Analyser

Redaktionen tycker till – ”Nattmatcherna är ju kanon!”

Rams – Chiefs är något alla siktar in sig på, Magnus O är säker på att Steelers är på allvar, Richard ser Bears som årets överraskning, medans Mattias och Magnus A tycker Jaguars är årets största besvikelse. Redaktionen har fått tycka till. 

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Magnus O: Att Steelers verkligen är på allvar igen med sin femte raka vinst och att Jets utmanar Raiders om att vara ligans sämst lag.

Richard: Det var en väldigt ensidig och ojämn vecka. Flera lag som blev totalt överkörda. Det är ovanligt och var lite tråkigt, framförallt när man hejar på förlorarna.

MattiasAtt lagen börjar hitta sin identitet och det äntligen ser ut ungefär som man trodde inför säsongen. Att de kommande veckorna blir helt avgörande för lag vars säsong står och väger.

Magnus A: Titans bjöd på en riktigt härlig insats när Patriots besegrades, det trodde inte jag att man hade i sig. 

 

NFL flyttar matchen från Mexico City på grund av dåligt plan, vad tycker du om det?

Magnus O: Svårt att veta hur skadad planen var men de bedömde förmodligen skaderisken för spelarna vara för hög. Ska mycket till för att ställa in en sådan jätteapparat så de hade säkert flera goda skäl. Tycker lite synd om Mexikofansen som säkert laddat länge och om Chiefs som får åka till L.A. och förlora istället.

Richard: Såklart riktigt tråkigt för mexikanerna och de som planerat en resa. Men bra för spelarna. Hade ju varit så tråkigt om en spelare som Gurley, Goff, Mahomes eller Hill hade skadat sig pga. dåligt gräs.

Mattias: Jag tycker att det känns okej. Hade några av ligans stjärnor skadat sig hade det blivit ramaskri, särskilt eftersom det är två av ligans tre bästa lag som möts.

Magnus A: Tvivlar på att en match flyttats om samma plan hade varit någons hemmabana. Men har inte något emot det egentligen, nu slipper vi snack ifall någon hade skadat sig. Lider med alla som planerat och betalat för en resa dit.

 

Vilket lag är den största positiva överraskningen hittills i år?

Magnus O: Chicago har länge varit slagpåse i NFC North och deras helomvändning är imponerande. Skrev i min artikel om laget inför säsongen att de kan överraska redan i år och det är glädjande att de har gjort det, personligen gillar jag den organisationen. Tror de kan bli tvåa bakom Minnesota men att det förmodligen ändå inte räcker till slutspel.

Richard: Bears har varit överraskande bra, väldigt imponerad över hur väl HC Matt Nagy fått fart på anfallet, försvaret under Fangio är fortsatt bra. Också Colts har sett bättre ut än jag trott, även om de fortfarande har en del kvar.

Mattias: Hmm, många av de som spelat bra trodde jag ändå på, typ Saints, Bears och Colts. För mig är det nog Chiefs. Visst hade de ett explosivt anfall på papperet, men trodde inte att de skulle spela så här bra.

Magnus A: Kan man säga Saints? Sättet som förra säsongen avslutades på brukar kunna sätta sig i huvudet på lag, men Saints har steppat upp och varit dominanta trots ett tufft spelschema. 

 

Vilket lag är den största negativa överraskningen hittills i år?

Magnus O: Lag som Raiders, Jets, Bills, 49ers, Cardinals med flera har inte direkt rosat marknaden men det hade jag inte räknat med heller (fråntaget Arizona). Däremot trodde jag att Atlanta skulle kunna vara med i toppen, så Falcons får bli mitt svar, med Eagles som god tvåa.

Richard: Raiders. Visst, inte trodde jag på slutspel egentligen (kanske någon naiv procent inom mig), men inte kunde jag ens ana att det skulle vara såhär dåligt. Det är på allvar det sämsta lag jag sett i NFL de senaste 10 åren.

Mattias: Det är nog Jaguars. Försvaret har inte varit så dåligt som många får det att låta ibland. Statistiskt är de trea i ligan, och bäst i NFL mot pass. Men tre vinster är en enorm besvikelse.

Magnus A: Jacksonville skulle ju kliva vidare och bli ett topplag på riktigt, men trotts en rivstart så har proppen gått ur och ett par huvuden rullar efter säsongen. 

 

Vad ser du fram emot denna helg? 

Magnus O: Naturligtvis ex-Mexiko-matchen även om den är på måndag. Sällan har två så anfallsskickliga lag möts när de är i sådan formtopp de är. Raka motsatsen till Garbage Bowl mellan Raiders och Cardinals som undviks med bestämdhet. Colts mot Titans kan avgöra mycket i AFC South och även Bears mot Vikings har liknande karaktär.

Richard: På söndag är Bengals-Ravens den bästa matchen, urviktig för de båda två. Men självklart är Chiefs-Rams den i särklass bästa matchen, tror det kommer vara det bästa vi ser i år. Värt att gå upp för, eller åtminstone stänga av telefonen tills man sett reprisen.

Mattias: Nattmatcherna är ju kanon! Sen ska det bli jäkligt skönt att bara kunna slappna av hela söndagen eftersom Seahawks äntligen lyckades stänga en match då de slog Packers i torsdags natt.

Magnus A: Att vi med stor sannolikhet får se en massa av Lamar Jackson i mötet Ravens – Bengals. Blir intressant att se vad han har i sig, är beredd på både höga höjder och avgrundsdjupa dalar. Chiefs-Rams blir såklart en riktigt häftig match. 

Redaktionen tycker till – ”Nattmatcherna är ju kanon!”

Nyheter

To Top