Krönika

Jag vet ingenting

(Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

NFL är för mig just nu en enorm röra. Lag har både utklassat och utklassats, återkommande divisionsvinnare är istället sist och Fitzmagic slår passningsrekord. Saker som jag aldrig trodde kunde ske, har hänt. Bara en sak är glasklar – jag vet ingenting.

Min veckorutin är alltid likadan. Jag ser över matcherna, kollar vilka som är mest spännande eller relevanta och så tittar jag på dem i den mån jag kan (i värsta fall ett vaksamt öga över resultaten). Inför förra veckan tyckte jag mig se ett gäng bleka matcher. Beiga mittenlag mot varandra, enkla vinster för självklara favoriter och några enstaka matcher värda att hålla koll på. Så fel jag hade. Helgen fylldes istället av kaxiga uppstickare och underhållande överraskningar. Och i mitt huvud ekade ett bekant citat från min bror.

Var tredje säker match spricker”. Då pratade vi betting och rundfotboll, men han var något på spåret. Favoriter faller hela tiden, framförallt i en så jämn liga som NFL som medvetet minskar gapet mellan de bästa och de sämsta. Med lönetak, drafts, anpassade spelscheman och andra knep till hjälps har NFL lyckats få 32 lag där vem som helst kan vinna över vem som helst, “any given Sunday”.

I söndags fick vi ytterligare ett bevis på hur jämn ligan är. På förhand såg urstarka Vikings ut att enkelt vinna över bottenlaget Bills, bara för att istället bli totalt utklassade. När konstanta vinnarna Patriots åkte till lågpresterande Lions skulle de bekymmersfritt kamma hem en vinst, men såg istället ut som avdankade föredettingar. Jag var dessutom fullkomligt säker att både Packers och Jaguars bekvämt skulle spöa Redskins respektive Titans. Som sagt, jag vet ingenting.

Det finns alltid hopp i NFL, hur mörkt det än må se ut. (Photo by Tom Szczerbowski/Getty Images)

I andra sporter är det ofta ledsamt att se toppen möta botten, med knappt en chans för utmanaren. I NFL är det tvärtom. Självklart är favoriter just det av en anledning och lagen lever ofta upp till det, men långt ifrån hela tiden. Häri ligger ändå det som är den största charmen med NFL – att vi varje vecka får se jämna matcher, att hoppet för vinst finns alltid oavsett motstånd, att alla matcher är så spännande. Det är uppfriskande att påminnas om hur fel jag kan ha. Att trots min säkerhet om slutresultat före avspark, så kan allt bli den raka motsatsen. Låt oss hoppas det fortsätter så!

Jag vet ingenting

Nyheter

To Top