Super Bowl LIV - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
49ers

Rekordkontrakt för Kittle

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

I slumret av covid är det kul med stora nyheter. Och den förlängning som George Kittle skrev på för San Francisco 49ers är just stora nyheter. Kontraktet gör honom, med god marginal, ligans bästa betalda tight end någonsin.

Kontraktet är en förlängning på det rookie-kontrakt som George Kittle för nuvarande spelar under. Han fick ytterligare fem år och en lön på $75 miljoner, varav 40 är garanterade. Det är stora rekord på flera sätt. Hans garantier är mer än dubbelt så stora är någon annan tight end. Hans årliga snitt på $15 miljoner per år är också det löjligt mer än tvåan Hunter Henry. Henry spelar på en franchise tag som ger honom strax över $10 miljoner. Kittle får alltså nära på 50% mer.

Kittle är en ovärderlig kugge i 49ers anfall och de var tydliga från början att man avsåg ge honom ett stort kontrakt. Hans förmåga att både blockera och fånga passningar på fenomenal nivå gör honom som klippt och skuren för Kyle Shanahans anfall. Under de senaste två åren, då han verkligen imponerat, har han över 2400 yards i mottagningar och en hel drös med highlights i springblockering. I fjol var han lagets mest produktiva passningsmottagare i både antal passningsr och antalet yards. Detta trots att han missade två matcher. Efter säsongen 2019 vann han pris från PFF som ligans bästa spelare, en säsong som gav det högsta betyget av en tight end någonsin. Dessutom är han en lagspelare av rang, som alltid är aktiv och hejar på sidlinjen.

Kul för Kittle, kul för 49ers och kul med lite härliga fotbollsnyheter nu när säsongen närmar sig på allvar!

Rekordkontrakt för Kittle

Nyheter

To Top