Nyheter

Redaktionen Tycker Till: Super Wild Card Weekend!

Det är nu äntligen dags för slutspel. Nu är det eliten som spelar, best of the best, the cream of the crop. Vilka tror du blir Super Wild Card Weekends stora överraskning respektive besvikelse?

Magnus: Jag tror den stora överraskningen blir Indianapolis Colts, inte nödvändigtvis att laget står som segrare mot Bills, men kommer kunna göra det till en jämn match mot laget som ses som bäst i NFL just nu. Har försvaret och springspelet för att göra det. Negativ överraskning.. Tror Washington är chanslösa och presterar sämre än många hoppas.

Mattias: Finns många bra lag, och många är stora favoriter, så svårt att hitta nån riktig överraskning, tycker jag. Men jag tror att Saints utklassar Bears utan några som helst problem. Sedan tror jag att det kommer bli mindre poäng än många tror, på flera ställen. I så fall borde Washington, som inte väntas erbjuda något motstånd alls, hålla det jämnt.

Svante: Jag tror att Rams kan skrälla och faktiskt vinna mot Seahawks. Det hade väl inte varit en lika stor skräll med en frisk Jared Goff. Men när Rams nu tvingas starta Wolford som qb så måste de ju ses som underdogs. Jag tror dock ändå att McVay kan skriva ihop en offensiv gameplan som Wolford kan utföra, och Rams defensiv håller Russ och gänget i schack. 

Olof: Det är kanske lite synd att prata om besvikelser när man är i ett slutspel, men jag tror att Seahawks kan lägga ett riktigt ägg här i första omgången. Det har inte sett jättestarkt ut in i slutspelet tycker jag, även om de har fyra raka segrar. Överraskningen tror jag ändå att Browns kan stå för, det känns som en ganska jämn match där Browns har så otroligt mycket att spela för, trots en svag defensiv borde de kunna hålla jämna steg framåt mot en nyckfull Steelersoffensiv.

Daniel: Det känns som att varje match har en ganska klar favorit, möjligen med NFC West – mötet som undantag. Jag tror att besvikelsen och överraskningen finns i samma match. Washington sätter Tampa Bay på plats via ett flertal turnovers.

 

Buffalo, ett lag med stark förlorarstämpel sen tidigare, är största favoriten i helgens matcher och de har bra momentum in i slutspelet. Vad tror du om deras chanser att gå hela vägen i år?

Magnus: Ja, allt annat vore ett misslyckande. Slänger in reserverna mot Dolphins och vinner med hundra noll. Nej, skämt å sido. Bills verkar ha toppat formen, och jag ser dem som huvudfavoriter. 

Mattias: Chanserna är goda! De är starka på båda sidor av bollen och passanfallet klickar något otroligt. Bills har lika stor chans att nå dit som något annat lag.

Svante: Deras chanser är goda och deras offensive är stekhet. Dock har jag svårt att se något lag som kan slå Chiefs. Bills hade chansen tidigare i år men klarade det inte då. Om de möts senare i slutspelet så tror jag att Chiefs blir aningen för stora även då.

Olof: Slutspel är alltid slutspel och allting kan hända, släng ut tidigare matcher och nästan allt som hänt under grundsäsongen. Bills är roliga, heta och energifulla. Det är såklart ett långskott att de ska gå hela vägen, det är det ju för alla, men de har alla chanser i världen. Den stora sorgen är kanske att Bills inte får ha sina fans i ryggen och skapa stämning på New Era Field. AFCCG vore en framgång men ska såklart inte var nöjda där.

Daniel: Bills har ju redan mött Chiefs en gång denna säsongen och det känns som ett lag som är oerhört svårt att besegra, inte ens när man kunde eliminera Mahomes till stor del i den matchen så kunde man vinna. Ravens har jag också väldigt stor respekt för. Men Bills har ändå en god chans, som Bills-fan är jag otroligt nöjd med säsongen hittills men tycker att man borde sikta minst mot AFC Championship.

 

Browns, också ett lag med stark förlorarstämpel, har äntligen brutit förbannelsen och tagit sig till slutspel. Nu får de ett returmöte mot Steelers som har flera namnkunniga spelare tillbaka. Hur tror du Browns slutspelsäventyr slutar?

Magnus: Blir såklart tufft för dem. Men samtidigt, det handlar om att göra det bästa med det man har och när det blåser snålt kan säkert många också höja sig. Ett spel i taget och utnyttja det man är bra på är receptet för att vinna, men tror inte det räcker för dem idag. 

Mattias: Jag tror att det är en tuff matchup för dem mot Steelers defensiva linje. Men Pittsburgh har visat att de har gott om egna begränsningar, så omöjligt är det inte. Håller lite extra på Browns, men tror att Steelers förstör festen.

Svante: Jag tror tyvärr att det blir en “one and done”. Browns hade svårt att vinna mot Steelers när de luftade sina back-ups, nu när allam starters är tillbaka så tror jag inte att de mäktar med. Det finns dock mycket intressant att bygga på i Browns, så det tar nog inte 18 år till för nästa slutspelschans. 

Olof: Att välja att hålla på Browns mot Steelers är såklart inget svår val, de flesta som inte håller på Steelers väljer såklart underdogsen i Browns och vill se dem ta chansen här. Men ska vi se nyktert på det så blir det nog respass redan nu. En framgång för Browns som tyvärr kommer smaka lite bittert. 

Daniel: Det slutar här. Det är för mycket som talar emot Browns när man kollar på slutet av grundserien och förberedelserna inför den här matchen och jag tror ärligt talat inte att man kan hantera det tillräckligt bra. Om man hade haft lite bättre momentum in i den här matchen så hade jag nog sett det som 50/50 – chans för Browns. Maybe next year.

 

AP har släppt sin All-Pro lista för året. Finns det något du vill ändra på i listan? Vad tycker du om denna typ av utmärkelser?

Magnus: Att inte Justin Tucker är med är ju ett skämt. I övrigt inga kommentarer. 

Mattias: Jag tycker det är kul med såna här listor. Om inte annat får gemene man upp ögonen för vilka som spelar bra. För man ska inte blanda ihop All Pro med skämtet som är Pro Bowl. Jag har faktiskt inte några starka åsikter. Det är lätt att peka på spelare som också förtjänade komma med, svårare att plocka bort.

Svante: Jag gillar All-pro. Det känns lite mer äkta än Pro Bowl, och de träffar oftast rätt på ligans bästa spelare. Jag är självklart glad att Fred Warner fick uppmärksamhet och valdes ut. Någon som har argument för att vara med är Packers CB Jaire Alexander. Dock är det svårt att peta någon av dem som kom med. Det är alltid bra spelare som missar, så är det bara.

Olof: All-Pro tycker jag är väldigt mycket mer relevant än Pro Bowl som lite spelat ut sin roll trots försök med skills-tävlingar och annat jopphejdi. Med All-Pro så är det i regel ligans bästa spelare som faktiskt får utmärkelsen. Vad Cole Beasley har på listan att göra vet jag inte, men är väl inkvoterad som slot receiver. Tror jag hade valt Allen Robinson eller Mike Evans före där kanske.

Daniel: Jag tycker att utmärkelser som tagit fram av någon form av experter är det som förtjänar störst renommé. Och även om journalister kanske inte är experter så är nog detta det närmaste vi kan komma. Jag tycker att detta är värt mer än utnämning till Pro Bowl t.ex. där antal retweets är en av faktorerna. Väldigt roligt att Dolphins kicker Jason Sanders fick en välförtjänt plats i All Pro – laget!

 

 

När det är dags för slutspel är vi alla, spelare, fans och press alla lite mer på tårna. Vad gör du själv annorlunda med dina rutiner under slutspelet?

Magnus: Vet inte om jag gör så mycket annorlunda. Överlag så är det mer fokus på den enskilda matchen, vilket är lätt när det är en match åt gången. Ett lite mer filosofiskt svar är att man skapar mer “relation” till lag och spelare under slutspelet, det gillar jag.

Mattias: Man lägger ju lite mer tankekraft inför Veckans NFL-uppsnacket än en vanlig vecka, funderar på matchups och liknande. Sedan blir det kanske ett extra fokus i soffan. Jag är lite old school, ingen RedZone-person direkt, så det passar mig perfekt med en match i taget. 

Svante: Med bara en match igång åt gången så kan man ju lägga lite mer fokus vilket jag gillar. Sedan har jag ju skrivit en artikel om varje match där jag tar ut lagets nycklar till framgång i matchen. Så det blir lite roligare att kolla nu, se om man faktiskt träffade rätt på vissa grejer.

Olof: Det sköna med slutspelet är såklart att man kan ge varje match riktig uppmärksamhet. Under veckorna flyger matcherna förbi och Red Zone kör på andra skärmen. Matcherna flyter lätt ihop till ett virrvarr och det är svårt att få en riktig känsla för hur bra lagen presterar sett över en hel match. Så mer fokus ger större möjlighet att verkligen se lagen prestera på båda sidor om bollen, vilket är kul. Det blir också nånting mer högtidligt över matcherna när det faktiskt gäller så mycket.

Daniel: Rutiner? Allt är ett kaos just nu. Go Bills! 

 

Redaktionen Tycker Till: Super Wild Card Weekend!

Nyheter

To Top