New York Jets v Miami Dolphins
Analyser

Redaktionen tycker till – Vecka 7 (Matchstart 18:00)

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Magnus: Jag tar med mig att Buccaneers försvar är riktigt bra och laget har alla chanser i världen att gå långt, riktigt långt, i år. Sen var det kul att se Falcons hålla en ledning, coachbytet gjorde skillnad.

Daniel: Att NFL fungerar lite som Sverige just nu. Det är oerhört svårt att se logik och någon slags röd tråd i de åtgärder som görs. Vad är t.ex. villkoren för att en match flyttas eller inte? Jag har ingen aning.

Mattias: Den stora grejen var nog att det ändå är lite nivåskillnad mellan bra lag och topplag. Steelers och Chiefs vann utan större problem utmanarna Browns och Bills. Bucs utklassade ju också Packers, vilket kanske var mer intressant än att det säger så mycket om framtiden.

Olof: NFC East har djupa problem och de som har ljusast framtid är Cowboys med en skadad QB som behöver få ligans största kontrakt och ett försvar som är sämre än någonsin. Det kan visserligen gå fort i NFL men det känns som det är ett par år bort innan NFC East skickar ett lag till NFC Championship Game.

Svante: Så som situationen ser ut för många lag så tror jag att denna vecka är avgörande för vilka lag “går för det” och inte. Vilka som blir buyers och vilka som blir sellers. Det är många lag som är 2-3 eller 3-3. Med en förlust denna omgång och en trade deadline som närmar sig är det nu som lag börjar satsa alternativt ge upp på riktigt. Vi har redan sett det i Vikings.

 

Antonio Brown till Buccaneers.. Vad tycker du om det?

Magnus: På tal om Bucs chanser att vinna.. Alltså, jag är för att ge människor chansen till bättring och tycker att Bucs gör rätt som ger honom chansen. Lyckas det, då är anfallet en framtida HoFamer rikare. Viktigast är att kunna läsa av om han börjar tilta, då måste man agera snabbt och släppa honom.

Daniel: Jag kan förstå att det finns lag som vill ta en chans på honom. Han har alltid varit bra när han har spelat. Om dom vill ta risken med att addera honom till sitt omklädningsrum så är det deras problem. För Browns del dock så önskar jag att NFL och lagen kunde ta ett större ansvar. Risken är stor att han lider av CTE eller liknande problem och det borde verkligen testas innan han får spela igen.

Mattias: Ja, vad ska man säga? Om han håller sig i skinnet har Bucs kanske den bästa trio receivers i ligans historia, då Evans och Godwin knappast är några dunungar. Browns personlighet nuförtiden gör nog att det bara är topplagen som kan hoppas hantera honom.

Olof: Det kommer gå precis lika bra som hos de andra som försökt sig på detta spektakel. För allas skull, låt Antonio Brown pensionera sig och bli bortglömd. Det behöver han.

Svante: Svårt att säga vad som kommer att hända. Det kan mycket väl bli så att han spelar en match eller två och sen släpps igen. Med det sagt, Brown är en av ligans bästa receivers när han får det att stämma. Frågan är väl om han får det att stämma. Som tur är för Bucs så är de väl inte i direkt behov av att Brown ska komma in och bära anfallet. De har en hel del bra wide receivers där som det är.

 

Ravens trejdade till sig Yannick Ngakoue i veckan, vilken trejd vill du se här när deadlinen närmar sig?

Magnus: Jag har fått se en trejd som jag ville se redan, en pass rusher till Ravens kommer göra försvaret väldigt farligt och flexibelt. Att kunna rusha och få tryck med endast fyra rushers är viktigt. Annars skulle jag gärna se David Njoku till Ravens. Han var en favorit i college och jag tror han skulle kunna blomma ut i en roll bredvid Mark Andrews. I övrigt är jag för trejder över lag, saker som ändrar förutsättningarna.

Daniel: Eftersom jag vill se mitt Bills bättre så skulle min drömtrejd just nu vara för Quenton Nelson till vår offensiva linje. Men en mer realistisk trejd kanske finns på andra sidan av bollen – Dalvin Tomlinson (DT) från Giants. För ligan som helhet så skulle det ju vara häftigt att ge JJ Watt chansen på en titel via en trade till Saints, eller detsamma för Julio Jones i en trade till Packers.

Mattias: Förutom en pass rusher till Seahawks? Skulle gärna se en splashig försvarare till Raiders som kan ta dem till nästa nivå, kanske skulle Stephon Gilmore passa i silver och svart?

Olof: Zach Ertz till Colts för ett pick i andra rundan hade jag inte tackat nej till, lär inte hända men Eagles lagbygge är just nu för gammalt och dyrt. Måste börja göra sig av med äldre spelare som är på väg nedåt och kostar dyrt. Zach Ertz är, tyvärr, ett praktexempel.

Svante: Om 49ers vinner ikväll mot Patriots så hade jag velat se en trade där man får Kerrigan från Washington och på så sätt addera lite pass rush till en skadad defensiv linje. Utöver det så hade det varit roligt om Falcons väljer att sälja ordentligt och kanske skeppar Julio Jones.

 

Tua-time i Miami, är det rätt timing?

Magnus: Ja, Ryan Fitzmagic har presterat bra och historien säger att han snart blir Fitztragic. Men även ur ett annat perspektiv är detta bra. Miami måste utvärdera Tua innan kommande draft, speciellt om Houston ser till att draftvalen som Dolphins fick blir ett högt sådant. Jag tror dessutom att Tua ger dom goda chanser att vinna även framöver.

Daniel: Nej, det är nog inte det. Först tycke jag det, men problemet är att Miami spelat bra och precis hakat på i slutspelsracet. Dom har många veteraner i laget som vill vinna, och dom vill göra det nu. Skulle Tuas spel leda till ett par tidiga förluster så tror jag att Brian Flores har en hel medarbetarsamtal att ta den närmaste tiden.

Mattias: Bara Dolphins coacher har sett Tua men träning, men jag gillade honom i Alabama. Men är han redo är det bara att köra, och det är smart att göra det inför bye week så att han får den extra tiden att förbereda sig.

Olof: Jo egentligen är det väl det. Tråkigt för fine gamle Fitzen som gjort det kanonbra i år. Men ska Miami spela in Tua så är det ett ypperligt tillfälle nu efter bye week och med ett lag med vind i de mentala seglen. Tua är framtiden och är han redo fysiskt så är det dags.

Svante: Det här har ju varit planerat sedan länge. Köra Fitzpatrick fram till bye-week för att sedan ge Tua två veckor på sig att förbereda sig för sin första start. Jag tycker det har skötts utmärkt från Dolphins sida och jag tror det var smart att inte kasta in Tua för tidigt. Med det sagt så är det ju tråkigt att inte få se någon mer Fitzmagic i Miami.

 

Vad ser du ikväll?

Magnus: Ravens har bye week så kommer spetsa ögonen på Titans – Steelers, en bra match mellan två lag som jag inte tycker blivit riktigt synade ännu. Efter denna match kommer vi veta mer om dem. Sen blir det Raiders mot Bucs, en intressant match och Gruden får möta laget som han både vann en Super Bowl med, men också sparkades av.

Daniel: Det blir en riktigt trevlig afton hos grannen med Steelers mot Titans på den stora skärmen och Bills – Jets på en liten. Pan pizza och förfriskningar är utlovade så jag ser inte hur det här kan gå fel!

Mattias: Blir nog Steelers-Titans följt av Bucs-Raiders. Sen nattmatch med Seahawks!

Olof: Eftersom Eagles redan spelat har jag en härlig omgång utan egna intressen framför mig. Kommer som de flesta andra att se vilka som åker på säsongens första torsk mellan Steelers och Titans för att sen kika lite på Raiders och Bucs som jag inte sett så mycket av i år än.

Svante: 49ers mot Patriots såklart. Av 18-matcherna så blir det Titans mot Steelers, en AFC-match mellan två obesegrade lag. Den blir intressant.

Redaktionen tycker till – Vecka 7 (Matchstart 18:00)

Nyheter

To Top