Divisional Round - Tennessee Titans v Baltimore Ravens
Nyheter

Ravens släpper Earl Thomas

Ett av ligans bästa lag släpper en av ligans bästa spelare, det blev faktum när Baltimore Ravens meddelade att laget brutit free safetyn Earl Thomas kontrakt.

Earl Thomas skrev så sent som förra våren på ett fyraårs kontrakt värt $55 miljoner dollar, men kommer nu lämna efter bara en säsong.

Orsaken sägs vara att safetyn inte passat in i kulturen och inte hellre försökt göra detta. Missade lagmöten, kommit dåligt förbered till videogenomgångar och Thomas ska ha stormat ut från flertalet möten när diskussion uppstått. Det hela kulminerade i ett handgemäng med safety-kollegan Chuck Clark på träning i fredags när Thomas ska ha frilansat och struntat i det spel som Clark ropat ut. Även om bråk på träning händer så är det inte jättevanligt att det är mellan spelare på samma sida bollen. Earl Thomas skickades hem från träning och var inte heller med på lördagens träning vilket fick igång spekulationerna om att han var på väg bort.

Ravens spelarråd ska ha gått till ledningen och sagt att laget är bättre om den skicklige Thomas inte är med i truppen och ledningen verkar ha tagit spelarna på orden.

Något som kan komma att infektera relationen än mer, men också ge oss mer svar på vad som faktiskt hänt, är att Ravens valt att bryta kontraktet utifrån att Thomas har missköt sin del. Det innebär att kostnaden för Thomas försvinner från lagets nota. Gissningsvis kommer Thomas med entourage ha något att säga om detta.

För övriga lag finns nu en skicklig men strulig 31-åring tillgänglig.

 

Ravens släpper Earl Thomas

Nyheter

To Top