Bengals

Om jag var general manager – Cincinnati Bengals

Draften närmar sig med stormsteg, den hetaste delen av free agencyn har passerat och trupperna hos NFL börjar formas. Bara någon enstaka veteran här eller där ska in, i övrigt är det i draften lagen ser till att få till lagbygget. Tänkte leka beslutsfattare i draften för Cincinnati Bengals, bort med Marvin Lewis och in med mig.

Cincinnati Bengals har återigen en draft med mängder av draftval, återigen är det mer en baktung draft där sex av lagets elva val kommer efter #150. 2017 blev ännu ett steg åt fel håll och det börjar knorras i kattdelarna av Ohio. Det finns dock mycket att gilla med Bengals trupp och med en bra draft, där luckor fylls på, kan Cincinnati bli att räkna med på nytt.

Den offensiva linjen var som väntat ett problemområde under den gångna säsongen, det känns givet att ladda på med spelare där även om Cordy Glenn hämtats in via trade för att spela left tackle. Även på safety och tight end känns truppen oroväckande tunn. Men AJ McCarron i Buffalo så bör en ny back up till Andy Dalton hittas också, kanske kan denne konkurrerar ut Dalton.

Om jag höll var skeppare på Bengals-skutan skulle draften se ut som följer.

Runda 1

#21 ( Från Bills) – Isaiah Wynn, G, Georgia

En av draftens allra bästa spelare ger Bengals en fin grund att bygga framtidens offensiva linje kring. Wynn kliver in direkt på en av guardpositionerna, men har med sin erfarenhet från LT även möjlighet att kliva till utsida vid behov. 

Alternativ: Connor Williams, OT, Texas.

Runda 2

#46 – Ronnie Harrison, S, Alabama

En personlig favorit som ofta visat upp sig från den bästa sidan på Alabama. Storvuxen och tuff safety med en atletisk förmåga och intelligens som gör honom komplett. Skulle vara ett lyft för Bengals secondary.

Alternativ: Hayden Hurst, TE, South Carolina

 

Runda 3

#77 – Ian Thomas, TE, Indiana

En något opolerad med väldigt talangfull tight end som ger bredd på positionen. Med Tyler Eiferts skadebekymmer kan Thomas fina händer vara en bra livlina för passanfallet.  

Alternativ: Frank Ragnow, C, Arkansas

#100 – Mike White, QB, Western Kentucky

Bengals har visserligen signat Matt Barkley, men i Mike White får Cincy en billig och lovande QB med en kanon till arm. 

 

Runda 4

#112 – Mason Cole, C, Michigan

En rutinerad och mångsidig linjeman som vuxit för varje år. Mångsidigheten är nyttig för Benglas, men Cole kan mycket väl vara mannen som startar på center till hösten. 

 

Runda 5

#151 – R.J McIntosh, DT, Miami

En ojämn spelare där topparna gör att han är värd att väljas. Har fina traits, men måste bli jämnare.

#158 (Från Bills) – Genard Avery, ILB, Memphis

En attitydspelare med hög motor och järnvilja. Kan bidra både i försvar men kanske framförallt i special teams.

#170 – Jaylen Samuels, FB/TE, NC State

En lite svårplacerad spelare som är en blandning av fullback, tight end och running back. En sådan hybrid kan alltid vara välbehövlig och Bengals har många val och då kan man ta in honom och se vad man får.

 

Runda 7

#249 (Från Patriots) – Michael Badgley, K, Miami

En duktig kicker som är med och tampas om platsen i truppen. 

#252 – Johnny Townsend, P, Florida

Samma situation som för Badlgey.

#253 – JoJo Wicker, DL, Arizona State

En före detta stortalang som kanske kan blomma ut i en bättre miljö. 

 

Nyheter

To Top