Nyheter

Intressanta spelare kvar i andra rundan

Igår var första rundan av draften 2016. En hel del överraskningar och trades gjorde natten väldigt spännande. I natt går vi in i andra rundan och det finns fortfarande många intressanta och duktiga spelare kvar att välja mellan. Här lyfter vi några av dem.

Myles Jack, LB, UCLA
Jack hade en tuff kväll igår. Han gick från ett säkert val i topp 10 till att halka ur första rundan helt och hållet. Han är en sällsynt talang – en fantastisk atlet som passar perfekt in i mallen av en modern linebacker. En ev. karriärshotande skada på ett knä skrämde lag igår, men han borde gå tidigt ikväll. Nu överväger vinsten att få en av årets bästa spelare risken kring hans knä.

Chris Jones, DT, Mississippi State
En explosiv defensiv linjespelare som har ett enormt högt tak. Han är otroligt atletisk och snabb för sin storlek. Jones är en passrushande tackle på insidan som kan totalt kollapsa quarterbackens ficka. Men han har inte kunna leva upp till sin potential och lag är oroliga över hans inkonsekventa spel.

Sterling Shepard, WR, Oklahoma
Shepard är en hal och kvick receiver som skapar separation från försvarare tack vare bra routes. Han är bra med bollen i händerna och passar bäst som en slot receiver i NFL. Han är orädd när han springer över mitten av planen.

Michael Thomas, WR, Ohio State
Thomas är ingen fartraket, han är inte skrämmande kvick och byter inte riktning på en femöring. Men han hittar hål i försvaret, har väldigt fina händer och använder sin kropp för att hålla bort försvarare. Skulle passa perfekt som komplement till en mer explosiv receiver.

Kevin Dodd, DE, Clemson
Han sken som mest när alla tittade på – i titelmatchen mot Alabama. En stark pass rusher med en konstant motor och bra instinkter. Blev bättre och bättre under säsongens gång. Dodd har bara ett års erfarenhet som starter, trots att han snart fyller 24 år. Kunde producerat mer med tanke på hur lag tvingades fokusera på lagkamraten Shaq Lawson.

Andrew Billings, DT, Baylor
Om du vill hitta ett fysiskt exemplar är Billings rätt man. En före detta tyngdlyftare med en enorm kraft i kroppen, men han får inte ut all den kraften konstant på plan. Han fyller snart 21 år så det finns utrymme att växa, både fysiskt och som spelare. En rejäl run blocker med underskattad explosivitet. Korta armar oroar mått-nördar.

Cody Whitehair, OG, Kansas State
Kanske den bästa guarden i hela draften är kvar. Whitehair har fått kritik för dåliga provresultat, men på film sticker han ut. Väldigt teknisk i sitt handarbete och anses ha både ett högt golv och ett högt tak. Ett relativt tryggt val. Får han stanna i Kansas och gå redan som #37 till Kansas City Chiefs?

Noah Spence, OLB, Eastern Kentucky
En av de mest hypade spelarna tidigt i draftprocessen föll igår. Spence har varit svårplacerad på brädan – han har rankats så högt som topp 10 och så lågt som runda tre. Om denna talangfulla, explosiva och snabba passrusher har lagt sitt bekymmersamma förflutna bakom sig, finns det rejält värde att finna dag två.

Reggie Ragland, ILB, Alabama
Ragland har fått mycket kritik eftersom han inte anses tillräckligt atletisk. En mer klassisk variant av en linebacker. Han briljerar i springförsvaret där han förlitar sig på sina fantastiska instinkter och säkra tacklingsteknik. I passförsvar kan hans bristande atletiska förmåga ibland synas.

Nyheter

To Top