Nyheter

Raiders sparkar sin tränare

Raiders tränare Dennis Allen har fått sparken efter att Oakland börjat säsongen med fyra raka förluster.

Inför säsongen byggdes viss optimism i Oakland. Kanske kunde Raiders utmana i matcher, med ett ny-gammalt lag med en blandning av veteraner och unga lovande spelare. Fyra veckor in i säsongen är den optimismen ordentligt krossad. Efter fyra förluster, varav tre skamfulla matcher, fick Raiders ledning nog. Tränaren Dennis Allen har fått sparken och det påbörjade en omstrukturering.

Dennis Allen (8-22) lyckades inte vinna i Oakland. Det var en svår situation, med en ständigt föränderlig och talangfattig trupp. Han kan inte beskyllas för alla försluter, men visade inte att han kunde styra skeppet. Det blev smärtsamt tydligt i år.

Så sent som idag tillkännagav Raiders Tony Sparano som tillfällig huvudtränare. Han har tränat den offensiva linjen sen 2013 och är den enda inom organisationen med erfarenhet som huvudtränare. I fyra år var han i Dolphins. I dagsläget anses inte Sparano vara framtidens tränare. Det är en temporär lösning tills säsongen är över.

Nu när Allen har fått gå, övergår intresset till assistenterna. Både den defensiva och den offensiva koordinatorn, Jason Tarver respektive Greg Olson, är under noggrann granskning. Både försvaret och anfallet har underpresterat. Det gäller att hitta orsaken varför och det är ofta tränarna som får ta smällen.

De svängningar som började i Raiders med Allens avskedning kommer fortsätta. Det blir en stormig höst inom organisationen. Ingen sitter säker på sitt arbete, från assistenter hela vägen upp till general manager Reggie McKenzie. Förhoppningsvis kan skeppet komma i rätt riktning snart, Raiders har legat på grund för länge nu.

Nyheter

To Top