Nyheter

Raiders kommer ansöka om flytt

Photo by Ethan Miller/Getty Images

Idag kom rapporter om att Raiders ägare Mark Davis kommer ansöka om tillåtelse att flytta laget till Las Vegas. Det krävs en omröstning där 24 av de 32 ägarna måste rösta till Davis fördel.

Under året har Raiders arbetat hårt för att komma dit de är idag. Efter flera års fruktlösa förhandlingar med Oakland om byggandet av en ny arena bytte ägare Mark Davis fokus. Vilka andra städer skulle vara mer intresserade? Först sneglade han åt San Antonio, flirtade med Portland innan han satsade på Los Angeles. Där blev han dock snuvad av Rams betydligt mer förmögna och inflytelserika ägare Stan Kroenke. Då satte Davis istället sikte mot syndernas huvudstad Las Vegas.

Vegas har aldrig haft ett lag i någon av de största amerikanska ligorna, så det är obekant mark för Davis och NFL. Marknadsundersökningar som genomförts har inte riktigt varit orsak till optimism heller, men man hoppas att den utvecklas när det väl finns ett etablerat lag. Vegas är en speciell stad, stor turism men inte lika stor del boende. Finns det verkligen tillräckligt med människor för att fylla en arena varje vecka, även när Raiders förlorar? Det är vad ägarna är oroliga över.

Det har viskats om att Davis enbart är en röst från att få flytten godkänd. Från det att ansökan är officiellt inne är det bl.a. en del pappersarbete som ska fixas innan en omröstningen är aktuell, men förhoppningsvis kan det ske på ägarmötet i slutet av mars.

Raiders har i samarbetet med Vegas-mogulen Sheldon Adelson och staten Nevada skrapat ihop nära två miljarder dollar att investera i ett eventuellt stadiumprojekt. Samtidigt har Mark Davis och Adelson inte riktigt kommit överens om allting. Det har pratats om att Adelson är ute efter en andel i Raiders, vilket Davis inte är beredd att ge upp. Om Davis går vidare på egen hand gör han det med en ansenligt mindre budget.

Las Vegas Raiders. Vad säger ni?

Nyheter

To Top