Nyheter

Regeländringar inför 2012 års säsong

En domare gör touchdowntecknet för Rob Gronkowski

I veckan har alla NFL klubbars ägare träffats för att bland annat diskutera regeländringar inför 2012 års säsong. Inga stora förändringar var föreslagna men några regeländringar som kommer påverka säsongen röstades igenom.

Den första och största regeländringen gäller reviews. Förra året implementerade man automatiska reviews för alla poänggivande spel. Allt för att minska felaktiga domslut och göra sporten mer rättvis. Ägarna valde i år att gå ett steg längre och man kommer i fortsättningen även att titta på alla turnovers som sker på planen. Coacherna slipper använda sina challenges och kan koncentrera sig mer på sitt lag och spelet. De slipper också bli av med time-outs som kan användas för att coacha istället.

Den andra signifikativa regeländringen gäller övertid under den ordinarie säsongen. Även denna regeländring är en påbyggnad från en regel från förra året. Regeln innebär att båda lagen får en chans att göra poäng under övertiden, om inte laget som börjar gör en touchdown på sitt första försök. Denne regeln tillämpades under slutspelet förra säsongen men kommer nu även att gälla under den ordinarie säsongen. Det innebär att slantsinglingen inte längre är en ”automatisk” vinst. Båda lagen får en ärlig chans att vinna matchen.

En del av de andra förändringar som föreslagits av olika lag kommer att röstas om först i maj. Då gäller det bland annat hur många spelare man får ha på sitt roster under training camp och hur utformningen av Injured Reserve-listan skall se ut. Mer om det tar vi då.

Nyheter

To Top