Nyheter

Rams – Lions: Bekanta Ansikten

Photo by Dustin Satloff/Getty Images

Veckans roligaste match är den mellan Rams och Lions i Detroit. Enbart på grund av alla storylines. Los Angeles Rams bytte till sig Stafford för att vinna titeln för ett par år sedan. I samma deal fick Lions Goff, som i princip skickades till Lions för att ruttna bort. Det har han dock inte gjort, utan istället står Lions som divisionsvinnare och får välkomna Rams och deras forna franchise quarterback tillbaka till Michigan. I denna artikel lyfter vi fram lagens fem främsta framgångsfaktorer inför Super Wild Card Weekend.

 

Los Angeles Rams

 

99 Problems

Aaron Donald är en av de bästa defensiva spelarna som någonsin välsignat NFL med sin närvaro. Trots att han hunnit fylla unga 32 år så håller han fortfarande takten. 8 sacks blev det i år, och hans 31 pressures är bara sämre än två andra defensiva tackles i ligan. Han är också i god form, då han stod för två sacks i hans senaste match. Om Donald tillåts ta över matchen på söndag så kommer det att räcka långt för Rams.

 

Den förlorade sonen återvänder

Matthew Stafford är för första gången tillbaka i Michigan och Ford Field. Arenan som var hans hemmaborg i 12 år. Flytten till Los Angeles får ses som en lyckad en, med tanke på Lombardi Trofén hemma i skåpet. Att se honom tillbaka i gamla hemorten blir riktigt spännande. Stafford är det som gör att Rams offensiv fungerar. En perfekt förlängning på McVay. Säsongen började lite knackigt för Stafford, men i de sex senaste matcherna snittar han 284 yards per match och har totalt 15 touchdowns mot 3 interceptions. Detroits passförsvar har varit mediokert hela säsongen, och inget lag har tillåtit fler yards i luften de tre senaste veckorna, så Stafford kommer ha chansen att sätta prägel på denna återkomst. 

 

Sjuka Puka

Ja, det är faktiskt sjukt hur effektiv rookien Puka Nacua har varit i år. Han valdes i femte rundan så sent som i april. Nu är han den mest produktiva rookie-receivern någonsin. Flest mottagningar och flest yards av alla receivers någonsin under en första säsong. Nionde flest mottagningar för fjärde flest yards avslutade Nacua året med. Som redan nämnt så är Lions passförsvar ganska poröst och det kan Nacua bevisligen ta vara på. 

 

Cooper Kupp

Detta är första gången jag nämner två receivers som en nyckel separat, men när man har två så bra passmottagare så kan jag inte låta bli. Kupp vann ”triple crown” för två år sedan, alltså flest mottagningar, yards och touchdowns, och vi vet hur bra han kan vara. Det har varit en tuffare säsong för Kupp i år med tanke på de skador han dragits med. Nu har han dock fått en extra veckas vila och förhoppningsvis har det gjort sitt. Senast Kupp mötte Lions så stod han för 10 mottagningar, 2 touchdowns och 156 yards. Kan han bistå med bara hälften av det på söndag så hade det räckt långt. 

 

Kyren Williams

Ännu en ung spelare i Rams som exploderade i år. Runningbacken Kyren Williams valdes i femte rundan 2022 men missade stora delar av rookiesäsongen. I år tog han igen för det. Trots att han missade fem matcher så avslutade han säsongen med tredje flest yards på marken. Därtill hade han 12 touchdowns, flest yards per match och tredje flest yards per försök av alla runningbacks. Kort sagt en otroligt explosiv och effektiv back. Om Rams lyckas etablera springspelet med Williams så kommer det öppna upp för stora spel i passningsspelet, och det är en tydlig väg till avancemang. 

 

Detroit Lions

 

Den egyptiska guden

Amon-Ra St.Brown, som delar namn med en av de största egyptiska gudarna, har etablerat sig som en av ligans bästa receivers. Denna säsong är han tvåa i flest mottagningar, trea i yards och fyra i touchdowns. Ett absurt bra facit. St.Brown har också 452 yards och 4 touchdowns från de fyra senaste matcherna, så han går in i slutspelet med vind i seglen.

 

Jared Goff

Goff kastades bort av Rams när de knöt till sig Stafford. Nu har Goff chansen att hämnas för det. Det finns också skäl för att tro att han kan greja det. Rams tillåter trettonde flest passade yards per match, så de är absolut ingen juggernaut där. Goff har också levererat en av sina bästa säsonger någonsin. Han har näst flest passade yards och fjärde flest touchdowns och det är mycket tack vare honom som Lions anfall snittar femte flest poäng per match. Vi får se om Goff kan hålla produktionen uppe mot sitt gamla lag.

 

Tvåhövdade monstret

Lions backfield är en produkt som utgörs av två rätt olika runningbacks. Den tunga och kraftfulla Montgomery står för de köttiga spelen. Han avslutade året med 13 touchdowns och över 1000 yards på marken. Rookien Jahmyr Gibbs är den mer explosiva av dem. Ett perfekt komplement, som gör nytta både i luften och på marken. Gibbs avslutade rookiesäsongen med över 1200 yards från scrimmage och 11 touchdowns. Rams springförsvar är rankat i mitten av ligan, så Lions har verkligen chansen att ta vara på det. 

 

Hutch

Aidan Hutchinson har etablerat sig som en av ligans bästa pass rushers. Hans 62 pressures är överlägset flest av alla i ligan denna säsong och ingen har fler quarterback knockdowns. Han leder också Lions med 11.5 sacks. Problemet för Lions är att Hutchinson i princip har varit den enda som genererat press. Eftersom att de inte kan förlita sig på någon annan, och eftersom att press på quarterbacken är oerhört viktigt, så kommer Hutchinsons framgång ha en enorm påverkan på matchens utgång. 

 

Offensiva linjen

Lions har en av ligans bästa offensiva linjer. Mycket tack vare spelare som Penei Sewell och Frank Ragnow. Utan den dominanta linjen hade Lions offensiv aldrig kunnat prestera på den höga nivå som de lyckats göra. De möter nu en linje i Rams som har näst flest sacks av alla under de tre senaste veckorna. Om lejonen från Detroit vinner den maktkampen så kan det ha stor påverkan på slutresultatet. 

Rams – Lions: Bekanta Ansikten

Nyheter

To Top