Nyheter

Redaktion tycker till, vecka 11

Vecka 11 står för dörren och, förutom att vi börjar närma oss perioden där agnarna skall skiljas från vetet, så är det även en synnerligen stor högtid på ingående. Och då tänker vi inte på någon ”Black week”.

Russell Wilson återvände i startuppställningen i Seattle förra veckan. En synnerligen efterlängtad comeback. Laget ligger på sista plats i sin division. Jämfört med AFC är NFC en tämligen splittrad konferens. Finns det någon möjlighet för Seattle att knö sig in på ett wild card card ändå?

Svante: Absolut. Det är enbart två vinster upp till Panthers och de har fortfarande åtta matcher kvar att spela. Matchen mot Cardinals idag blir dock en måstematch. 3-7 känns som en alldeles för djup grop att kravla sig ur. 

Olof: Nja, chansen Finns ju alltid men jag vet inte hur realistiskt det är speciellt med tanke på att de just kommer från att blivit nollade av Packers. De har visserligen bara två segrar upp till wild card-plats men det är många lag som är med och slåss om det. Niners, Saints, ett Vikings som borde vara bättre, ett Eagles som har ett mycket fördelaktigt schema närmaste omgångarna. Ska de ha en chans måste de börja vinna omedelbart.

Mattias: Nivån på spelet är en större utmaning än tabellen, ärligt talat. Även om försvaret har spelat bättre, inte minst förra veckan när de höll Packers till tre poäng efter tre kvartar. Känns inte som att man hittat någon riktig rytm offensivt senaste tiden. Spelschemat är hyfsat lätt men man har två matcher mot Cardinals och en mot Rams och lär ju behöva minst två av de i alla fall. Seahawks spurt måste nästan börja den här veckan.

Per: Tja, det är mycket som skall falla på plats för att det scenariot skall slå in. Men hoppet är de sista som överger människan sägs det. 

Thanksgiving är på ingående. En högtid som inte firas i Sverige, mer än att affärerna anammar ”Black Friday” som en chans till ytterligare reor. Planerar du något speciellt (Mat/Jippo/etc.) för denna dag (Torsdag)? 

Svante: Vår familj har (tyvärr) aldrig firat thanksgiving. Så för mig blir det bara en extra ursäkt för att kolla NFL på en torsdag.  

Olof: Jag tycker ju kalkon är något alldeles speciellt. Men också en ansträngning som är lite orimlig när jag är den enda i familjen som skulle äta det. Men, en fin tradition är det att titta på fotboll en torsdag och mysa till det mitt i veckan.

Mattias: Jag har ju haft som tradition att laga lite Thanksgiving-mat och NFL är ju givet. Men varit lite lat senaste två åren. I år ska jag inte göra mig själv besviken! 

Per: Kalkon låter lite svårt när man skall jobba på dagen, men däremot brukar jag laga lite ”amerikansk mat” för att få lite stämning framför TVn. Förr var det ju dessutom en bra uppladdning inför ”Black friday”-reor. Numera pågår ju dessa under hela november.

 

Slutet på säsongen brukar alltid vara intrikat med spelare som återvänder från skador och lag som ”får upp farten” lagom till slutspelet. (Lex Giants 2007) Ser du något lag som du tror kan blomma ut sent?

Svante: Efter 49ers match mot Rams senast så väcktes hoppet om slutspel igen, men som supporter så vågar jag inte tro allt för mycket, med rädsla för att bli än mer besviken. Laget har dock onekligen talangen för att nå till slutspel och de verkade ha hittat sin identitet igen i förra matchen. Så jag svarar ändå 49ers.

Olof: Inte för att vara homer, men som jag nämnde tidigare så har Eagles ett gäng matcher nu som är väldigt ”winnable”. De möter Saints, Giants x2, Jets, Washington x2 och avslutar mot ett redan slutspelsklart Dallas. Oerhört viktig match mot Saints idag som skulle höja slutspelschanserna avsevärt. Om de sen kan utmana i ett slutspel är kanske en annan fråga. Men Jalen Hurts såg ganska bra ut senast. Annars säger jag Vikings.

Mattias: Patriots är väl ett lag som redan börjat den resan och som jag trodde mycket på inför säsongen. Chargers har också potential att vakna till lite här på slutet, senaste veckorna har de varit en stor besvikelse.

Per: Kan inte riktigt se det laget just nu. Tycker allt är synnerligen oklart i år. Jämnare än någonsin känns det som. 


17 matcher (en extra) skulle ju ge oss en massa rekord i år. Många av oss såg framför oss hur Henry skulle slå Dickerson singel-season rushing yards rekord. Så blev dock inte fallet, men tror du något annat rekord ligger i farozonen?

Svante: Jag är fortfarande ledsen över att Henry inte höll en hel säsong. Jag tror att det där rekordet var hans utan tvekan. Flest mottagna yards på en säsong ligger helt klart i farozonen. Om Cooper Kupp håller tempot så kommer han att slå det. Trevon Diggs är också “on pace” för att slå rekordet på flest interceptions på en säsong.

Olof: Farozonen kanske men jag tror inte vi får något av de större rekorden som slås. Trevon Diggs och INT-rekordet kräver sitt mått av tillfälligheter, Myles Garrett och sack-rekordet är inte riktigt on pace och Cooper Kupp som kanske har den bästa chansen kommer missa det med minsta möjliga marginal. 

Mattias: Det ser rätt mörkt ut för nya rekord. Utöver det som nämns kanske rekordet för passyards på en säsong, som Manning har, kanske kan ryka om Mahomes spelar som en galning på slutet. Men det är osannolikt. Men Kupp är väl det rimligaste.

Per: Hoppades på Henry för att han var värd det, samt sack-rekordet för att slippa snacket om att Strahan fick det rekordet lite lättvinligt. INT-rekordet tillhör ju ”Night Train” Lane. Vore synd om ett sådant namn förlorar sin plats i rekordböckerna. 

 

Slutligen, vilka matcher är du mest intresserad av denna söndag?

Svante: Det måste ju bli 49ers vid 19:00, fast jag är lite sugen på att snegla på Packers – Vikings. Av 22-matcherna så blir det Cowboys – Chiefs. Det känns som en riktig höjdare, veckans på förhand mest underhållande match.  

Olof: Eagles – Saints som är en måstematch för Eagles. Ska man på något sätt drömma om ett slutspel är det vinst mot ett QB-fladdrigt Saints som gäller. De har ju visserligen ett försvar som heter duga, så match lär det bli. Utöver det blir Bengals – Raiders intressant, ska någon av dem kunna hänga på ett slutspelsrace?

Mattias: Colt-Bills och Ravens-Bears är favoriterna bland de tidiga fajterna. Sen måste ju jag kolla Seahawks derby mot Arizona, även om jag förstår att många kommer ratta in en annan fajt.

Per: Ser fram emot Cowboys – Chiefs. Fram tills dess blir det Red Zone.

Redaktion tycker till, vecka 11

Nyheter

To Top