Tennessee Titans v Indianapolis Colts
Nyheter

Redaktionen tycker till – vecka 13

Efter Thanksgiving-veckan och framskjutna matcher, är det skönt med en förhållandevis vanlig helg fotboll. Säsongen närmar sig sin slutspurt. Steelers, Chiefs och Saints kan säkra sin plats för avancemang, andra slåss för att hålla drömmen vid liv. Vi i redaktionen kikar på matcherna och potentiella skrällar.

 

Vad tyckte du stod ut förra veckan?

Per: Stod ut och stod ut, men jag blev lite förvånad över att Raiders underpresterade så pass mot Falcons. Trodde den matchen skulle bli något jämnare. I övrigt kan jag tycka att det var många bra lag som visade just att de är bra. Tänker primärt på lag som t.ex. Titans och Packers. Titans hade ingen lätt motståndare i Colts, men visade trots detta att de är storebror i divisionen numera.

Mattias: Det var väl en rätt sömnig vecka utöver ett par skrällar. Slarvigt spel på många håll och en del lag som knappt ställde in skorna.

Svante: 49ers vinst mot Los Angeles Rams, som för övrigt innebär att niners svept Rams denna säsong, är något jag bär med mig. Jag är sjukt imponerad faktiskt. 49ers har haft flest spelare på IR denna säsong, högst cap hit på IR i ligan och utöver det får de inte längre spela eller träna hemma i Kalifornien utan har tagit hela organisationen och flyttat till Arizona. Trots allt skit som laget varit med om så är de ändå bara en match ifrån slutspel. Riktigt imponerande.

Richard: Raiders försvårade sina chanser till slutspel när de torskade mot Falcons. Fast, ska de spela på det viset har de förstås ingen orsak att vara med i ett slutspel. Och Steelers anfall såg väldigt uddlöst ut mot Ravens decimerade trupp.

Daniel: Allt krångel med att flytta eller inte flytta matcher på grund av Covid står ju verkligen ut. Både Broncos och Ravens får bära ansvaret för situationerna men det är märkligt hur olika NFL behandlat matcherna där en flyttades flera gånger om och den andra spelades trots att det ena laget helt saknade quarterbacks.

Magnus: Följetongen kring matcher som skulle flyttas eller inte var väl det som låg överst på listan. Annars så stack Derrick Henry ut igen, är ett monster när han kommer in i dessa stim.

 

Browns och Titans är två av ligans bästa lag på att springa bollen. Vem är bäst av Nick Chubb i Browns och Derrick Henry i Titans?

Per: Gillar båda, men Henrys fysik är ju överlägsen de flesta. Oerhört imponerande att se han plöjer fram. Att kroppen håller för allt detta slit.

Mattias: Oj, svår fråga. Men måste säga Henry efter alla klassiska insatser han levererat senaste två åren. Tror att han skrämmer slag på försvar och det förklarar ju varför Titans i stort sett haft ligans bästa passanfall på första och andra down under samma period, då deras play action är otroligt effektivt. Henry är skräckinjagande.

Svante: Jag säger ändå King Henry. Han är en annan best. En spelare som totalt kan ta över en matchbild och som, trots att motståndares försvar vet vad som kommer, inte går att stoppa. Han verkar bara bli bättre och bättre under matchens gång. Henry är en spelare som krossar motståndare både fysiskt och psykiskt. Det är inte lätt att ha att göra med.

Richard: Henry är ett unikum, men skulle jag starta ett NFL-lag idag föredrar jag Chubb ändå. Han är ett större vapen i passningsanfallet och därför mer, enligt mig, värdefull ifall lag måste jaga poäng. Henry är mer en finisher än någon de vänder sig till när det behövs snabba poäng.

Daniel: Jag tycker Chubb är bättre för att han har en större repertoar. Han är otroligt rolig att se. Henry gör sin grej otroligt bra men jag tror att Chubb faktiskt gör större nytta för Browns som på något sätt bara verkar kunna vinna jämna matcher.

Magnus: Säger såklart Henry här. I springspelet är han en gigant. Även om han inte är ett hot i passpelet så öppnar han upp så otroligt mycket ytor för andra mottagare, så han blir komplett. Henry är dessutom pålitlig och har visat att han kan spela mycket under lång tid utan att tappa kvalitet eller gå sönder.

 

Taysom Hill kastade 9 lyckade passningar för 78 yards och en interception mot Broncos. Kan hans Saints hänga med Falcons anfall i ett eventuellt poängregn?

Per: Bra fråga. Skulle spontant säga nej, men Saints och Payton har en förmåga att hitta vägar framåt oavsett vem som står uppsatt som QB. Mycket intressant match.

Mattias: Nej, men jag tror inte att det blir så mycket poäng som många verkar vara inne på. NO vinner 20-16 efter en match med några turnovers.

Svante: Ja de vann ju för två veckor sedan så varför inte kunna göra det igen. Dock tror jag att det blir Saints försvar som är nyckeln här och inte anfallet. Men jag tror absolut att Hill kan sätta upp lite poäng på tavlan om han måste det. Jag tror på vinst för Saints här.

Richard: Falcons chockade förra veckan, det kan lätt bli baksmälla. Jag tror inte att Taysom Hill kommer slänga upp mycket poäng, så är lite inne på vad andra säger – försvaret måste vinna här. Trots 40+ poäng senast så var anfallet i Falcons faktiskt inte så bra mot Raiders.

Daniel: Jag tror att Saints bästa segerchans är att hålla poängen nere, med ett starkt försvarsspel och mycket eget springande med bollen. Med förra mötet färskt på näthinnan så vågar jag påstå att dom kommer att lyckas.

Magnus: Jag tror inte att det behöver slänga upp så mycket poäng. Ett par längre serier där Kamara och Thomas ser till att flytta kedjorna kommer hålla Falcons anfall av banan.

 

På pappret är det många matcher med tydliga favoriter, men vi vet att inget är givet i NFL. Vilket lag skräller idag och varför?

Per: Tja, varför inte en liten skräll i norr? Lions kanske vädrar lite morgonluft mot Bears nu utan Patricia vid rodret. Lions har väl visserligen en del skadade vars medverkan avgörs sent, men om dem är på så är Bears ändå en överkomlig motståndare.

Mattias: Ska man dra till med en högoddsare säger jag att Jaguars vinner mot Vikings. Sen tror jag kanske Washington kan hålla nere poängen lite mot Steelers.

Svante: Bäst chans anser jag att Houston har att skrälla. De har ändå Watson som har spelat på en otroligt hög nivå på senaste. Fortsätter han så kan hans Texans absolut ta hem en seger här. Att Fuller blivit avstängd kan förstås sakta ner offensiven något, men det finns ända gott om speed och skicklighet i Brandin Cooks, så det ska nog gå ändå. Colts kommer sakna sin left tackle Castonzo och kanska kan Texans pass rush utnyttja det.

Richard: Jag tror Texans ställer till det för Colts. De har chansen att hålla Colts ur slutspel, med två möten här på tre veckor. Det måste ju vara extremt motiverande. Dessutom har de inget att tjäna på i draftposition med att förlora, de är ju barskrapade där efter Bill O’Briens hittepå.

Daniel: Bears är visserligen bara favoriter med tre poäng så det är ju ingen jätteskräll om dom förlorar men jag tror att vi kan få se ett Lions som vill visa att dom egentligen är ett mycket bättre lag än vad dom var under Matt Patricias ledning.

Magnus: Browns skräller och slår Titans. Titans har spelat många viktiga matcher på slutet och imponerat i dessa, brukar kunna komma en humble pie då.

 

Vad ser du den här veckan?

Per: Är lite sugen på Saints mot Falcons och av just den anledningen som omnämndes i frågan ovan. Sen vi tio ser jag nog Rams mot Cardinals. Har sett alldeles för lite av det sistnämnda gänget i år.

Mattias: Blir slugger-match med Browns-Titans och sen Giants-Seahawks!

Svante: 49ers spelar inte förrän imorgon så jag kan koppla av ikväll. Jag kommer kolla lite extra på den springfest som är Browns – Titans. Sedan tittar jag på Rams mot Cardinals som har stora divisions- och slutspelsimplikationer.

Richard: Med magknip ska jag se Raiders hålla slutspelsdrömmen vid liv. Det här är Jets bästa chans att vinna en match i år, men inte kan de väl låta det hända och förlora #1 i draften?

Daniel: Jag tycker att Texans – Colts känns mest intressant bland 19-matcherna och den följer jag nog upp med Cardinals – Rams.

Magnus: Tänker att Falcons – Saints får bli kvällens underhållning.

Redaktionen tycker till – vecka 13

Nyheter

To Top