Nyheter

Greg Robinson, OT, Auburn

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Greg Robinson.

Namn: Greg Robinson
Position: Offensive tackle
Skola: Auburn University
Längd: 1.91 m
Vikt: 151 kilo

GRobinsonGreg Robinson från Auburn är en av årets mest intressanta spelare. Han är också en av de bästa. Det finns väldigt få som tvivlar på att Robinson smidigt kommer kunna ta sina talanger till NFL och vara en bra spelare. Men det är vad han kan bli som verkligen kittlar fantasin hos ligans tränare och lagbyggare.

Robinson är något av ett fysiskt monster och anses av de flesta vara betydligt bättre än Eric Fischer, som gick först i draften 2013. Han skulle troligtvis kunna kliva in nu och klara sig alldeles utmärkt som en medioker starter. Han är stark som en björn och rör sig bra för att väga över 150 kilo. I springspelet var han en dominant kraft i college.

Greg Robinson har fortfarande gott om utrymme att växa som tekniker. Han spelade mestadels defensiv linje i high school, gick till college som guard, stod över sitt första år och har därför bara spelat två säsonger för Auburn. Ibland hamnar Robinson ur balans, antingen på hälarna eller genom att välta framåt med huvudet över sina egna tåspetsar.

Trots att han är relativt rå som spelare har Robinson varit mycket imponerande, och allt talar för att vi bara har skrapat på ytan. I dagsläget ligger han kanske snäppet bakom den fläckfria Jake Matthews från Texas A&M men potentialen talar för att han väljs högre på draftdagen.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top