Analyser

Redaktionen tycker till – ”Mahomes. Behöver inte ens en motivation”

Daniel gläds över att alla lag fått vinna en match, Per vill att alla lag ska spela 17 matcher, Lasse är less på Jason Garrett, Magnus O ser Khalil Mack som MVP och Richard tycker den titeln hör till Patrick Mahomes. Redaktionen har fått tycka till 

Vad tar du med dig från vecka fem?

Daniel: Att vi inte får något 0-16 – lag i år. Alla lag har redan vunnit. Det känns skönt att slippa den dystra diskussionen.

Per: Bilderna av Brees när han slår rekordet är det som jag först får på näthinnan när jag tänker på vecka 5. Sen är jag lite nyfiken på att se mer av Bengals. Rullar på bra…

Magnus O: NFC East är åter på god väg att bli NFC Least där inget av lagen ger något vägvinnande intryck. Och att Browns verkar vara på allvar trots allt, detsamma gäller för Bengals.

Lasse: Måste väl vara Drew Brees rekord, känns som en väldigt värdig hållare av det och sättet han tog det gjorde det ju inte sämre. Känns nästan lite tjatigt att hela tiden dra upp KC men denna gången hjälpte verkligen även försvaret till att slå Jaguars. Får man ordning på det så kan det bli än roligare i Missouri.

Richard: Kul med tidig framgång för årets rookie quarterbacks. Flera i till synes hopplösa situationer men som lyckades vinna ändå.

Magnus A: Drew Brees rekord är väldigt imponerande. AFC North är troligen den mest jämnbra divisionen i hela ligan, alla fyra lag är bra. 

 

Första London-matchen för säsongen går av stapeln. Hur kan NFL utveckla konceptet med matcher i andra länder?

Daniel: Genom att flytta på ett av lagen. Det har ju diskuterats länge och till slut lär det nog hända. Matcher i Asien måste ju vara aktuellt också.

Per: Plocka bort en, eller två, försäsongsmatcher, och spela en reguljär match ytterligare per lag. Denna 17:e match läggs då utanför USAs gränser.

Magnus O: Förstår att alla vill tjäna så mycket pengar som möjligt och sprida varumärktet. Men ser personligen helst att det inte blir alltför många nya destinationer, tycker dagens London och Mexico City räcker med råge. Om vi inte snackar Stockholm förstås…

Lasse: Tycker man ska vara försiktigt och inte skicka ut för många matcher varje år. Då kan det enkelt bli mer standard och mindre speciellt. Men en två matcher per år som jag tycker kan rulla runt bland fler länder än just England. En repris på Vikings mot Bears på Ullevi hade smakat mumma.

Richard: Kan tycka att de borde fundera på att flytta någon av Londonmatcherna till centrala Europa. Till exempel borde Tyskland vara ett alternativ, finns onekligen arenor och troligen en tillräckligt stor publik.

Magnus A: Jag vill se att NFL vågar flytta runt lite i Europa och kanske köra lite nya länder som värdar. Tyskland, Holland eller varför inte Sverige. Känns som att konceptet med att spela i bara London börjar kännas lite gammalt och även lagen börjar knorra. 

 

Vem får MVP-titeln om den skulle delas ut idag?

Daniel: Jag tycker att Patrick Mahomes i Kansas City Chiefs förtjänat den titeln hittills. Anfallet är superhett och den största skillnaden där är att Mahomes ersatt Alex Smith. Chiefs försvar har inte sett bra ut men laget har ändå fem segrar som en följd av anfallets fantastiska spel.

Per: Svårt att inte säga Mahommes om det skulle avgöras idag.

Magnus O: Khalil Mack. Motivering är egentligen överflödig men om den behövs är det bara att kolla in Macks statistik och på den nyfunna vinnarandan i Chicago som återigen är en fruktad motståndare.

Lasse: Patty Mahomes utan minsta tvekan.

Richard: Patrick Mahomes. Behöver inte ens en motivation. Men Jared Goff och Khalil Mack med i diskussionen.

Magnus A: Jag tycker nog Jared Goff förtjänar den i dagsläget. Inte lika elektrisk som Mahomes men Goff har efter fem spelade matcher ett snitt på passade yards per match (345,4) som är historiskt högt. 

 

Vilken coach sitter på den hetaste stolen?

Daniel: Vance Joseph i Broncos. Jag tycker att han underpresterar rejält med sitt fina spelarmaterial. Han är en defensiv coach med mängder av talangfulla försvarsspelare och såg sitt lag släppa till 323 yards på marken mot Jets i söndags. Det kan inte vara uppskattat hos Broncos fans, spelare eller ledning.

Per: Jason Garrett brukar försvaras av de egna leden, men nu känns det som det inte är samma uppslutning kring honom längre. Kan Jerry har tröttnat?

Magnus O: För Dallas skull skulle jag vilja säga Jason Garrett. Men väljer Vance Joseph i Denver.

Lasse: Måste väl vara Jason Garrett i Cowboys, känns som han fått chansen länge nu utan att ta den.

Richard: Jason Garrett i Dallas fick precis en knäpp på näsan av chefen Jerry Jones. Hans tid är borde vara över nu.

Magnus A: Vance Joseph verkar ha fått lite panik efter tre raka förluster, tycker även Bucs Dirk Koetter borde börja skruva på sig. 

 

Vad ser du fram emot under vecka sex?

Daniel: Bengals mot Steelers känns superintressant, Bengals kan verkligen koppla greppet om divisionen med en seger. Sen vill jag se om Patriots kan stoppa Chiefs anfall, Belichick om någon borde ju kunna komma fram med en bra plan efter att ha studerat fem veckor av Chiefs-film.

Per: Chiefs mot Patriots känns ju som en oerhört intressant match. Sen komer jag även slänga ett öga på Bengals och Steelers.

Magnus O: Chiefs möjlighet att visa Patriots och alla andra om de verkligen blir att räkna med långt in januari. Lagen möts i SNF.

Lasse: Chargers mot Browns känns som en spännande match mellan två lag som känns på gång. Annars är det väl Chiefs som reser till Boston och möter Patriots som är den absoluta stormatchen. Hade ju hoppats på att Cowboys hade en byeweek så jag slapp bli så förbannad men sån tur har jag inte.

Richard: Jag var lite imponerad över Redskins start på året, men de la ett rejält ägg i måndags. Kan de studsa tillbaka inför hemmaapubliken mot ett tufft Carolina Panthers? NFC East-titeln behöver att något värdigt lag kliver fram.

Magnus A: Bengals – Steelers brukar alltid vara sevärda tillställningar, denna gång känns den extremt viktig också. Chiefs – Patriots är intressant också.

Redaktionen tycker till – ”Mahomes. Behöver inte ens en motivation”

Nyheter

To Top