Fantasy

Fantasy vecka 8: Let Dalvin Cook!

Foto: Norm Hall/Getty Images

Lite vila kan göra underverk så här på höstkanten. Det vet alla vi som sitter upp på nätterna och kollar NFL. Under ännu en skadedrabbad helg så väljer vi nämligen att fokusera på det, hur viktigt det är med vila. I helgen fick vi ytterligare bevis på det. Efter ett par veckors ”vila” kom Dalvin Cook tillbaka och presterade sin bästa insats i karriären! Att veckans dreamteam bestod nästan enbart av tidiga draftval var lite överraskande.

Veckans fantasy-hjälte

Det är naturligtvis Dalvin Cook som är veckans hjälte. 226 yards och fyra touchdowns. De fantasy-ägare som väntat på hans återkomst väntade inte förgäves. Många fantasy-matcher avgjordes med bred marginal på grund av Cooks fantastiska insats mot ett Packers-försvar som många startade med förhoppningen att Cook skulle matchas försiktigt och Cousins skulle bjuda på några interceptions.

Veckans besvikelse

Det kanske inte går att lägga all skuld på spelaren här, men Amari Coopers 1.5 poäng var en rejäl besvikelse för många som satt sitt hopp till honom i fantasy i år. Av det fantastiska Cowboys-anfallet som inledde säsongen så återstår inte mycket. Risken är stor att vi inte ser många insatser till över 15 poäng för Cooper trots att han sex omgångar med 15 poäng eller mer tidigare under säsongen.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Det är svårt att hitta quarterbacks att streama just denna veckan, den enda som ser riktigt intressant ut är Drew Lock mot Falcons.

Running backs: Det som pågår i Colts just nu är värt att bevaka. Jordan Wilkins i kombination med Nyheim Hines kan få ta över till förmån för Jonathan Taylor om man ska försöka dra några slutsatser av matchen mot Lions. Damien Harris i Patriots dominerade totalt i deras backfield och finns tillgänglig i ett flertal ligor fortfarande. I Ravens springs det så oerhört mycket med bollen att till och med Gus Edwards är värd en titt i fantasy. Hendersons skada i Rams kanske äntligen öppnar dörren för Cam Akers som sett bra ut när han fått chansen men ännu inte riktigt fått McVays förtroende.

Wide receivers: Marvin Hall i Lions var riktigt vass när han fick komma in till följd av Kenny Golladays skada. Corey Davis har fått 20 targets över de två senaste matcherna, en riktigt bra volym som vi tror kommer hålla i sig. Jakobi Meyers tog ett stort ansvar för Patriots passningsspel med många andra vapen borta, och så kan det nog fortsätta att se ut under de kommande veckorna.

Tight ends: Ett riktigt högrisk-val till följd av skadan som håller George Kittle bort under en längre tid är Jordan Reed i 49ers, Reed har presterat tidigare under säsongen men har ju själv väldigt svårt att hålla sig skadefri. Nu är Dallas Goedert tillbaka efter flera veckors spekulationer från vår sida! Logan Thomas i Washington är ett av få tillgängliga alternativ kvar som trots allt erbjudit viss stabilitet under säsongen.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Stockholm Kabojsare, coachat av Phille Wallin för veckans starkaste insats. Med 177.8 poäng togs en säker seger i våran stenhårda Superliga

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Patrick Mahomes Chiefs 36.6
RB Dalvin Cook Vikings 48.6
RB Alvin Kamara Saints 25.3
WR DK Metcalf Seahawks 40.1
WR Davante Adams Packers 30.3
TE Travis Kelce Chiefs 24.9
FLEX Robert Woods Rams 28.4
D/ST Eagles D/ST Eagles 21.0
K Michael Badgley Chargers 15.0
Totalt 270.2
Fantasy vecka 8: Let Dalvin Cook!

Nyheter

To Top