Nyheter

Packers – Cowboys: Hemma Bäst

Photo by Cooper Neill/Getty Images

Första slutspelsmatchen i NFC är den mellan Green Bay Packers och Dallas Cowboys på AT&T Stadium. Cowboys hemmaborg där de varit ostoppbara i år. Borta har de varit okej, hemma har de varit bäst. Dock möter de Packers, som vunnit de två slutspelsmatcherna lagen emellan under 2000-talet. Det har blivit dags att lyfta de fem framgångsfaktorer för vardera lag som kommer att avgöra denna match. 

 

Green Bay Packers

 

Jones i högform

Runningbacken Aaron Jones är tillbaka från skada och är verkligen i högform. Jones har över 110 yards på marken i de tre senaste matcherna och har varit en av de största anlednignarna till att de avslutade säsongen med tre raka vinster. En svaghet som Cowboys har är just deras förmåga att försvara springspelet, och det skulle #33 i Packers absolut kunna utnyttja. 

 

Love it

Jordan Love har bevisat att han är quarterbacken för framtiden i Wisconsin. Han avslutade sin första säsong som starter som topp-10 i passade yards samt quarterback rating och hans 32 passade touchdowns är näst flest i NFL. Love går också in i slutspel med gott självförtroende. I de fyra senaste matcherna har han 73.5% lyckade passningar, 269 yards per match och totalt 9 touchdowns mot 0 interceptions. Love kommer att behöva storspela för att hjälpa Packers till avancemang, och de senaste veckorna har han bevisat att han kan göra just det. 

 

Jaire Alexander

Packers corner Jaire Alexander har varit en av ligans bästa cornerbacks under ett par år, men denna säsong har varit en besvikelse. Denna vecka ställs han mot en av ligans bästa och absolut hetaste receivers i form av CeeDee Lamb. Det gäller att Alexander och hans kompisar i Packers secondary hittar tillbaka till formen och lyckas hitta något sätt att sakta ner Prescott och Lamb. 

 

Gary och rushen

Dallas Cowboys har inte förlorat en match denna säsong när Dak Prescott har tagit färre än tre sacks. Det tror jag inte är någon slump. Det är därför livsviktigt för Packers överlevnad att lyckas sätta press på Prescott och tvinga fram misstag. Rashan Gary är en fantastisk spelare och leder laget med nio sacks och 30 pressures. Han kommer dock behöva hjälp, för han klarar det inte själv. Håll utkik efter Gary med #52, Preston Smith med #91 och rookien Van Ness med #90. Om de når fram till Prescott upprepade gånger, då ökar Packers chanser. 

 

Rookien Reed

Packers är underdogs på söndag, och de är i behov av explosiva spel för att vända matchen till deras fördel. Ett explosivt som väntar på att hända är rookie-receivern Jayden Reed. Han valdes i andra rundan i den senaste draften och har visat sig vara en avgörande pjäs i Packers push för slutspel. I de två senaste matcherna har Reed 201 yards och 2 touchdowns. Om Reed kan producera på liknande nivå på söndag så har Packers en chans. 

 

Dallas Cowboys

 

Inga repor i CDn

Receivern CeeDee Lamb har varit fenomenal i år. Han lär säkerligen få ett par röster till ligans bästa offensiva spelare, och det är inte obefogat. Lamb och Prescott har tagit deras partnerskap till en astronomiskt hög nivå, vilket gjorde att Lamb avslutade säsongen som etta i mottagningar, tvåa i mottagna yards och trea i touchdowns. Han kliver också in i slutspelet i god form. 443 yards och 4 touchdowns har han i de tre senaste matcherna. Får han springa så fri mot Packers så luktar det Divisional Round för Dallas. 

 

Stoppa spring

Gemensam nämnare för många av Cowboys förluster i år är att de blev helt dominerade på marken. I de fem matcher de har förlorat har de tillåtit i snitt 171.6 yards på marken. Jämfört med deras snitt på 112 yards sett över säsongen. Packers snittar över 150 yards på marken i deras tre senaste matcher. Detta kan inte Dallas tillåta. Att de bli överkörda på marken är nästan det enda sätt som jag ser Cowboys förlora på på söndag, så det måste de motverka. 

 

The Dak Attack

Att säga att Dak Prescott har levererat karriärens bästa säsong är ingen överdrivt. Han avslutade säongen med tredje flest yards, 69.5% lyckade passningar, flest touchdowns och näst bästa TD/INT ration. Han är den största faktorn till varför Dallas anfall har gjort flest poäng av alla i år. Packers passförsvar är rankat på en niondeplats i ligan, men frågan är om det räcker. 

 

Bollhöken Bland

Bollhökarnas bollhök är ingen mindre än cornerbacken DaRon Bland. Flest interceptions som sprungits tillbaka för en touchdown på en säsong någonsin, det rekordet sitter nu Bland på. Hela nio interceptions där fem stycken har resulterat i en TD. Han släpper till en del yards i coverage, men förmågan att sno åt sig både en och annan interception kan visa sig vara helt avgörande, och det är något som motståndarlagens QB måste ta hänsyn till.

 

Micah Parsons

Cowboys pass rusher Micah Parsons har återigen stått för en otrolig säsong. Han avslutade som topp-10 i sacks, tackles for loss, pressures och quarterback knockdowns. Det är ett tecken på att han gjort livet svårt för alla QBs han mött. Packers har lyckats hålla Love ren de tre senaste veckorna, och bara två gånger har han sackats under den tiden. Om Parsons ändrar på det, lyckas pressa Love och ta över matchen på ett sådant sett som vi vet att han kan. Då kommer det bli svårt för Packers att hitta på någonting offensivt. 

Packers – Cowboys: Hemma Bäst

Nyheter

To Top