Nyheter

Raiders fick sin Mack

Khalil Mack är den senaste spelaren i Oakland. Med det femte valet i årets draft fick Raiders en kugge i försvaret för många år framöver. Vem är då Khalil Mack?

Det var fyra svettiga val innan Raiders fick välja sin spelare. Likt ett drömscenario fanns linebackern Khalil Mack kvar på brädan. Mack kommer in i NFL efter att han tillbringat fyra säsonger uppe på University of Buffalo. I varje år han har varit en kraft att räkna med i försvaret. I fjol var han den bästa spelaren på planen i nästan varje match.

Vid flera tillfällen har Mack jämförts med en rivaliserande linebacker, nämligen Von Miller i Denver Broncos. Denna liknelse är en riktigt komplimang till Mack, då Miller onekligen tillhör ligans absoluta elit. Mack är inte än den spelaren som Miller är. Däremot har han precis lika mycket löfte som Miller när han kom in i NFL.

Likt Miller havorerar Mack försvar tack vare sin kombination av snabbhet, instinkter och atletiska förmåga. Båda kan falla tillbaka i passförsvar samtidigt som de är farliga att skicka mot quarterbacks. De kan stå upp i en 3-4-uppställning som OLB och sätta ner en hand i marken i en 4-3-uppställning som DE. Det gör att Raiders kan använda Mack på en mängd olika sätt i försvaret.

Det finns en orsak till varför det är intressant med just Von Miller som liknelse. Den defensiva koordinatorn som välkomnade Miller i Broncos, är samma man som i egenskap av huvudtränare nu välkomnar Khalil Mack till Raiders. Dennis Allen är fullt medveten om hur Mack bäst ska användas.

Mack kommer flyttas kring mycket. Det är inte bara Allen som gillar att flytta runt sina defensiva spelare. Defensiva koordinatorn Jason Tarver älskar att rita upp olika uppställningar och olika spel. Med en spelare som Mack kan han omväxla och experimentera med sina uppställningar.

Det här valet är precis vad Oakland Raiders. I flera säsonger har de saknat en spelare som kan pressa quarterbacks. I natt fick det årets näst bästa rusher i draften. Mack är en playmaker vilket är precis vad fansen behöver, precis vad Mark Davis krävde och det som kommer ge Reggie tid att fortsätta med sitt lagbygge. En perfekt start på årets draft. Nu väntar vi med spänning vad Raiders kan göra med resten av sina val.

Go Silver and Black!

Nyheter

To Top