Nyheter

Rams – Buccaneers: Kanoner i Tampa Bay

Photo by Douglas P. DeFelice/Getty Images

Los Angeles Rams gästar Tampa Bay Buccaneers i veckans tredje match i divisional round. Förra gången dessa lag möttes var i september tidigare denna säsong, och då gick Rams segrande ur striden. Ska de lyckas upprepa det på söndag eller kommer kanonerna på Raymond James Stadium att ljuda för Buccaneers? Vi har analyserat matchen och tagit fram våra fem framgångsfaktorer för vardera lag inför denna spännande batalj. 

 

Los Angeles Rams

 

Akers är tillbaka

Innan säsongen så var Rams runningback Cam Akers en spelare som spåddes ha en riktig “break out”-säsong. Han slet dock av hälsenan under träningslägret och säsongen var över. Trodde vi. Akers kom tillbaka till spel förra veckan och han gjorde det riktigt bra. Han hade flest försök på marken av alla Rams runningbacks och han stod för totalt 95 yards från scrimmage. Akers är en back som är effektiv både på marken och i passningsspelet, så det är ett bra tillskott att ha honom tillbaka. Det är inte lätt att springa mot Bucs försvar, men Rams anfall bygger mycket på att de har komplementet av ett effektivt springspel. Därför blir det riktigt viktigt att Akers presterar på söndag. Jag tror att han återigen kommer vara den back som används mest, så det gäller att han tar vara på chanserna. 

 

OBJ

Cooper Kupp är Rams absolut bästa offensiva spelare, och jag är övertygad om att han kommer ha både flest yards och mottagningar på söndag. Det behövs dock ett bra andravapen och Rams har verkligen det i Odell Beckham Jr. Beckham har steppat upp på sistone och han har tre mottagna touchdowns på de fyra senaste matcherna och det är framförallt i redzone som han har börjat få fler chanser. Jag tror att mycket av Bucs försvar lär vara fokuserat på Cooper Kupp och då gäller det att “OBJ” kliver fram för att kunna avlasta. Han har som sagt gjort det bra under de senaste veckorna och om han fortsätter så så bådar de gott för Rams. Jag kan absolut se OBJ fånga minst en touchdown på söndag och bli en matchvinnare för Rams. 

 

Miller och Donald

När Rams mötte Buccaneers tidigare denna säsong hade Aaron Donald en sack och en forcerad fumble. Förra veckan sackade han Kyler Murray en gång och kollegan Von Miller hade även han en sack och tre tackles for loss. Dessa två kommer att spela en stor roll på söndag. Särskilt nu när Bucs har skadeproblem på sin offensiva linjen. Både Tristan Wirfs och Ryan Jensen, deras två bästa linjemän, blev skadade mot Eagles och i skrivande stund har de inte medverkat på träning denna vecka. Om dessa två skulle missa matchen så har Rams ett rejält övertag på linjen, och då bör de kunna sätta press på Tom Brady. Fyra gånger denna säsong har Brady blivit sackad tre eller fler gånger på en match och tre av dessa matcher har de förlorat. En av de matcherna var mot just Rams. Om Donald och Miller kan göra en bra match och hitta hem till Brady ett par gånger på söndag så ser deras chanser väldigt bra ut. 

 

Ramsey mot Evans

Med Chris Godwin skadad är Mike Evans det självklara förstavalet bland Buccaneers receivers. Det bör betyda att det är Jalen Ramsey, ligans bästa cornerback, som försvarar honom under större delar av matchen. Det är två riktigt fysiska spelare, så denna fight ser jag verkligen fram emot att följa. Ramsey gjorde en riktigt bra match senast och han var en av många anledningar till varför Rams försvar kunde hålla Cardinals till 11 poäng. Senast Rams mötte Buccaneers så tilläts dock Mike Evans att fånga 8 mottagningar för över 100 yards. Då behövde dock Rams oroa sig för Chris Godwin också. Nu är det främst Evans som är hotet bland Bucs receivers, och därför kan Jalen Ramsey fokusera mer på honom. Om Ramsey kan gå vinnande ur den duellen så eliminerar han ett av Bucs främsta vapen, och då ser vinstchanserna riktigt goda ut. 

 

Matthew Stafford

Rams quarterback Matthew Stafford stod för en fläckfri match mot Cardinals i söndags, och det var precis det vi skrev som en nyckel förra veckan. Interceptions har hemsökt Stafford denna säsong, och de förluster som Rams har går hand i hand med Staffords turnovers. Rams har vunnit alla matcher denna säsong där Matthew Stafford har hållit sig från att kasta interceptions. En av de matcherna var mot Buccaneers tidigare under säsongen. Då passade Stafford för 343 yards, 4 touchdowns och 0 interceptions. Gör han en liknande match på söndag så lär Rams ta hem matchen. Fokus ligger dock på att inte ge bort bollen och ge Tom Brady gratis möjligheter. Om Stafford kan hålla sig ifrån att kasta interceptions på söndag så kommer Los Angeles Rams att vara i en utmärkt sits för att besegra Buccaneers. 

 

 

Tampa Bay Buccaneers

 

Tompa Bay

Det är väldigt svårt att betta emot Tom Brady i slutspelet. Han har vunnit 9 av hans senaste matcher i divisionsrundan och totalt är han 14-2 i denna runda av slutspelet. Han spelar även sin kanske bästa fotboll någonsin just nu. Brady avslutade grundserien med både flest passade yards och passade touchdowns och den fina formen bar han med sig in i slutspelet. Mot Eagles förra veckan lyckades han med 78% av passningarna för 271 yards, 2 touchdowns och 0 interceptions när hans Buccaneers utklassade motståndet. Om Tom Brady kan hålla i denna fina form så tyder mycket på att han spelar conference championship nästa vecka.

 

Playoff Lenny

Tampa Bay Buccaneers saknar just nu sina två bästa runningbacks, Ronald Jones och Leonard Fournette. Den sistnämnda är det största avbräcket, men tränaren Bruce Arians har under veckan gått ut och sagt att det finns goda möjligheter att Fournette är tillbaka för matchen mot Rams. Leonard Fournette har varit lagets bästa runningback i år, och efter hans insats i slutspelet förra året myntades hans smeknamn, “Playoff Lenny”. Han var ovärderlig i Buccaneers Super Bowl-lag för ett år sen. Under slutspelet 2021 stod han för totalt 448 yards och 4 touchdowns på fyra matcher. Det hade varit ett rejält tillskott för Bucs att få tillbaka Fournette, och av förra årets slutspel att tyda så kan han komma att bli en riktig matchvinnare om han kommer tillbaka. 

 

Offensiva linjen

En viktig framgångsfaktor för Tampa Bay Buccaneers på söndag blir hur väl de kan skydda Tom Brady från Aaron Donald och Von Miller. Det blir ingen enkel uppgift, särskilt inte när både Tristan Wirfs och Ryan Jensen är skadade. Ingen av dem har tränat denna vecka, men Bruce Arians menar på att båda ändå kan komma till spel på söndag. Deras vara eller icke vara i Bucs anfall på söndag är avgörande. Wirfs är en av ligans bästa right tackles och Ryan Jensen valdes till pro bowl i år. Oavsett om de spelar eller inte så är det viktigt att Bucs offensiva linje lyckas skydda Brady på söndag. Buccaneers har som sagt förlorar tre av fyra matcher där Brady blivit sackad minst tre gånger. Om Bucs offensiva linje kan få tillbaka sina viktiga pjäser och lyckas ge Brady lugn och ro i fickan så bådar det gott för dem i denna match.

 

Big Mike

Mike Evans är Buccaneers främsta vapen i offensiven just nu med tanke på alla skador de har. Han var en nyckel till vinsten förra veckan när han stod för 9 mottagningar för 117 yards och en touchdown och jag tror att han kommer att vara en minst lika stor del av offensiven på söndag. Han är en ohotad etta i Buccaneers receiver-rum just nu och Brady lär vända sig mot Evans många gånger, särskilt i redzone där Evans är en av ligans bästa. Han har fångat fem touchdowns på de fem senaste matcherna och det är i princip bara han och Rob Gronkowski som Brady passar till när laget närmar sig endzone. Jag tror att Evans kan stå för en riktigt bra match på söndag, och om han gör det så lär det räcka långt för hans Buccaneers. Fighten mellan honom och Jalen Ramsey lär bli riktigt underhållande.

 

Antoine Winfield Jr.

Buccaneers har många bra spelare i sitt försvar som kommer att behöva kliva fram på söndag. En av dem är safetyn Antoine Winfield Jr. Winfield är enligt mig en av ligans bästa unga safetys och han är riktigt rolig att titta på. Han är en fysisk strong safety som gärna kommer ner i boxen och han är väldigt involverad i både blitz-paket och springförsvaret. Winfield har två sacks och två tackles for loss i hans två senaste matcher och han var en stor del av Buccaneers fina försvarsspel förra veckan. Mot Eagles hade han två quarterback hits, en tackle for loss och en sack. Gör han en liknande match på söndag så kan han komma att bli en riktig matchvinnare. Oavsett så är Winfield en väldigt fysisk och rolig spelare att titta på. Hans spelstil gör bra TV om vi säger så. 

Rams – Buccaneers: Kanoner i Tampa Bay

Nyheter

To Top