Nyheter

Bridge over troubled water

En bit in i sin första match såg Teddy Bridgewater ut som quarterbacken som ska leda Vikings genom säsongen. Sen kom skadan. Trots att Bridgewater haltade av lyckades Vikings vinna över Atlanta Falcons med 41-28.

Röntgenplåtarna visade positiva besked för Bridgewater och Vikings och skadan ska inte vara lika allvarlig som den Matt Cassel åkte på förra veckan. Cassel bröt flera ben i foten och blir borta resten av säsongen, det öppnade upp för Bridgewater och att han fick göra sin första NFL-match från start.

Och vilken start det var. De två första serierna var utmärkta och resulterade i två touchdowns, båda insprunga av Matt Asiata. Bridgewater såg väldigt lugn ut på plan och tog inte några förhastade beslut. Det märktes inte att det var hans första match från start.

Men den största anledningen till Vikings seger var den offensiva linjen. Den var utmärkt matchen igenom och gav Bridgewater oceaner av tid. När han väl hamnade under press var han väldigt smidig, undvek tacklingar och kastade bollen i tid.

Något som också underlättade Bridgewaters debut var springspelet. Sedan Peterson-gate har ansvaret för springspelet landat hos reserven Matt Asiata, och delvis Jerick McKinnon. Fram till helgens match hade de inte varit något hot.

Men den offensiva linjen dominerade Falcons defensiva linje och McKinnon sprang för 135 yards och Asiata för 78 yards och tre touchdowns. Utöver det sprang Bridgewater för 27 yards och en touchdown.

I luftrummet gjorde Bridgewater det bra, 19/30 och 317 yards. Ingen touchdown men inte heller några interceptions, även om det var nära en gång. Bridgewater tog kloka beslut och Jarius Wright var hans favorit för dagen. Wright fångade bollen åtta gånger för 132 yards.

Försvaret som spelat bra hela säsongen gjorde till slut de avgörande spelen för att säkra segern. De hade en tuff tredje quarter då Falcons gjorde två touchdowns men i den fjärde satte de stopp på Falcons giftiga anfall. Rookien Anthony Barr hade en viktig sack på tredje down och safetyn Harrison Smith stängde igen matchen med sin interception när det återstod 3.38 av matchen.

Men skadan på Bridgewater då? Hur oroliga behöver fansen vara? För säsongen, inte särskilt orolig. Skadan beskrivs som en ”high ankle sprain” och lite vila och rehab borde räcka. Problemet är dock att Vikings spelar igen redan på torsdag, ett klassiskt möte, när de åker till Green Bay och möter Packers på Lambeau Field.

Det ryktas att Bridgewater kommer till spel på torsdag men ingenting är säkert.

Falcons då? Varje gång ett lag är med i Hard Knocks blir man lätt spänd på hur det kommer gå för dem under säsongen och Falcons har sina problem. Anfallet är som sagt giftigt med många vapen som Julio Jones och Roddy White men så fort Falcons inte spelar hemma Georgia Dome ser det inte lika farligt ut.

Falcons problem är dock inte anfallet, det är försvaret. De tillät 558 yards och 41 poäng mot ett Vikings som saknar Adrian Peterson, sin startande QB Matt Cassel och sin bästa TE Kyle Rudolph. Det säger en del.

Det återstår och se om head coach Mike Smith kan få ordning på försvaret annars blir det tufft att nå slutspel för Falcons del.

Nyheter

To Top