Denver Broncos v New York Jets
Analyser

11 byten som kan* ske

Om en vecka har trade deadline passerat och därefter får inga spelare bytas mellan lag förrän säsongen är över. Det är alltså sista chansen för lagen som vill vinna nu att bli bättre och sista chansen för lagen som vill vinna sen att skicka bort spelare som ändå inte ska vara med då. Vi har hittat en hel drös byten vi gärna skulle se. 

 

JJ Watt till Chicago Bears för ett tredjeval i draften 2021

JJ Watt har av förklarliga skäl bra betalt. Det är faktiskt inte många lag som kan ta sig an den lönen under återstoden av säsongen utan att skyffla runt en hel del med övriga kontrakt. Men ett av lagen som kan lösa det är Chicago Bears. Det finns mycket som tilltalar mig med trejden. För Bears del så gillar jag verkligen att ytterligare addera till lagets styrka – försvaret. Watt på andra sidan av linjen mot Akiem Hicks kan skapa problem för många offensiva linjer i NFC. För Watts del så gillar jag trejden för att det är en av hans bättre chanser att vinna en titel på ålderns höst, dessutom ger det honom chansen att flytta ihop med sin fru igen. Landslagskvinnan Kealia Watt spelar nämligen fotboll för Chicago Red Stars. För Texans del så ger det lite draftkapital tillbaka till ett lagbygge som kräver viss renovering.

 

David Njoku till Carolina Panthers för ett fjärdeval i draften 2021

David Njoku har inte uppnått sin potential hos Cleveland Browns och med Austin Hooper och Harrison Bryant som konkurrenter blir tillfällena färre för den atletiska tight enden. Han själv ska ha varit missnöjd i över ett år och velat se en trejd hända. Carolina har under offensive koordinatorn, Joe Brady, ett anfall som levererar bra saker vecka efter vecka, men det är välkommet att få in en större target till Teddy Bridgewater. Panthers är i allra högsta grad med och slåss om en wild card-plats redan i år, men tänker framförallt framåt i tiden med Njoku. Han är endast 24 år och är under kontrakt även kommande säsong. Gott om tid för Carolina att utvärdera honom.

 

Sam Darnold till Chicago Bears för ett andraval i draften 2021 och ett fjärdeval i draften 2022

Att New York Jets kommer välja tidigt i kommande draft står redan klart, nu handlar det om att skapa utrymme för en ny quarterback. Jets kommer inte få mer för Darnold till våren då vet alla att han måste bort och dom kommer inte heller ha ”halvdesperata” lag som vill ge sig själva chansen, så säljläget är nu. Chicago är ett sånt där halvdesperat lag som med en bra QB skulle kunna konkurrera på allvar. Dessutom är truppen för bra för att Bears ska få välja tidigt i draften. Läget att chansa på en spelare som behöver miljöombyte med andra ord. Darnold må vara något skadat gods, men alla lag måste kolla på Tannehills utväxling efter att han sluppit Gase. Matt Nagy kan säkert få ut mer av Darnold och ekonomiskt skulle laget fortfarande få en QB på rookie-kontrakt.

 

Carlos Dunlap till Seattle Seahawks för ett sjätteval i draften 2021

Att Dunlap vill lämna Cincinnati råder det inga tvivel om, edge rushern la ut sitt hus till försäljning efter senaste försluten mot Browns. Orsaken är att Bengals bygger för framtiden och vill ge sina yngre förmågor mer speltid för utvärdering och utveckling. Seattle Seahawks skulle verkligen må bra av att få in en spelare som kan sätta press på motståndarnas quarterback och det är en av sakerna Dunlap kan. Ett rätt dyrt kontrakt och några barnsliga veckor här på slutet kan få några lag att dra öronen åt sig, därmed sjunker priset på 31-åringen.

 

Geno Atkins till Buffalo Bills för ett sjundeval i draften 2021

Lite av en kurvboll kanske, Atkins sitter på ett dyrt kontrakt och det behöver justeras i truppen. Men för Bills del vore detta magiskt bra att få in en av ligans bästa DTs för att förstärka ett svajigt försvar. Atkins är i sina bästa stunder en svårstoppad kanonkula som ger press från insidan. Ska Bills hota lag som Chiefs, Titans och Steelers i ett slutspel så måste Bills klara av att kollapsa fickorna. Även om prislappen på Geno är rätt hög kommande åren så kan en köpare släppa honom efter denna säsong utan jättepåverkan på framtida löneutrymme. Atkins har tre matcher i benen efter skadan som höll honom borta inledningsvis av säsongen, men han har vädrat sitt missnöje med att rollen är mer en rotationsspelare än starter. Läget är, likt Dunlap, för att Bengals vill ge yngre spelare chansen.

 

Hayden Hurst till Baltimore Ravens för ett tredjeval i draften 2022

Ja, ni läser rätt. Hayden Hurst skickades till Falcons i våras. Men det var då och en hel del har hänt. I Ravens har det varit tydligt att bredden på tight end saknats och i Atlanta har männen som hämtade Hurst skeppats iväg. Då kostade Hurst ett val i runda två, nu tror vi han kan hämtas loss för ett val i tredje 2022. Falcons behöver bygga om och då behövs draftkapital, gärna i framtiden så den nya ledningen kan utvärdera. För Ravens del är det en bra affär då Hurst är billig även nästa säsong och sen finns ett femteår att ta in om så önskas. Att få bra och billig kvalitet över 2 ½ säsong för ett val i runda tre är en bra affär.

 

Aldon Smith till San Francisco 49ers för ett val i femteval och ett sjundeval i draften 2021

Ingen tror väl att Dallas ska göra något väsen av sig i år. När Dak gick ner skadad så gick luften ur hela organisationen. Det är lika bra att stryka ett streck över 2020 och blicka mot framtiden. Aldon Smith gjorde comeback och hade en storstilad start på säsongen med fyra sacks på tre matcher. Sedan dess har han fallit av lite, men talangen finns där. 49ers, som har tre av fyra starters skadade på sin defensiva linje, behöver lite talang där. Vad passa bättre än att ta tillbaka Aldon Smith, som ju draftades as 49ers 2011. Aldon Smith har ett billigt kontrakt som går ut efter säsongen, därför får inte Cowboys mycket mer än ett femteval, men vi slängde in ett av 49ers två val i sjunderundan också.

 

Ryan Kerrigan till San Francisco 49ers för ett femteval i draften 2021 och Dante Pettis

Ännu ett lag som bör blicka mot framtiden och inte har mycket att komma med denna säsong, även om de kan ta en slutspelsplats i den värdelösa divisionen som är NFC East. Football Team har gått om talang på edge-positionen med både Chase Young och Montez Sweat. Det har därför råd att släppa Kerrigan, deras all-time ledare i sacks. Som vi redan pratat om behöver 49ers hjälp på edge-positionen om man ska kunna utmana i år. Så mycket av lagets identitet hänger på att kunna sätta press med fyra gubbar. Kerrigans kontrakt går ut efter säsongen och det är nog rätt av Washington att skeppa honom nu när det kan få något för honom. I retur får de ett val i femterundan. Jag har inkluderat Pettis också, men han är inte mycket värd. Han hade säkerligen blivit släppt av 49ers inför nästa säsong, men nu får han istället ett miljöombyte som nog är bra för honom.

 

Stephon Gilmore till Las Vegas Raiders för ett andraval i draften 2021 och ett tredjeval i draften 2022

Den regerande defensiva spelaren för året från 2019 har inte kommit upp i den kalibern vi vant oss vid. Patriots är under ombyggnation medan Raiders ser chansen att vara med och hota under kommande år. För att göra det så måste försvaret bli bättre och speciellt passförsvaret. Gilmore skulle ge ett ungt secondary en förebild och skulle också ge Gruden en stjärna att bygga försvaret kring. Är under kontrakt även 2021 så två val dag två på draften, förhoppningsvis sena, är ett lågt pris för Raiders.

 

Mike Evans till Indianapolis Colts för ett förstaval i draften 2021 och ett andraval i draften 2022

Detta är såklart ett långskott, men lyssnat. Mike Evans har varit en av NFLs mest produktiva receivers sedan han kom in i ligan. Med det var under Jameis Winston. Nu är Brady skipper och han har hittat andra vapen som han föredrar, detta innan Antonio Brown kommit in i bilden. Evans har sett missnöjd ut och kanske kan Tampa Bays ledning undkomma ett framtida problem genom att skicka honom till Colts där Philip Rivers skulle älska att få en stor receiver, en Keenan Allen-typ, att kasta mot. Bucs slipper hantera missnöjet, Colts får en referenspunkt i passanfallet. Win Win.

 

Adam Thielen till Cleveland Browns för ett andraval och ett femteval i draften 2021

Vikings är i sönderfall medans Browns ser chansen att utmana på allvar. Thielen är en fansfavorit men vill Minnesota få ut något av värde för honom så är det nu det ska ske. Dessutom har Justin Jefferson visat att Vikings har en receiver att bygga runt för framtiden.  Med Beckhams skada så skulle Browns må bra av att få in en beprövad receiver som kan hota mer i djupet än Jarvis Landry. 30-åringen har fyra år kvar på kontraktet, men det går att komma ur det innan. Browns har pengar för stunden och dessutom flexibilitet att släppa spelare utan för hög deadcap-träff under kommande säsong.

11 byten som kan* ske

Nyheter

To Top