Draften

Hål att fylla när New York Giants går till draft

Efter en bedrövlig säsong 2017 så rensade Giants en hel del och valde ny coach med ett nytt sett att se på fotboll. Rutinerade Pat Shurmur flyttade från sitt jobb som offensiv coach i Vikings till att bli ny huvudtränare för New York Giants. QB-kunniga Mike Shula, senast som OC för Panthers, in som ny offensiv coach. Från Cardinals hämtar man unge, 39 år, James Bettcher och sätter på samma roll som han hade i öknen, defensiv coach.

Även i truppen har det och kommer det göras om en del och hålen att fylla finns där. Allt ont har nått gott med sig och på grund av Giants kräftgång 2017 väljer man som nummer två i draften. Valen är många, efter att man bytte bort Jason Pierre Paul har det börjats snackas om DE Bradley Chubb från NC State. RB Jonathan Stewert skrev precis på men det betyder inte att en av draftens hetaste namn Saquon Barkley inte är ett alternativ. Eli Manning blir inte yngre men har man redan hans ersättare i truppen? Davis Webb draftades förra året men när får man chansen att välja så här högt nästa gång? Varken Eli eller Davis har haft lyxen att gömma sig bakom en stabil linje. Hur sugna är Giants på att byta ner sig ett par platser och plocka en guard eller tackle?

Free Agency är inte över än, men vi gör ett försök att leka GM i Giants och tar oss ann draften.

Giants toppval i draften 2016

Runda 1, val 10: CB Eli Apple (Ohio State)

Runda 2, val 40: WR Sterling Shepard (Oklahoma)

Runda 3, val 71: S Darian Thompson (Boise State)

Giants toppval i draften 2017

Runda 1, val 23: TE Evan Engram (Ole Miss)

Runda 2, val 55: DT Dalvin Tomlinson (Alabama)

Runda 3: val 87: QB Davis Webb (Cal)

 

New York Giants Mock Draft 2018

Runda 1, val 2: QB Sam Darnold (USC)

Stannar Giants kvar här så har man i varje fall två av Darnold, Allen och Rosen kvar. Jag tror inte de är så sugna på Mayfield. Eftersom detta är en mock så leker vi med tanken att Sam Darnold, QB:en med kanske högst tak finns kvar och får chansen att lära sig bakom Eli ett år innan han tar över.

Runda 2, val 34: OG Will Hernandez (UTEP)

Giants kan säkerligen få en av de bästa RB i klassen här, man kan säkert också trejda ner sig och både förstärka linjen och en spännande RB. Är man mer sugen på en ren tackle lär Tyrell Crosby finnas här. Ser inte JPP’s ersättare här nere så ett mindre sexigt men klokt val blir UTEP’s urstarka guard som inte gjort annat än att imponera på Combine och Senior Bowl. Med Nate Solder på LT har du med Hernandez valet att sätta Ereck Flowers på RT och köra med Omameh som guard eller satsa på Bisnowaty eller Wheeler på RT och säkra upp i mitten med Hernandez och Flowers.

Runda 3, val 66: DE Ogbonnia Okoronkwo (Oklahoma)

Snabb och explosiv pass rusher med rå styrka som kommer åt både RB och QB. Behöver slipa på sin teknik men en framtida ersättare till JPP som med rätt träning passar in fint bredvid Harrison och Tomlinson. Ingen RB här heller men tre raka offensiva val kan kännas lite väl och en till defensiv linjespelare som kan komma runt kanten mer än Snack behövs.

COLUMBUS, OH – SEPTEMBER 09: J.T. Barrett #16 of the Ohio State Buckeyes is sacked by Ogbonnia Okoronkwo #31 of the Oklahoma Sooners during the first half at Ohio Stadium on September 9, 2017 in Columbus, Ohio. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Runda 3, val 69 (från Tampa Bay): CB Donte Jackson (LSU)

Rodgers-Cromartie är borta, Eli Apple är Eli Apple. Det så effektiva secondaryt från 2016 behöver laddas om och med en av de absolut snabbaste spelarna från college så får man in en väldigt spännande spelare i Jackson. Finns han kvar här? Kanske inte, men helt omöjligt är det inte.

Runda 4, val 108 (från Tampa Bay): RB Royce Freeman (Oregon)

Efter den första vågen av RB’s tror jag det fortfarande finns en del roligt kvar i RB-säcken. Med Freeman får man en playmaker med fin kombination av storlek och fart. Som bäst i inside zone och får han jobba lite med hur han tar sig ann kontakt så kan man mycket väl hitta sin framtid på positionen så här djupt.

LOS ANGELES, CA – NOVEMBER 05: Royce Freeman #21 of the Oregon Ducks advances the ball under pressure from the USC Trojans defense at Los Angeles Memorial Coliseum on November 5, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Lisa Blumenfeld/Getty Images)

Runda 5, val 139: OLB Jeff Holland (Auburn)

Tror chansen är stor att Giants kan plocka upp ytterligare ett val i femte om man väljer att trejda ner här, men inga byten i denna mock draft. Man har Vernon på utsidan och nye Ogletree på insidan. Goodson och Casillas gör även de ett okej jobb. Men bakom startspelarna känns det tunt. Holland är en fysisk och våldsam rusher som kan hota både på insidan och utsidan. Inte världens snabbaste men påverkar ofta när han är på plan.

Nyheter

To Top