom kommer att ha stor inverkan. Vi försöker sammanställa vad som ändrats och hur det kan förändra spelet på planen.

Uppdatering av regeln om vad som är en mottagning

Ändringen: NFL har tagit bort kravet på att en mottagning måste klara av mark-kontakt. Man måste fortfarande ha kontroll på bollen med två fötter innanför sidlinjerna / i marken men för att mottagningen ska bli godkänd ska också ett tredje villkor uppfyllas:
* En fotbollsmanöver, som ett tredje steg eller att sträcka sig med bollen för att få extra yards.
* Möjlighet att göra ovanstående, men ändå avstå från det.

Resultat: Det kommer fortfarande att bli bedömningar som omger mottagningarna. Nu blir det snarare rörande vad en spelare hade kunnat göra. Oerhört viktigt att domarna hittar en konsekvent bedömningsnivå här som åskådarna kan förstå, annars är risken stor att den nya rollen inte förenklar för de som redan hade problem att avgöra vad en korrekt mottagning är.

Dez Bryants kontroversiella mottagning från divisional round 2014 hade blivit godkänd med de nya reglerna.

Hårdare bestraffning av farliga tacklingar

Ändringen: Spel där en spelare tacklat med toppen av sin hjälm kommer nu att bestraffas med 15 yards. Det är praktiskt taget samtliga tacklingar där en spelare går in med huvudet först mot en annan spelare. Spelare som avsiktligt ger sig in i situationer med toppen av hjälmen först kan utvisas för resten av matchen.

Resultat: NFL har haft problem med en ökad mängd hjärnskakningar trots ett flertal initiativ för att försöka minska antalet. Det finns också en stor risk för skador på ryggraden när man tacklar med toppen av hjälmen, något som vi på ett obehagligt sätt fick se på Ryan Shazier i Steelers förra säsongen.

Övriga ändringar

Domarnas övervakningsrum i New York kommer att ha möjlighet att utvisa spelare från matchen om dom ser något via deras videolänkar som är tillräckligt grovt. Hade detta funnits förra säsongen hade troligen inte Rob Gronkowski spelat klart hela matchen mot Buffalo Bills t.ex.

Lagen får trejda spelare på IR. Detta har inte varit tillåtet tidigare. Kanske kommer vi att få se trades där ett lag som är i slutspelsracet direkt byter bort skadade spelare för spelare som kan förbättra möjligheterna i ett eventuellt slutspel.

Bort med meningslösa extrapoäng. Efter en matchavgörande touchdown har det tidigare krävts att man också sparkar en extrapoäng. Det behövs inte längre.

Vad tror du om de nya reglerna?

Nyheter

To Top