Nyheter

Redaktionen tycker till – vecka 8

Snart halvvägs in i säsongen ser vi fram mot en vecka full av derbyn och andra viktiga matcher. Självklart har redaktionen fått tycka till om veckan och mycket annat.

 

Vad tar du med dig från förra veckan?

Mattias: Nämnde det nog i Veckans NFL. Men det var väldigt många spännande matcher där lag tog igen underlägen och vann i slutsekunderna. Så har det varit hela säsongen.

Olof: Justin Herberts fantastiska spel, Bucs seglar upp som en riktig NFC-favorit, botten ur för Cowboys, Panthers visar tåga och att de just nu ser ut att vara långt före planen, Eagles är bedrövliga och Matthew Stafford förtjänade en bättre karriär än att hamna i Lions.

Richard: Jag tar på mig skämskudden för att jag rankade 49ers alldeles för lågt när vi gjorde vår gemensamma power ranking. Kyle Shanahans geniala springspel spottade upp över 100 yards med Jeff Wilson Jr. mot självaste Billy Boy från New England.

Daniel: Jag har svårt att smälta att NFL inte straffade Jon Bostic med mer än lite böter för sin fruktansvärda tackling mot Andy Dalton. Dalton missar minst 1,5 match på grund av tacklingen. Bostic borde missa mer än så om NFL vill visa att dom bryr sig om spelarnas säkerhet.

Svante: Svårt att inte ta med sig den sköna vinstkänslan efter 49ers och Shanahans utklassning av Patriots och Belichick. Att 49ers decimerade försvar kan hålla Patriots till 6 poäng och under 250 totala yards är ett styrkebesked.  

Per: Nu må jag vara lite partisk, men man måste lida lite med Dallas. Just nu finns det ingen botten på laget och Bostics hemska tackling på Dalton gjorde inte saken bättre. 

Magnus: Att NFL känns väldigt uppdelat redan nu. Få lag som tillhör mittenskiktet, antingen är man en utmanare eller så är man jättedålig. Buccaneers har seglat upp som en rejäl favorit, Tom vs. Bill runda ett känns avgjort. 

 

Stormatch i AFC North, Steelers-Ravens. Vad tror du om derbyt?

Mattias: Vilken match! Med lite extra vila och tid att förbereda sig så tror jag att Lamar Jackson och anfallet kommer blixtra till efter en något försiktig start. Jag tror också att försvaret kommer leverera och tvinga fram några turnovers. Steelers får sin första torsk.

Olof: Kul med ”derbyn” där båda lagen är riktigt riktigt bra samtidigt. Hoppas på en jämn och hetsig match där vi får se det smällas på och vara härligt grinigt. Steelers är inte riktigt så bra som deras record gör gällande. Känns också som matchen är viktigare för Ravens och jag tror det fäller avgörandet.

Richard: Kommer bli en kanonmatch! Förutom hatet i rivaliteten som en extra krydda, ser man fram emot en match mellan två styrkor. Steelers springförsvar mot Lamar och hans kamrater. Steelers receivers mot Ravens secondary. Coola pilotbrillorna Mike Tomlin mot skrattiga pappagubben John Harbaugh.

Daniel: Jag tror att Steelers försvar kan matcha upp ganska bra mot Ravens. Gör man det inte så är det på grund av att saknar Devin Bush för mycket vilket kan vara bra att få reda på med ett par dagar till trade deadline. Ska Ravens vinna matchen så tror jag att dom måste lura Big Ben till att kasta ett par interceptions. Steelers är min favorit i matchen trots Ravens extra vila.

Svante: En intressant match mellan en stark offensiv i Ravens och en kanske ännu starkare defensiv i Steelers. Båda lagen har börjat säsongen bra och denna match blir en riktig kraftmätning. Rivalmatcher är alltid kul och jag tror att det kommer bli en bra match. Jag har svårt att se att något lag springer iväg med resultatet så jag förutspår en Steelersvinst med 3 poäng. 

Per: Alltid härligt med heta rivalmatcher. Framför allt i fall likt detta då båda lagen dessutom håller hög klass. Personligen tror jag dock Steelers kommer att gå ut som vinnare ut detta, men det kommer bli tajt. 

Magnus: Svårt att tro något om denna match, känns väldigt öppet. Vädret ska vara väldigt dåligt i Baltimore denna söndag, det kan innebära mer springspel, det tror jag gynnar Pittsburgh som har ett lite vassare passanfall och kommer kunna få en del lyckade spel där. Poängsnålt, grisigt och tufft. 

 

Patriots har sett riktigt skakiga ut på sistone. Nu ska laget sätta Edelman på IR. Är New Englands säsong redan över?

Mattias: Ja, det känns onekligen så. Patriots enda chans är att Bills ska kollapsa och att New England kan vända helt på skutan. Det känns extremt långsökt. Jag tror de stannar på sex vinster.

Olof: Absolut. Många där som har gett upp känns det som och Cam känns inte som snubben med pannbenet att vända på den skutan när det nu går knackigt och laget känns fantastiskt oglamoröst.

Richard: AFC är ändå rätt tuff i år, så en slutspelsplats ser just nu svår ut för Patriots. De har ett tufft spelschema framöver med bla. Rams, Cardinals, Ravens kvar. För ovanlighetens skull är det betydligt lättare att hitta förluster än vinster framöver.

Daniel: Jag tror att Patriots får det tufft att gå till slutspel på grund av alla avhopp och skador. Dom hade dessutom behövt få ut mer av sina rookies. Men Bill Belichick kommer att fortsätta försöka få ut det mesta av spelarmaterialet och det kan räcka långt. Som Bills-fan tar jag verkligen inte ut en seger i förskott ikväll trots alla Patriots-problem.

Svante: Ja. Laget hölls som sagt till under 250 totala yards och 6 poäng mot 49ers som har ett av ligans mest skadedrabbade försvar. Newton gjorde en bra säsongsinledning men har sett rent ut värdelös ut på senaste. 0 TD och 5 INT de senaste två matcherna. 

Per: Ja, det känns onekligen lite väl tufft nu. Tror dock att de kommer ställa till en hel del problem för andra lag från och till, men slutspel är nog en utopi nu.

Magnus: Ja då, det är den. Eller, seger mot Bills så är man ju i allra högsta grad med i divisionsracet, men tycker inte Pats har något där att göra.  

 

Dags för Tua Tagovailoa att debutera. Kan han spela lika bra som Herbert och Burrow?

Mattias: Jag hoppas verkligen det. Personligen hade jag Tua rankad som den nästa bästa quarterbacken efter Burrow. Jag trodde inte Herbert skulle spela så här bra. Men Dolphins har mött några av ligans sämsta försvar hittills och nu blir det lite tuffare. Jag väntar mig att han blixtrar till ibland men att anfallet får svårt att hålla samma tempo. 

Olof: Nja, både Burrow och Herbert har spelat väldigt kompetent fotboll sina första matcher och verkligen imponerat. Speciellt Herbert har överstigit alla förväntningar så här tidigt. Att även Tua ska komma in och göra samma sak känns nästan för bra för att vara sant. Även om Miami har gått bra hittils tror jag att starten blir lite tuffare Tua.  

Richard: Oddsen talar emot honom, det är ju ytterst sällan tre rookie quarterbacks spelar bra direkt. Jag gillar Tua och tror han mått bra av mjukstarten, men att starta första matchen med Monster Aaron Donald på andra sidan är tufft, särskilt när han dessutom måste hålla tempo med ett potent Rams-anfall.

Daniel: Herbert har sett oerhört bra ut, bättre än Burrow tycker jag. Tua har bra förutsättningar och han borde kunna prestera. Jag tycker att Brian Flores har koll på läget så Tua borde vara redo men på grund av ett tufft spelschema de kommande veckorna så behöver vi nog ge honom lite tid innan vi börjar jämföra honom med de andra två som trots allt är en halv säsong in i karriären redan.

Svante: Herbert kastar bollen så otroligt mycket, och har gjort det bra. Burrow likaså. Jag tror inte att Dolphins offensiv kommer vara lika fokuserade på passningsspelet. Tua har inte heller ett likabra supporting cast som de andra två. Jag tror att Tua kommer klara sig bra men det kommer inte bli någon explosion för 300+ yards och 4+ TDs. Särskilt inte mot Rams som har ett av ligans bästa passförsvar. 

Per: Kanske inte den mest tacksamma matchen att starta i. Finns ju roligare saker än att ha Aaron Donald jagandes efter dig. Har dock personligen sett för lite av Tua under collegetiden för att uttala mig i frågan. Skall dock bli intressant att följa hans framfart fram igenom.

Magnus: Tua är van att ha allra bästa förutsättningarna runt sig, det kommer inte vara fallet nu i Miami. Men det är också det som är intressant, att se hur han själv kan bära ett anfall. Om han kan göra det eller inte får vi ju se. 

 

Vad ser du ikväll?

Mattias: Blir Steelers-Ravens tidigt och sen ytterligare ett viktigt derby i 49ers-Seahawks. Sen vill jag verkligen gå tillbaka och se Tuas debut och Raiders-Browns i efterhand.

Olof: Steelers – Ravens är den mest kompetenta matchen så kommer nog se den men finns flera roliga saker att hålla ett öga på, som Tuas första start, ska Bills på riktigt ta divisionstronen från Patriots, får Gase sparken i halvtid och så vidare.

Richard: Jag har en Browns-supporter över på besök, så ska se när Raiders förhoppningsvis ger mig orsak att reta honom. Men det tar lite emot att inte titta på en så självklar stormatch som derbyt i AFC North.

Daniel: Bills mot Patriots på stora skärmen med ett öga på den lilla skärmen där Ravens och Steelers möts följs av Seahawks mot 49ers. En riktigt fin fotbollskväll!

Svante: Steelers mot Ravens är ju en kul match som jag inte vill missa. Sedan bänkar jag mig framför mitt kära 49ers som även dem möter en divisionsrival i Seattle Seahawks. En viktig match som alltid brukar bli jämn och spännande. 

Per: Lutar åt Ravens och Steelers vid sjusnåret. Sen får nog 49ers mot Seahawks min uppmärksamhet. Är även lite nyfiken på att se om Saints kan få igång något borta mot Bears.

Magnus: Två roliga divisionsfighter i Ravens-Steelers och 49ers-Seahawks. Men tycker det finns lite annat kul också, som t.ex. Raiders-Browns. 

 

Redaktionen tycker till – vecka 8

Nyheter

To Top