Analyser

Redaktionen tycker till – ”Vilken fantastisk pondus han spelar med”

Lasse är less på reglerna, Richard ska se Browns – Raiders med en Browns supporter, Magnus O är ännu inte helt övertygad om att Baker Mayfield är frälsaren, Daniel älskar Tom Brady och Magnus A har ångest inför söndagens rival möte. Redaktionen har fått tycka till.


Vad tar du med dig från vecka 3?

Lasse: En poängglad inledning och att Browns äntligen vann känns såklart roligt. Mindre roligt är dessa regler som känns allt annat än tydliga och genomtänkta.

Daniel: Bills och Lions vinster. Ingen räknade med att något av de lagen skulle ha skuggan av en chans. Båda vann övertygande. Det är dags för mig att sluta betta på NFL helt klart. Att vissa försvarare har svårare än andra att anpassa sig till de nya reglerna står också ut lite extra, jag tror att jag sett något meme på det temat under veckan.

Magnus O: Att det egentligen bara är Rams som står ut som en dominant än så länge, laget är komplett. De andra två 3-0 lagen Chiefs och Dolphins är inte alls lika bra på båda sidor av bollen, Chiefs försvar har stora brister och trots vinsterna vägrar jag tro att Dolphins skulle vara en allvarlig utmanare.

Richard: Tyvärr är det allt för mycket fokus på de nya reglerna kring sacks. För mig är det väldigt svårt att försvara riktningen. På planen tar jag med mig glädjen i att se flera försvar dominera.

Magnus A: Att överraskningarna duggade tätt, att Browns bröt sin förlustsvit och nu kan gå vidare i sina liv.

 

Baker Mayfield-eran är igång i Cleveland. Är han frälsaren? 

Lasse: Såklart att Baker är frälsaren, dags att slänga alla de där tröjorna med 111 starting QB’s för nu har man en som kommer fastna. Men man får lugna sig lite, Mayfield är fortfarande rå och kommer såklart ha sina upp och ner. Hoppas bara Browns fattar det också.

Daniel: Ja, jag tror det. Vilken fantastisk pondus han spelar med. Det kändes som att hela laget höjde sig två snäpp när han kom in i spel. Jag minns inte att jag sett något liknande i Browns tidigare.

Magnus O: Vi bör nog vänta och se om han kan vinna en match som starter först. Men om ledningen värvar och draftar bra, främst på offensiven, åren framöver så varför inte.

Richard: Frälsare kan vara kryddat, men det jag förväntar om han tar ur dem ur åratal av deprimerande fotboll. Jag blir sådär löjligt förtjust i hans vinnarskalle, som emellanåt kritiseras när han ”går över styr”. Han ger både energi och hopp till anfallet och tror vi kommer se ett mer välfungerande Browns framöver.

Magnus A: Har man följt Mayfields karriär så finns det inget som tyder på att han inte skulle lyckas. Jag tror Browns har funnit sin man för framtiden och även om han huserar i AFC North så blir det spännande att följa. 

 

Vilken spelare hatar du att du älskar?

Lasse: Tom Brady är mitt tråkiga svar här. Hade ju varit direkt dum om jag inte såg hans storhet på planen och hur han tar sig an uppgifterna framför honom. Hade jag varit ett Patriots fan hade jag såklart haft en Brady tröja men nu lyser min avundsjuka igenom och hans lite arroganta stil, såklart för att jävlas med sånna som jag, funkar varje gång.

Daniel: Tom Brady. Han har gjort livet surt för mig i 20 år men jag har inget annat än respekt för honom. Tyvärr.

Magnus O: Älskar är väl ett starkt ord men OT Tyron Smith i Dallas, och hela linjen, är väldigt underhållande att titta på när de är i full sving, vilket inte riktigt varit fallet i år. Smith är en grym spelare som tyvärr spelar i ett lag jag inte har mycket till övers för. Därav hatkärlek.

Richard: Just nu sitter jag varje vecka och mår illa när jag tittar på Pat Mahomes i Chiefs, även om jag objektivt älskar att se honom och Andy Reid. Det ser ut att bli en rätt jobbig tid framöver för oss rivaliserande lag i AFC West.

Magnus A: Antonio Brown i Steelers. Han är precis den typ av spelare som Ravens har suktat efter, en playmaker med både topp och bredd i sin produktion. Vore kul att se honom i ett annat lag… 

 

Vilka två lag kan redan nu lägga ned denna säsong?

Lasse: Texans känns som ett lag som är bättre än 0–3 och i det jag har sett har det ändå funnits tendenser men en så tung start utan att det grundläggande är på plats känns tufft. Se ser det allt annat än bra ut för Cardinals med två enheter som inte alls ser ut att vara samspelta.

Daniel: Flera lag med rookie-QBs kan nog glömma slutspel (Bills, Jets, Cardinals) men har ju på ett sätt ändå något att spela för. De lag som visat alldeles för lite trots att de borde vara mer redo är nog Cowboys och Raiders.

Magnus O: Cardinals och Raiders är väl de två lag som just nu ser ut att vara längst ifrån harmoni. Senaste veckan var de med i matcherna men symptomatiskt nog för underpresterande lag hade de inte förmågan att fullfölja.

Richard: Raiders lär inte kunna utmana om slutspelet, men har veteraner med mer än säsongen på spel (nästa kontrakt dvs). Cardinals får nog också se året som ett lärotillfälle för Josh Rosen.

Magnus A: Det enkla är att säga Arizona Cardinals, finns inget som tyder på att ökengängets säsong ska bli annat än en ökenvandring. Med andra valet är jag lite modigare, Atlanta Falcons kan packa ihop. Skadorna i försvaret gör det sårbart och spelar i en bra division. Möter Bengals, Bucs och Steelers kommande 3 veckor, blir inte förvånad om Falcons är 1-5 eller 2-4 när det summeras. 

 

Vad ser du fram emot under vecka 4?

Lasse: Galet att vi redan är i vecka 4, nån borde bromsa och låta oss njuta mer när säsongen är igång. Hur reagerar Vikings efter den blytunga förlusten senast? Tuff match i LA på torsdag mot maskinen Rams. Är Dolphins att räkna med i år? Man leder sin division med två matcher och möter nu store stygga Patriots i Boston, inte kan väl ’Fins börja 4-0, och än värre, Patriots 1-3?

Daniel: Om Bills kan fortsätta spela bra mot ännu en tuff motståndare från NFC North; Packers. Matcherna mellan Steelers-Ravens och Patriots-Dolphins känns riktigt intressanta också, om hemmalagen förlorar där kan dom få en ganska tuff resa till slutspelet.

Magnus O: Kampen i AFC North mellan Steelers och Ravens. Baltimore har överraskat positivt på mig hittills medan Pittsburgh har fått kämpa för att komma igång. Mot Buccaneers i måndags fungerade Steelers försvar allt bättre och det hela borgar för en intensiv och sevärd fajt mellan dessa två lag, vilket det oftast är!

Richard: Något så sällsynt som en svensk Browns-supporter kommer på besök och tittar på matchen mot Raiders. Det ska bli kul att förhoppningsvis sätta dem på plats (även om jag har stor oro att det blir motsatsen).

Magnus A: Det är Ravens – Steelers på söndag natt. Har lite ångest över både matchen och hur jag ska hantera tittandet av den. Har sett alla Ravens matcher i realtid senaste 5-6 åren, nu tvingar nog jobbet mig att avstå nattittandet och istället se den kvällen efter. Det blir en prövning att hålla sig och jag uppskattar om ingen hör av sig till mig under måndagen.

Redaktionen tycker till – ”Vilken fantastisk pondus han spelar med”

Nyheter

To Top