Nyheter

Eagles – Buccaneers: Upp Till Bevis

Photo by Adam Hunger/Getty Images

Tampa Bay Buccaneers välkomnar Philadelphia Eagles till Raymond James Stadium i Wild Card-helgens sista match. Efter att ha startat 10-1 har en formsvacka sent på säsongen alltså resulterat i att Eagles får spela slutspel på bortaplan. Kan de ta sig ur gropen och besegra NFC South-vinnaren? Det är upp till bevis nu. Vi har lyft fram fem framgångsfaktorer för vardera lag inför helgens sista match. 

 

Philadelphia Eagles 

 

It Hurts

Ja, det har nog gjort ont som Philly-fan de sex senaste veckorna. En vinst av sex möjliga, och tyvärr är det till viss del på grund av att quarterbacken Jalen Hurts spelat ner sig. Säsongens elva första matcher snittade han 2.6 touchdowns, 265 yards i luften och 37 på marken. I de sex sista matcherna sjönk det till 1.5 touchdowns per match, 194 yards i luften och 33 på marken. Hurts måste hitta tillbaka till formen ifall detta ska gå vägen för Eagles. 

 

Batman & Robin

Eagles besitter en av ligans bästa receiverduos. Faktum är att de är ett av bara fyra lag som producerat två stycken passmottagare som har över 1000 yards. A.J Brown är den största stjärnan av de två. Receivern med #11 på ryggen satte ett historiskt högt tempo i början av säsongen då hans sex raka matcher med över 125 yards är nytt rekord. Brown har dock taktat av lite mot slutet av året, och dras även med en skada som gör tillgängligheten ifrågasatt. Robin till Browns Batman är DeVonta Smith. En spelare med ett lägre tak men högre golv. Han är inte den största av spelare men hans finslipade route running gör att han ofta skapar separation. Bucs tillät 271 passade yards när lagen möttes tidigare i år, så Brown och Smith kan bli riktiga matchvinnare om de hittar tillbaka till formen. 

 

Springspelet

En stor anledning till varför Eagles vann över Bucs tidigare i år var på grund av att de kunde dominera på marken. Eagles sprang då bollen 40 gånger för 201 yards. Den gången var det mycket tack vare D’Andre Swift och hans 130 yards. Swift avslutade året med femte flest rushing yards av alla backar i ligan. Han har dock inte nått upp till 100-strecket sedan matchen mot Bucs i september. Om Eagles kan hitta ett sätt att dominera på marken likt matchen i september, då blir de svårstoppade. 

 

Passförsvaret

Eagles har problem i deras secondary. Darius Slay och James Bradberry tillsammans med lagets safeties har inte ens kunnat stoppa ett näsblod de senaste veckorna. Faktum är att det bara finns ett lag i ligan som tillåtit fler passade yards än Eagles i år. Bucs har både Evans och Godwin på utsidan, så det är en gedigen uppgift som Slay och Bradberry ställs inför. Om secondariet fortsätter vara ihåligt, då kan det skapa stora problem. 

 

Haason Reddick

Något som underlättar för ett svagt secondary är en pass rush som når fram till quarterbacken snabbt och ofta. Reddick är en pass rusher som kan göra just det. Han har etablerat sig som en av ligans absolut bästa speed rushers, och när han vinner mot sin blockerare, då vinner han snabbt. Elva sacks avslutade han säsongen med, vilket är 4.5 fler än tvåan i laget. Om Reddick kan vinna, och vinna snabbt, så kommer de tvinga Mayfield att få ut bollen fortare än han vill. På så sätt kan Eagles maskera sitt svaga secondary.

 

Tampa Bay Buccaneers

 

Baker Mayfield 

Faktum är att Mayfield faktiskt har spelat bra i år. Det trodde inte jag inför säsongen. Mycket talar nu för att han får fortsatt förtroende i Buccaneers även nästa år. Mayfield avslutade säsongen som topp-10 i passade yards, touchdowns samt TD/INT ratio och han är en drivande faktor till varför de lyckades vinna NFC South. Som redan nämnt så är det ett poröst passförsvar Mayfield ställs mot, så det finns goda chanser för honom att bli matchhjälte om han lyckas ta vara på det. 

 

Evans och Godwin

Jag behöver inte slå in spiken gällande Eagles passförsvar mycket mer, men Mike Evans och Chris Godwin har en bra chans att glänsa här. Precis som Eagles så är Bucs också ett av de fyra lagen med två olika spelare som tagit emot över 1000 yards, och det är just Evans och Godwin. För Mike Evans är detta tionde raka säsongen han lyckas med den bedriften, och i år leder han även ligan i mottagna touchdowns. Om Godwin och Evans hittar sätt att utnyttja Eagles försvar så kan det här gå vägen för dem. 

 

Rachaad White

Runningbacken Rachaad White med nummer 1 på ryggen har varit en av Buccaneers bästa spelare i år. Han fick ta över rollen som starter inför säsongen, och den chansen tog han med båda händerna. Han har näst flest carries och fjärde flest mottagningar av alla backar i ligan. Alltså ett äkta dual threat. 1539 yards från scrimmage och 9 touchdowns är hans facit, och med tanke på hur ofta han rör bollen så lär vi se mycket av honom på måndag. Hur väl han tar vara på möjligheterna kan bli direkt avgörande för slutresultatet. 

 

Ligans bästa safety

Ja, det är nog ingen överdrift när jag påstår att det är just så bra som Antoine Winfield Jr. spelar just nu. Safety översätts till säkerhet på svenska, och säkerhet är just det som Winfield skänker hela Bucs försvar. Winfield är kanske den tydligaste faktorn till varför Buccanners tillåtit sjunde minst poäng i år. Han är dock inte bara bra på att motverka motståndarnas spel, utan han är utomordentligt bra på att själv skapa stora spel. Sex sacks, tre interceptions och hela sex forcerade fumbles har han denna säsong. Han kan mycket väl tvinga fram en eller ett par turnovers på måndag och det kan visa sig vara helt avgörande. 

 

Red Zone

Tampa Bays försvar tillåter en hel del yards, tionde flest i ligan för att vara exakt. De väger dock upp för detta genom att vara ligans tredje bästa red zone försvar. Bara 42.6% av gångerna som motståndarlag entrar red zone konverterar de det till en touchdown. Ett lag med en riktig “bend don’t break”-mentalitet alltså. Att lyckas hålla Eagles till field goals istället för touchdowns på måndag kan bli skillnaden på avancemang och hemgång.

Eagles – Buccaneers: Upp Till Bevis

Nyheter

To Top