Nyheter

Ny ”mock draft” – efter free agency

Nu när hela cirkusen kring free agency har lagt sig så har vi snickrat ihop ännu en mock draft. Det handlar om att försöka förutspå vilka spelare som respektive lag väljer i draften. Vad tror ni?

1. Indianapolis Colts: Andrew Luck, QB, Stanford

Det har varit lite tal om att Luck kanske har fått lite konkurrens om förstaplatsen från någon imponerande ung man från Baylor. Men det ger jag inte mycket för. Luck har varit spikad på den här platsen hur länge somhelst och han kommer att gå till Colts. På NFL Combine visade han i fystesterna att han är hela paketet. Colts byter ut legenden Manning mot en ny stjärna i Luck. Som dock kommer att få det tufft de första säsongerna i ett fullständigt pulveriserat Colts som har släppt all talang som fanns i laget i stort sett.

2. Washington Redskins (St. Louis Rams): Robert Griffin III, QB, Baylor

RGIII har gjort allt rätt efter säsongen, från att glänsa med sin intelligens i intervjuerna till att visa upp sina fysiska talanger, och det finns inte en chans att någon annan går före honom. Det enda alternativet är som sagt om Griffin skulle före Luck. Flera auktoriteter i NFL-världen har de senaste veckorna gått ut och sagt att han har den klart bästa och mest träffsäkra armen i draften.

3. Minnesota Vikings: Matt Kalil, OT, USC

Den här ser nästan så given ut att man kanske ska börja ana oråd. Vikings behöver hjälp i den offensiva linjen och i NFL Combine så cementerade Kalil det som vi anade. Han är tveklöst draftens bästa tackle. En ack så viktig kugge för Vikings för att skydda Christian Ponders blinda sida.

4. Cleveland Browns: Trent Richardson, RB, Alabama

Richardson är en av draftens bästa spelare men värdet av running backs kraftigt har devalverats de senaste åren. Men Browns har gjort sig av med Peyton Hillis och det är här är ett akut behov. Richardson är en komplett back som gör allting bra.

5. Tampa Bay Buccaneers: Morris Claiborne, CB, LSU

Claiborne är utan tvekan årets bästa cornerback och det behövs i den passglada ligan som NFL har blivit. Buccaneers har, trots att de avslutade förra säsongen förskräckligt, ett bra utgångsläge inför nästa säsong. De har många unga talangfulla spelare och har värvat mycket talang i free agency.

6. St. Louis Rams (Washington Redskins): Justin Blackmon, WR, Oklahoma

Rams behöver mycket i sitt lag. Det enda de egentligen har är en riktigt bra ung quarterback i Sam Bradford. Men han har ingen att kasta bollen till. Det måste vara högsta prioritet. De skulle kunna byta ner ännu längre och få något extra val men de behöver en stjärna på den här positionen. Jag tror inte att det är omöjligt att de väljer fler receivers även efter Blackmon.

7. Jacksonville Jaguars: Quinton Coples, DE, North Carolina

Man kan aldrig ha för många pass rushers, som det heter, och Jaguars måste förstärka här. Det finns en del frågetecken kring Coples men det finns samtidigt en otrolig massa potential. Coples har fått mycket kritik för att han inte har ansträngt sig sitt yttersta varje spel, för att han inte ville skada sig inför draften, och det kommer ju självklart inte att fungera i NFL, mot bättre motstånd. Men han var väldigt bra under Senior Bowl, inför alla scouternas ögon.

8. Miami Dolphins: Ryan Tannehill, QB, Texas A&M

Miami har missat alla andra alternativ i stort sett, om de inte vill fortsätta med Matt Moore som quarterback. Det är dock långt ifrån säkert att Tannehill är kvar här. Men Miami har ett bra lag och det enda de egentligen saknar för att konkurrera är en quarterback. Tannehill är ett projekt och han har startat få matcher.

9. Carolina Panthers: Michael Brockers, DT, LSU

Det finns de som viskar om att Dontari Poe, efter sin imponerande Combine, ska klättra hela vägen upp hit. Men jag tror och hoppas att Panthers tar den lite säkrare vägen. Brockers har visat att han kan spela och Panthers behöver hjälp på linjen. Mycket är bra i Carolina men man får ju gissa att de bygger försvaret i den här draften.

10. Buffalo Bills: Riley Reiff, OT, Iowa

Det här är egentligen ganska långt ned för Reiff och Bills är nog väldigt nöjda om han är kvar. Då kniper de honom direkt. Om det inte är så att de väljer att förstärka på någon helt annan position, Bills har flera behov. Kanske förstärker de sin pass rush eller sträcker sig efter en receiver som Floyd. Eller Kirkpatrick, CB.

11. Kansas City Chiefs: David DeCastro, G, Stanford

DeCastro är tveklöst draftens bästa guard och är ett säkert val. Chiefs största problem är quarterback. Men om Tannehill är borta så finns det ingen annan som det är värt att ta här. De attackerar det problemet i andra eller tredje rundan om de inte byter sig upp eller ned.

12. Seattle Seahawks: Luke Kuechly, ILB, Boston

Det här är lite hjärtekross för alla Eaglesfans som längtar efter en stabil inside linebacker, men de värvade ju DeMeco Ryans under free agency och ska nog klara sig bra. Seahawks släpper inte förbi Kuechly. Han var fruktansvärt produktiv i college och hade en lysande Combine.

13. Arizona Cardinals: Michael Floyd, WR, Notre Dame

Det här är lite kittlande, tycker jag. Kanske är 13 lite högt för Floyd men tänk att få in en stor och duktig receiver på andra sidan om Larry Fitzgerald. Jag gillar tanken och tycker att det skulle vara ett intressant val.

14. Dallas Cowboys: Dre Krikpatrick, CB, Alabama

Cowboys kan inte släppa stora spel hela tiden och är i ett väldigt behov i sitt secondary. Den hårt kritiserade Newman har åkt ut och man har värvat Brandon Carr. Men man vill ha mer. Det här är det säkra valet av en spelare utan några stora svagheter.

15. Philadelphia Eagles: Dontari Poe, DT, Memphis

Eftersom Kuechly är borta så väljer man det fysiska monstret Poe. Hans Combine har skickat upp honom rejält på listan och det finns mycket kapacitet i honom. Även fast han inte har haft den mest produktiva tiden i college. Men Eagles litar på sina tränare.

16. New York Jets: Courtney Upshaw, OLB, Alabama

Rex Ryan har många bitar på plats men det där fruktade försvaret är inte lika skrämmande längre. Han vill få in lite mer agressivitet och explosion och väljer Upshaw. En stabil och outtröttlig spelare som kan spela varje down.

17. Cincinnati Bengals: Janoris Jenkins, CB, North Alabama

Bengals behöver hjälp i sitt secondary och Jenkins är den bästa cornerback som är kvar. Annars var de sugna på Trent Richardson. Frågan är också om de vill ha den potentiella huvudvärken som kommer med en stökig Jenkins i ett ungt omklädningsrum?

18. San Diego Chargers: Jonathan Martin, OT, Stanford

Martin har tappat lite av sin attraktionskraft. När jag kollade på honom så tyckte jag att Reiff, och framförallt Kalil, var klart bättre. Men det här är rätt bra värde för Chargers.

19. Chicago Bears: Whitney Mercilus, DE, Illionois

Bears förstärkte med receivers i free agency och nu tar de istället chansen att förstärka sitt något åldrande försvar. Mercilus är lite av ett projekt men med mycket rå talang.

20. Tennesse Titans: Fletcher Cox, DT, Mississippi State

Titans behöver förstärka på linjen. Bra värde för Cox, som är det säkraste kortet här.

21. Cincinnati Bengals: Lamar Miller, RB, Miami

Bengals vill inte behöva lite bara på Cedric Benson så de fyller på med en till bra running back. Lamar Miller har seglat upp på andra platsen efter Richardson.

22. Cleveland Browns: Kendall Wright, WR, Baylor

Browns behöver få in lite spänning i sitt lag. Med Richardson med sitt första val och Kendall Wright här så har de kommit en bit på vägen. De gjorde ju knappt några poäng förra säsongen och man är inte fel ute, enligt mig, om man kallar Browns för ligans tråkigaste lag. Men det ska de ändra på. Om Colt McCoy ska bli den spelare som de vill så måste han få hjälp.

23. Detroit Lions: Stephon Gilmore, CB, South Carolina

Lions har alla möjligheter att bygga en fantastiskt lag. De har en quarterback i Stafford som jag rankar bland de absolut bästa i hela ligan. Det finns gott om ung talang i laget. Men avsaknaden av en running back och ett relativt dåligt secondary märktes av förra året. Svårt att gissa vad de tar men det största behovet är cornerback och där är den bästa spelaren Stephon Gilmore.

24. Pittsburgh Steelers: Mike Adams, OT, Ohio

Det är ingen nyhet att Steelers offensiva linje är dålig. Roethlisberger har dock varit rätt bra på att dölja det men om man vill fortsätta övergången till ett lag som kastar bollen så måste man ha en bättre left tackle.

25. Denver Broncos: Mark Barron, S, Alabama

Barron är egentligen en alldeles för bra spelare för att falla så här långt. Men jag hittade ingen plats till honom som kändes rätt så han hamnade i Denver. Det är de säkert väldigt nöjda med.

26. Houston Texans: Stephen Hill, WR, Georgia Tech

Det här valet kändes så självklart ut innan Texans började blöda bra spelare. De har haft en av de tyngsta off-seasons av något lag i ligan och har tappat fantastiska spelare som Mario Williams, DeMeco Ryans och Eric Winston. Det gör att behoven blir fler. Men Hill till Texans skulle verkligen vara intressant. Skulle kunna satsa på Nick Perry eller Cordy Glenn också.

27. New England Patriots: Andre Branch, OLB, Clemson

Patriots behöver pass rush. Särskilt efter att de tappade Mark Anderson till Bills. Branch är en av de bästa som finns kvar vid det här laget. Det finns ju också möjligheten att Patriots, i vanlig ordning, byter bort valet mot fler val i senare rundor.

28. Green Bay Packers: Peter Konz, C, Wisconsin

Ett naturligt val av en bra och stabil spelare som fyller ett stort behov i Green Bay. Konz är slipad och gör det mesta bra.

29. Baltimore Ravens: Dont’a Hightower, ILB, Alabama

Ravens har en grym linje, har fyllt på sitt secondary i free agency och väljer in mer talang på linebacker för att hålla nivån i det fruktade försvaret. Ravens blir också äldre och Hightower är en riktigt bra spelare.

30. San Francisco 49ers: Jerel Worthy, Michigan state

Det här är ett intressant val, tycker jag. Man hade kunnat gissa att det skulle bli receiver men så tog 49ers in Manningham i free agency. Det finns många rätt bra receivers att ta senare i draften så här går man nog i en annan riktning. Jag tänkte Coby Fleener från Stanford först, som ett komplement till Vernon Davis. Men i slutändan valde jag Jerel Worthy. Ett tungt paket som ”bara” är strax under 1.90m men väger över 140 kilo.

31. New England Patriots: Devon Still, DT, Penn state

Då var det dags för Patriots igen. Den här gången väljer de Devon Still och får mycket bra värde. En välpolerad spelare som är en stor närvaro och som ofta kommer igenom i mitten och kan stressa motståndarnas quarterback. Flera scouter har sagt att han är den defensiva tackle som är mest redo för NFL.

32. New York Giants: Cordy Glenn, T, Georgia

Här hade jag först Coby Fleener men Giants gick under free agency ut och hämtade in Martellus Bennett från Cowboys. Då tror jag att de tar en av NFL Combines mest posititiva överraskningar. Den över 160 kilo tunga Glenn sprang den 40 yard långa sprinten på under 5 sekunder. Han beräknades först gå i tredje rundan och ansågs vara lite för tjock och orörlig. Det har han ju klart visat att han inte är. Är flexibel och kan spela både tackle och guard.


Vad tror DU?

Nyheter

To Top