Fantasy

Fantasy vecka 13: Playoff time!

Foto: Al Bello/Getty Images

Vi har ännu en vecka med en sen match, ännu en gång med Ravens i huvudrollen. Det verkar dock inte som att det påverkar waivers denna veckan så det är idag ni får göra era moves inför slutspelet även om ni inte har den fulla bilden klar för er. Vill ni ha det så får ni vara aktiva tidigt på torsdag morgon.

Det är slutspelsdags nu, men inte förrän nästa vecka kan vi berätta vilka lag som tagit sig till slutspel. Många fantasy-spelare är med i omgångens sista match så mycket kan hända. Vi önskar alla som är ”in the hunt” lycka till!

Veckans fantasy-hjälte

Jag var väldigt hög på honom inför säsongen och han har levererat relativt stabilt, men denna veckan var Darren Waller en verklig ”difference maker” med sina 45 poäng! 2oo yards och två touchdowns ser man inte ofta på tight end – positionen.

Veckans besvikelse

Draftar man en running back tidigt i fantasy så gör man det för att man räknar med en spelare som kommer leverera 10+ poäng varje vecka med ett ganska högt tak. Precis som nästan hela sitt lag så gjorde Miles Sanders i Eagles fantasy-spelarna besvikna och hans 3.1 poäng förlorade många matcher denna veckan. Kan en ny startande quarterback i Jalen Hurts vara positiv för Sanders produktion i fantasy-slutspelet?

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Baker Mayfield stod för en episk och oväntad produktion vecka 13, endast Josh Allen och Derek Carr var bättre. Även den sistnämnde finns tillgänglig i vissa ligor men han möter ju inte Jets varje vecka.  Att Kirk Cousins fortfarande är tillgänglig trots tre raka veckor med över 300 yards och tre touchdowns måste du också dra fördel av. Matthew Stafford mot Packers och Mike Glennon mot Titans är roliga QB streams denna veckan som kan gå lite hur som helst. En spännande chansning kan vara Jalen Hurts i Eagles, vi vet ännu inte om han kommer få starta men han visade framfötterna i slutet av helgens match och kan absolut få chansen.

Running backs: I Rams backfield fick äntligen rookien Cam Akers förtroendet på riktigt. 21 carries för honom och max tre för övriga running backs säger en del om hur Rams vill använda Akers framöver.  Jets visade lite liv mot Raiders trots att Frank Gore fick gå ut tidigt, det ger visst hopp att Ty Johnson kan leverera den kommande veckan åtminstone. Adrian Peterson jagar rekord i Lions och dom verkar ge honom så mycket carries han orkar. Latavius Murray är intressant att plocka upp inför de sista veckorna i redan slutspelsklara Saints.

Wide receivers: När vi ska försöka sortera bland Browns alla spelare som överprestereade vecka 13 så måste vi kolla på volym och där står Rashard Higgins ut. Plocka upp honom! Henry Ruggs i Raiders ser allt piggare ut och han finns faktiskt att plocka upp i några ligor, en spelare med riktigt högt tak inför slutspelet. Om Corey Davis finns i din liga så ska du plocka upp honom genast, han har i skuggan av AJ Brown haft en väldigt bra säsong och är än så länge bästa WR vecka 13. Tim Patrick i broncos får alla targets just nu som vi trodde att Jeudy skulle få och T.Y Hilton har verkligen börjat hitta formen i Colts.

Tight ends: Dalton Schultz möter Bengals vecka 14, en bra matchup och hans QB Andy Dalton borde vara sugen på att sätta foten på gaspedalen mot sitt gamla lag. Logan Thomas i Washington har vuxit fram till en av ligans mer pålitliga tight ends och hans historik som QB gör honom till ett roligt trick play hot också och det innebär ännu lite potential i fantasy. Robert Tonyan i Packers snittar fem targets per match de sista tre veckorna och har bara missat en av dom passningarna, han används även flitigt i red zone. Gerald Everett i Rams är faktiskt den TE i laget som haft flest targets de senaste tre veckorna.

Veckans fantasy-lag

Utgår eftersom vi inte spelat klart omgången.

Veckans dreamteam

Utgår eftersom vi inte spelat klart omgången.

Fantasy vecka 13: Playoff time!

Nyheter

To Top