Nyheter

Raiders torsdagsval

På torsdag inleds draften med den första rundan. Det är mycket osäkerheter kvar vad lag tänker och funderar, inte minst när det kommer till Raiders. Vi kör en kort genomgång av de spelare som finns på radarn.

Vi antar att Raiders stannar kvar och plockar en spelare med det femte valet. Då räknar jag med att Jadeveon Clowney är borta sen länge. Så här de eventuella namn som kan vara kvar, även om jag tror att många är borta.

OLB Khalil Mack – En riktig stjärna som ser ut att kunna gå redan som andra spelare. Han har en riktigt bra förmåga att rusha QBs, har bra instinkter och var alltid runt bollen i college. Spelade för en liten skola så det finns frågetecken hur det går mot giganterna i NFL. Mack kommer gå topp 5, förhoppningsvis just 5.

WR Sammy Watkins – I en riktigt djup klass av receivers finns det ändå ett namn som kommer gå riktigt tidigt. Clemsons stjärna Watkins är så startredo en receiver kan vara. Han gör allting bra. Stabila händer, riktigt fina routes och kan förstöra försvar på korta passningar samtidigt som han är ett hot djupt. Raiders har saknat en stjärna på kanten i 10 år. Watkins kan ge en törstande fanbase lite glöd.

OT Greg Robinson – I årets draft finns det också bra tackles. Robinson anses ha bäst potential som den bästa atleten. Hans styrka är i springspelet där han med enorm kraft skapar stora utrymmen för sina följande running backs. Med Robinson kan Raiders säkra LT-positionen efter att de tappade Jared Veldheer i free agency. Kanske kan Robinson vara svaret i många, många år framöver. En typisk Reggie-spelare.

OT Jake Matthews – Den mest slipade teknikern av årets tre bästa tackles. Kan kliva in i direkt och bidra. Han hjälpte college största stjärncirkus Johnny Football genom att skänka honom oceaner med tid. Trots att Johnny ofta höll bollen för länge höll Matthews hans blinda sida fri. Överskuggats av Robinsons potential, men det är väldigt jämnt vem som kommer ha bäst karriär när allt kommer kring. Matthews är nog det säkraste valet i årets draft.

Det finns en stor chans att ingen av dessa spelare är kvar när Raiders ska välja. Då kommer Reggie göra allt han för att tradea åt sig fler picks och kliva ner lite i draften. Min uppfattning är det enbart är de tre första namnen, i den ordningen dessutom, som är aktuella. Om Raiders kommer ner senare i draften, såklart beroende på var de hamnar, är följande namn intressanta att hålla ett öga på:

Mike Evans – wide receiver, Texas A&M
Taylor Lewan – left tackle, Michigan
Aaron Donald – defensive tackle, Pittsburgh
Justin Gilbert – cornerback, Oklahoma
Derek Carr – quarterback, Fresno State
CJ Mosley – linebacker, Alabama

Nyheter

To Top