Nyheter

Patriots gav svar på tal

Det har kärvat för New England Patriots den här säsongen. Både laget och ledaren Tom Brady har ifrågasatts. Igår gav Patriots svar på tal genom att utklassa Cincinnati Bengals.

New England Patriots har kritiserat hårt i media de senaste veckorna. Med all rätt, laget har inte spelat bra. Men när det talades om att det kanske var dags att byta ut Tom Brady mot rookien Jimmy Garoppolo hade det nog gått lite för långt.

Igår satte Patriots tonen direkt med en lång första serie mot Bengals. Ett skakat Cincinnati kunde knappt få igång något offensivt spel alls i första halvlek. Publiken på Foxborough påverkade Bengals och Andy Dalton missade ett par bra chanser.

Patriots sprang bollen bra med Stevan Ridley och Shane Vereen bakom ännu en ny konstellation på linjen. Vereen snittade galna 10 yards per försök.

Tom Brady stod för ett gäng viktiga kast och gjorde sin klart bästa match hittills. Särskilt ofta utnyttjade han ytan över mitten till sina tight ends, Tim Wright och Rob Gronkowski, som tillsammans hade 185 yards och två touchdowns.

Patriots drog på sig en otrolig mängd onödiga flaggor vilket gav Bengals flera chanser att klättra tillbaka in i matchen. Men de tog dem inte utan gjorde misstag både i sitt anfall och i special teams. New England var i slutändan helt överlägsna denna gång.

Det var förvånande att se Cincinnati överge springspelet så tidigt. De mötte ett springförsvar som haft det tufft i år och Giovani Bernard fick hyfsat med yards när han fick chansen. Istället attackerade de Patriots styrka och försökte kasta bollen trots att det uppenbarligen inte gick.

Darrelle Revis bör nämnas som en av matchens bättre spelare. Han gjorde ett utmärkt jobb mot A.J Green och orsakade bland annat en fumble i slutet av första halvlek när Bengals för en gång skull lyckats med en lång passning.

Patriots offensiva linje slet som djur i den här fajten och förtjänar mycket beröm. De begick som väntat några misstag men i det stora hela höll de ihop bra mot en vanligtvis giftig front.

Det finns fortfarande jobb att göra i Patriots men i den här matchen såg de mer ut som det lag vi hade väntat oss att få se i år. För Bengals var det en besvikelse efter en lysande start på säsongen. De fortsätter att ha svårt på bästa sändningstid.

—————————–

Pats5Patriots cheerleaders hyllade Bengals Devon Stills dotters kamp mot cancer. Tröjförsäljningen har hjälpt familjen att klara räkningarna och flera NFL-lag och deras profiler har hjälpt till. Snyggt!


Pats3Den offensiva linjen har varit ett stort problem i Patriots. Nattens match var ett stort steg i rätt riktning.


Pats2Brady passerade 50,000 yards i karriären i den här matchen. Han var inte perfekt men klart bättre än tidigare i år. Precis som ligans övriga lite äldre quarterbacks är hjärnan hans bästa vapen.

—————————–

SeamsPatriots attackerade gång på gång mitten av planen med sina tight ends på så kallade ”seam routes”. Bengals har haft mycket skador på sina linebackers i år, bland annat på Vontaze Burfict. Det var nog ingen slump att New England gick till attack just där.

Nyheter

To Top